Yölliset aivotukset

Eräänä yönä sain aivopierun ajatuksen ja ilmoitin kuin ilmoitinkin Ilon tokokokeeseen. Avoliikkeitä on hinkattu noin vuosi, vaihtelevalla menestyksellä. Onnistumisia, epäonnistumisia. Ylämäkiä, alamäkiä. Olen onnistunut myös tuhoamaan jo ihan hyvällä mallilla olleita liikkeitä. Ilo osaa. Välillä on huonoja päiviä, mutta silti Ilo teknisesti osaa kaikki liikkeet. Piti ottaa parin viikon tehotreenit, mutta olen selkäkipuillut Jämsän reissusta asti ja ollaan päästy treenaamaan vain pari kertaa. Viikko aikaa vahvistaa liikkeitä. Me kyllä yritetään parhaamme.

Ensimmäinen treeni vaihtelevalla menestyksellä. Treenattiin Hervannassa hiekkakentällä Sannan lauman kanssa. Tein Ilon kanssa avosetin, ilman paikkaistumista ja hyppyä. Ruutu ja liikkeestä istuminen oli hukassa. Olen pilannut Ilon ruutuinnon hinkkaamalla natsimaisesti oikeaa paikkaa - hurraa Jenny. Alettiin hakea ruutuintoa Sannan ja lentävän lelun avulla. Liikkeestä istumisen sijasta tarjosi seisomista, mutta sekin (ylläri?) oma vikani. En ole ikinä vaatinut Ilolta ripeää istumista istu-käkystä ja yhtäkkiä vaadin. Muuten meni ihan ok. Toinen treeni tänään. Treenattiin hallilla ja seurana jälleen Sannan lauma. Sanna teki agia viereisellä kentällä vuorotellen koiriensa kanssa. Minä olin etukäteen päättänyt, mitä liikkeitä tehdään ja pysyin suunnitelmassa. Treenit vedettiin hyvillä mielin, osasin olla hinkkaamatta liikaa, pidettiin taukoja. Treenien jälkeen oli hyvä fiilis. 

Ruutu - löysäsin kriteereitä ja yritin vaan saada intoa ruutuun. Aluksi jäi liian eteen, mutta jätin ruutuun pari kertaa namin ja alkoi tarjota parempaa paikkaa. Vauhdikkaasti ruutuun, hyvä stoppi ja maahanmeno. Hinkattava iloisella asenteella, mutta ihan ok. Hyppy - hyvä. Jäi hyvin, hyppäsi hyvin ja tuli hyvin perusasentoon. Nouto - aika palo kapulalle. Voisi olla kauniimpi liike. Hain lisäintoa tuomiseen vapauttamalla vauhdista lelulle. Kaukot - istuminen vähän takkusi. Otti tänään matkasta häiriötä, teki vähän hitaammat vaihdot. Hain intoa tekemällä eri matkoista ja vapauttamalla eri kohdista lelulle. Sanna tuli innokkaan Inan kanssa häiriöksi ja Ilo teki siitä huolimatta ihan hyvät vaihdot. Liikkeestä istuminen - takkusi pahasti ja päätin opettaa aivan uuden käskysanan "SITTA". Ilo tajusi idean nopeasti ja teki superhienoja istumisia. Myös maahanmenot ja seisomiset oli hienot. Seuraaminen - liikkeelle lähtöjä, käännöksiä, muutamaa askelta eteen ja muutamaa askelta taakse. Naksuttelin ahkerasti. Tosi jees. Erityisesti vasurikäännökset oli omasta mielestä tosi mageet.Odotukset ei ole kauhean korkealla. Vielä ei kuitenkaan jännitä hirveästi, mutta kyllä se jännitys vielä tulee. Tokokokeen lisäksi myös näyttelyt lähestyy uhkaavasti. Hiekkakentällä treenatessa harjoiteltiin myös näyttelyhihnassa ravaamista ja seisomista. Kerran tai pari meinasi siirtää laukalle, muuten hyvä harjoitus. 

Tänään oltiin tuossa lähistöllä mieheni tädin juhlissa. Ilo oli mukana. Aluksi oli haljeta innossa -  ihania ihmisiä. Aluksi sai olla hetken remmissä, mutta sitten oli vapaaana monta tuntia. Hurmasi ihmisiä tuttuun tapaansa.

Kommentit

 1. Tsemppiä kokeeseen! Hyvin se menee. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :-) Toivotaan, että kehästä lähdetään hyvällä mielellä ja mieluiten ykköstulos matkassa. Jänskää.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä kokeeseen <3 me pidetään peukut ja tassut pystyssä teille :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä kokeeseen! Olette ilmeisesti tulossa samoihin skaboihin meidän kanssa, joten voidaan jännittää yhdessä. :)

  VastaaPoista
 5. Miten kannataisi opettaa ruudun? Namialustalla jossa nami voisi olla meille sopiva mutta miten siittä edetään että koira oppii itsenäisesti menemään ruutuun ja maate.

  VastaaPoista
 6. Osissa. Ei kaikkea yhteen pötköön. Kosketusalustalla on varmaan ihan hyvä. Eka toki opettaa kosketusalustan ylipäätään. Siirtää alustan ruutuun. Välillä alusta pois, sitten taas takaisin. Tyyliin kolme kertaa alusta on, sitten ei ole, sitten on jne.

  VastaaPoista
 7. Olispa joskus hauskaa nähdä teidän treenejä :). Vitsi mä haluan kanssa äkkiä kisoihin, en kestä :D. Eka pitää vaan treenata kenties...

  VastaaPoista
 8. Hih! :-) Itsellä kanssa kauhea kisainto (vaikka olen kova jännittämään). Vuosi on vikasta tokokokeesta tulevan koepäivän koittaessa. Jännittää, mutta odotan silti innolla. Onneksi alkaa jo aamulla aikaisin. :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit