Silmäpeilaus

Ilon silmätutkimus vanhenee 09.04.2016, joten käytiin tänään silmäpeilauksessa. Viime vuonna kävimme Tervakoskella Helmessä, mutta tänään kävimme Tampereen Hakametsässä Helpussa. Ensimmäinen kerta Helpussa. Henkilökunta oli ystävällistä, paikat oli avarat ja siistit. Saavuin tarkoituksella hyvissä ajoin paikalle, koska halusin käydä remmilenkillä ihmisten ilmoilla. Sen kerran kun me maalaiset eksytään ihmisten ilmoille. Otin Ilon aamupalan treeniliivin taskuun ja palkkailin ahkerasti kauniista hihnakäytöksestä. Ilo kulki hienosti. Maalaiskoira melkein sitis.
 
Meidän ajan piti olla 10.45, mutta päästiin sisään joskus 11.15. Odotettiin odotusaulassa noin 50 minuuttia. Vajaan tunnin aikana ehdittiin nähdä monenlaisia koiria - oli jättikokoista bernhardia, ruttunaamaista mopsia, innokasta cockeria, murahtavaa sharpeita. Erilaisia ihmisiä ja koiria. Ilo makasi käy siihen-käskyn alla lähes koko ajan. Nukahti odotellessaan ja rapsutellessa pyörähti selälleen. Todella mallikkaasti käyttäytyi odotuksen. 

Ennen odotusaulaan astumista hoitaja laittoi Ilon silmiin tipat. Ilo ei ollut moksiskaan. Omat silmät räpsähtivät pelkästä ajatuksesta. Silmätutkimuksen teki Sanna Elfving. Ilo käyttäytyi mallikkaasti myös tutkimuspöydällä. Käänsi päätä kun valo ensimmäisen kerran osui silmään. Hienosti antoi tutkia silmät ja silmät todettiin terveiksi. Sanna kysyi "onkos jotain tiettyä tulossa?" ja silmät innosta loistaen pääsin kertomaan pentusuunnitelmista. 
 

Onnea on terve ja hyväpäinen koira. ♥ Onnistunut reissu. Hyvä mieli. Kiitollisuus. Pentuhaaveet jatkukoon. ♥

Ilo kävi aluksi vaa'alla. Voi apua. Olen tietenkin pistänyt merkille, että Ilo on talven aikana saanut massaa lisää. Luiseva ruikku on kadonnut, eikä se ole mielestäni hirveän huono asia. Olen lenkkikavereille pähkäillyt onko Ilo lihonut ja onko se liian tukeva. Ilo painoi pitkään jotain 15-16 kg väliltä, mutta se oli vähän turhankin ruikku oikeastaan. Ilo painoi pitkään 17 kg, mutta tänään vaaka näytti yllätyksekseni 19 kg. Vaikka minä olisin missä kunnossa, haluan pitää koirani hyvässä kunnossa. Huomenna kasvattaja saa antaa tuomion ja katsotaan alkaako kevyt laihis. Agility loppui, veto loppui, liikkuminen oli rauhallisempaa talven ajan liukkauden takia, raakaruoan merkki vaihtui toiseen, lisäsin raa'an määrää lähemmäs "suositusmäärää" ja treeninameja Ilo on saanut ehkä vähän normaalia enemmän, mutta niitäkin satunnaisesti. Toki nämä kaikki voi varmasti vaikuttaa. 
 
 Ulkona häiki hirveästi.

Lähtiessä Ilo päätti herättää hilpeyttä odotusaulassa. Silmäpeilauksen aikana juoksupöksyt alkoi inhottaa. Ilo istui keskelle lattiaa, ei suostunut liikkumaan ja alkoi pestä itseään (tai mitä ikinä tekikin). Koitin houkutella tulemaan edes vähän sivummalle, mutta jopas näytti kulkeminen mielenkiintoiselta. Ihan hölmö Punanuttuinen.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit