AVO1 298,5p, KP, sij. 1/6

Vuosi siitä kun käytiin viimeksi tokokokeessa, ALO-luokassa ja saatiin TK1. Tänään, vaikka sitten sen kunniaksi, käytiin tokokokeessa ja korkattiin AVO. Suomen Mustaterrierit ry järjesti ALO ja AVO luokkien tokokokeen Ulvilassa Ulvilan Palveluskoirat ry:n nurmikentällä. Kokeessa tuomaroi Tiina Heino. AVOssa oli kuusi koirakkoa. Toivoin mielessäni, että en olisi ensimmäinen tai viimeinen. Olin viimeinen. Herätyskello soi 6.00 ja matkaan piti lähteä noin 6.30, sillä koe alkoi AVOlla 9.00 vajaan kahden tunnin ja vajaan 150km päässä.
Reissuun lähti mieheni ja meidän tytär. Mietimme reissua Yyteriin, mutta ei ollutkaan rantafiilis ja vaihdettiin lennosta suunnitelma Rauman vanhaan kaupunkiin. Kokeen jälkeen seikkailtiin Rauman vanhassa kaupungissa reilu pari tuntia. Ihastuttava paikka! Ilo oli tietysti mukana, remmissä. Remmikävelystä piti keskustella aluksi, mutta kyllä se siitä sutviutui. Hienosti käyttäytyi ihmisvilinässä, ruokapaikan terassilla ja ohituksissa.  Jopa silloin kun yhdestä pihasta karkasi murraava koira tielle karvat pystyssä. Hieno tyttö. Tosi hyvää remmitreeniä!

Ilmoittautuminen alkoi 8.30 ja koe 9.00. Olin kurkannut liikelistasta, että seisomisen lisäksi jääväliike on istuminen. Käytin Iloa kävelyllä ja tavoistani poiketen päätin ottaa vähän istumista. Ilo jäi seisomaan ainakin kaksi tai kolme kertaa istumisen sijaan. Tuli sieltä onnistumisiakin. Muuten otin vähän perusasentoa ja Ilo sai vain hengailla ulkona kanssani. Koe alkoi luoksepäästävyydellä ja minuutin paikkaistumisella.  Luoksepäästävyys ok, ei Ilo ollut moksiskaan. Paikkiksessa vilkuili vähän kehänauhan ulkopuolelle perheen suuntaan, mutta oli rauhallinen ja muutenkin ongelmaton. Kaikki koirat pysyivät istumassa, kuten pitikin.

Katseltiin kauempaa muiden suorituksia. Ilo näytti erittäin laiskalta. Se löhösi nurmella ja mutusteli ruohoa, heinää tai milloin mitäkin. Ei näyttänyt yhtään aktiiviselta paimenkoiralta. Pari suoritusta katsottiin lähempää ja oman vuoron koittaessa seistiin jo perusasennossa kehän laidalla. Ilo lähti hommiin innokkaana ja valppaana. Ruudulla alkoi ja aika vaikea kulma valmistelun kannalta. Kerroin Ilolle, että ruutua mennään tekemään. Ilo bongasi ruudun nurmesta helposti, lähti ruutuun vauhdilla ja reagoi käskyihin hienosti. Seuraaminen alkoi kivasti, mutta ensimmäisessä pysähdyksessä perusasento oli vähän huono. Loppuperusasento oli huomattavasti parempi. Seuraaminen tuntui hyvältä, mutta kontakti rakoili hetkittäin. Kierto oli vauhdikas ja hyvä, mutta käännös olisi voinut olla vielä tiiviimpi. Perusasennosta mainitsi tuomari. Liikkeestä istuminen hyvä. Se istui! Jee! Luoksetulossa maahanmeno vähän tahmea. Muuten hyvä ja vauhtia riitti. Liikkeestä seisominen ok, mutta etutassut saisi tömähtää täpäkämmin. Perusasennosta mainitsi tuomari tässäkin. Lähtee suorittamaan heti, mutta vähän hitaasti kuitenkin. Kaukoissa ensimmäinen maahanmeno sivulla ok. Ensimmäinen istuminen jäi vajaaksi ja oli muutenkin tahmea. Toinen istuminen vähän parempi. Aika tahmeaa Iloksi, mutta teki kuitenkin. Noutaminen oli... noh. Heitin kapulan huonosti. Ilo lähti noutamaan vauhdilla ja lähti tuomaan ok:sti, mutta siirsi raville ja tuli huonoon perusasentoon. Näytti ällöttävän. Hyppy oli vauhdikas ja hyvä. 

Tuomarilta tuli kivaa palautetta. Kehui Ilon työasennetta ja totesi Ilon olevan koko ajan töissä. Viilattavaa riittää, mutta se on hyvä. Olisi aika ankeaa, jos ei olisi ja sittenhän meillä olisi robotteja. Viilattavaa todella ilmaantui tämänkin päivän setissä, mutta olen silti erittäin tyytyväinen. Ilo teki iloisesti hommia ja vastasi kehuun kivasti. Viimeisen liikkeen jälkeen oikein haukahti riemusta. Oli kiva tehdä yhdessä hommia ja vaikka vähän oli tahmeaa paikoitellen, pääosin oli kuitenkin tosi kivaa menoa.  Siirtymät oli rumat haahut, mutta ei olla nyt harjoiteltu.

Me saatiin hyvät pisteet. Olin viimeinen, joten kauhean kauaa ei tarvinnut jännittää tulosta. Koirakoita kutsuttiin hakemaan kilpailukirjoja. Toiseksi sijoittuneen koiran kohdalla tajusin, että enää me oltiin jäljellä. Me sijoituimme ensimmäiseksi ja saimme ainoana koirakkona ykköstuloksen. Saimme myös kunniapalkinnon. Palkinnoksi iso pokaali ja kaksi ruusuketta. Ja hyvä mieli. Itku meinasi tulla liikutuksesta. Ilo on niin mahtava.

1. Paikalla istuminen ryhmässä 1min 10
2. Seuraaminen 9
3. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
4. Luoksetulo 10
5. Istuminen tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
6. Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno 9,5
7. Noutaminen 8
8. Kauko-ohjaus 9
9. Estehyppy 10
10. Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon 8,5
11. Kokonaisvaikutus 10
Pistemäärä 298,5p AVO1, KP ja sij. 1/6

 Janessa otti salakuvan kun juostiin Ilon kanssa kehästä autolle palkalle. Ilolla oli KIIRE.

Koitan lähiaikoina saada paikan kahdesta tokokokeesta. Haastavaa meinaa olla. Sijaintien takia lähinnä.

Kommentit

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mahtavat pisteet, onnea ekasta sijasta! Tosi hyvin meni nuo liikkeet pisteidenkin kannalta, kova treenaus aina palkitaan! Rapsut Ilolle ♥

  VastaaPoista
 3. Hienot pisteet, isot onnittelut taitaville!

  VastaaPoista
 4. Onnea vielä tätäkin kautta! Pörrin nouto on nykyisellään juuri tuollainen, että se tiputtaa vauhdin usein raville ja tulee nihkeästi perusasentoon. Olen miettinyt, että mitä siitä saa pisteitä. Tämä auttoi nyt laittamaan perspektiiviin sitä, miten paljon asiaa kannattaa viilata ennen ensimmäisiä avon kokeita. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Meillähän on nouto-ongelmia ollut, mutta lähiaikoina treenit on mennyt kivasti. En tiedä mitä eilen touhusi. Treeniä, treeniä.

  VastaaPoista
 6. Kiitti! Olen supertyytyväinen. Ilolla on tosi kiva koeasenne. Kyllähän viilattavaa riittää, mutta aika tylsää olisi, jos ei riittäisi. :-)

  VastaaPoista
 7. Onnea upeesta suorituksesta! :)

  VastaaPoista
 8. Onnea upeesta suorituksesta! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit