Siikanevan soidensuojelualue

Perjantaina käytiin retkeilemässä Ruovedellä Siikanevalla. Vastaavasta retkestä on kulunut jo lähes vuosi. Retkelle lähti mukaan Krista, sekä sheltit Fiona & Regina ja Katri, sekä tibbet Rita & Dala. Pääsin töistä kolmelta, Krista kävi hakemassa Ilon meiltä ja tuli työpaikalle vastaan. Päästiin suoriltaan lähtemään. Lähtö venyi kuitenkin niin myöhään, että mentiin reilu parin kilometrin lenkki edes takaisin. Matkaa kertyi 5,25km ja kestoa pysähdyksineen 2h 59min. Seuraavalla kerralla koko 10km Siikanevan kierros parin kilometrin sijasta.

"Siikanevalla kulkija voi aistia laajan suoalueen rauhan ja eloisuuden samaan aikaan. Siikaneva onkin vaikuttava päiväretkikohde etenkin lumettomaan aikaan. Pääosin pitkostettu kierros esittelee alueen monipuolista luontoa ja maisemia. Laajat suokentät levittäytyvät kulkijan ympärille, kunnes aukeus vaihtuu välillä vanhan metsän saarekkeiden hämyiseen tunnelmaan. Siikaneva on Pirkanmaan laajin yhtenäinen suoalue ja samalla maakunnan tärkein soidensuojelualue, minkä lisäksi alue on arvokas linnustoltaan. Siikanevan keidas- ja aapasoilla on myös tärkeä rooli tutkimus- ja opetuskohteena. Siikanevalla on valtion hallinnoivan soidensuojelualueen lisäksi yksityinen luonnonsuojelualue."
Lenkki kulki paikoitellen suoalueella pitkospuita pitkin ja välillä metsässä. Pitkospuilla kulkiessa oli erittäin kaunista, sielu lepäsi. Metsässä maasto oli vaihtelevaa. Sinisellä merkatut puut ohjasi pysymään oikealla reitillä. Ilo otti ilon irti märkyydestä. Paikka oli todellakin Ilon paratiisi. Ilo kulki pitkospuiden sijasta pitkospuiden vieressä märkyydessä. Vettä satoi melkein koko ajan, joten sadetakille oli käyttöä. Sateen lakattua hyttyset oli riesana ja sade huuhtoi myrkyt pois, joten väkisin joutui äkäisten hyttysten kiusaamaksi. Yllättäen kotimatkalla alkoi aurinko paistaa. Jos jotain positiivista haetaan - ei ollut ainakaan liian kuuma lenkkeillä koirien kannalta. 
 
Käveltiin Jaarikanmaan laavulle. Laavu oli korkealla ja sieltä oli todella kauniit näkymät. Olisin viihtynyt katselemassa vaikka kuinka kauan ja kaipasin kiikareita. Laavulla paistettiin kertakäyttögrillillä makkaraa. Oli epäselvää löytyikö laavulta polttopuita (löytyi), eikä alettu kantaa puita mukana. Kerttisgrilli osoittautui käteväksi. Mukana oli grillin lisäksi kamera, hyttysmyrkkyä, makkaraa ja 2l vettä.  Ilolle oli mukana FitDogit.

Kommentit

 1. Ihanan näköinen paikka! Meilläkin menee muutama luontopolku tässä lähellä, maisemat eivät tosin ole ihan noin mahtavia. Mutta pitkospuut ovat kyllä ihania <3 ja Cava rrrrakastaa kosteilla suoalueilla juoksentelua. Mitä märempää sen parempaa :D Koda aina kauhistuneena vaan katselee hullun aussien menoa ja kipittelee tarkasti pitkospuita pitkin, etteivät vaan tassut kastu.

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä ihana! Kävin ensimmäistä kertaa, mutta en takuulla viimeistä. Ei tästä edes aja hirveän kauaa tuonne Siikanevalle. Pitkospuut on ihania, sydänsydän! Hahahaha hullut suohirviöt. :-D Meidän porukasta myös sinimerle sheltti ajatteli Y-Ö-K.

  VastaaPoista
 3. Vautsi minkä näköistä ♡ luonnossa retkeily koirien kanssa on kyllä parasta ikinä :) Oletteko muuten ikinä olleet pidemmällä vaellusretkellä Ilon kanssa? Itsellä olisi haaveena lähteä joskus parin päivän vaellukselle koiran kanssa, vaikka teltassa yöpyminen Tofun kanssa vähän mietityttääkin 😂😂

  VastaaPoista
 4. Vautsi minkä näköistä ♡ luonnossa retkeily koirien kanssa on kyllä parasta ikinä :) Oletteko muuten ikinä olleet pidemmällä vaellusretkellä Ilon kanssa? Itsellä olisi haaveena lähteä joskus parin päivän vaellukselle koiran kanssa, vaikka teltassa yöpyminen Tofun kanssa vähän mietityttääkin 😂😂

  VastaaPoista
 5. Hieno paikka! Suojuoksu ja kaivaminen on ihan parasta, sanoo Armaskin.

  VastaaPoista
 6. Oli kyllä ihastuttava paikka! Ei olla, mutta Lappiin on ainakin aikeissa lähteä vielä joskus. :-) Ilo on tottunut telttailuun saarireissuilla. Itse olen vähän arka retkeilemään teltassa yöpyen. ;-)

  Ilolla ja Armaksella selvästi kävisi touhut hyvin yhteen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä yrittää järjestää tapaaminen kesän aikana!

   Poista
 7. Totta! Lähtekää syksyllä OnniDogiin? Himokselle. Siellä on kaikkia eri lajeja! :-) Tai ehkä vois viimeistään sillon muuten vain tavata kun kerta vähän lähemmäs tullaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit