AVO2 247p, sij. 1/3

Kolmas AVO-luokan tokokoe. Turha reissu, mutta tulipahan tehtyä. Forssan Pussikoirat ry järjesti ALO, AVO ja VOI luokkien kokeen kivituhkakentällään raviradan lähistöllä. Oli aika lämmin päivä, mutta tuuli kovasti ja kenttä oli ihanasti varjossa. Lähiaikoina treenit on mennyt taas ihan mukavasti, mitä nyt parina viime päivänä ruudulla ennakoi pysähdystä ja jäävien asennot oli totaalisen hukassa. Suhteellisen luottavaisin ja avoimin mielin lähdin kohti koetta. Krista matkaseuranani. Matkaa kertyi/suunta 125km ja 1h 30min. AVO-luokka alkoi 18.00.

Koe alkoi VOIlla, jatkui AVOon ja loppui ALOon. Pieneen koiramäärään nähden paikalla tuntui olevan yllättävän paljon porukkaa ja bongasin nopeasti pari netistä tuttua aussieihmistä. Meidän luokassa oli vain kolme koiraa (yksi tosin keskeytti) ja me olimme viimeiset. Liikkeet tehtiin kolmessa osassa ja liikkeiden jälkeen käytiin arvostelut läpi ennen seuraavaa liikettä. Tuomarina Riitta Räsänen. Vaikutti tarkalta ja tiukalta tuomarilta - hyvä!

En ollut rento kehään mennessä, enkä pystynyt rentoutumaan, kuten yleensä. Syyt pistevähennyksiin käytiin liikkeiden jälkeen, ennen seuraavaa liikettä. Mahtavaa kuulla, miksi ja mistä pisteitä vähennettiin, vaikka minä tykkäisin kuulla ennemmin kokeen jälkeen. Mielummin kuitenkin näin kuin olla kuulematta. Sain todella paljon palautetta omasta tekemisestä (aiheesta ja hyvä kun joku asioista sanoi) ja se vaikutti fiilikseeni selvästi isosti. Tunsin itseni surkimukseksi ja en ole todellakaan tajunnut tekeväni niin paljon virheitä. Olin pettynyt itseeni. Karmea sinisävyinen pikaräpsy. Puhelimella varjossa otettu ilta-auringon aikaan.

Liikkeet tosiaan tehtiin kolmessa osassa ja palkkasin Ilon aina väleissä. Samalla koitin koota itseni ja etsiä kadonneen positiivisen asenteen. Koitin muistaa virheeni ja olla tekemättä samoja virheitä toistamiseen. Ensimmäinen setti luoksetulo, liikkeestä seisominen, seuraaminen, ruutu, liikkeestä istuminen ja merkin kiertäminen. Toinen setti nouto, kaukot ja hyppy. Lopuksi paikkaistuminen. Kahden koiran lisäksi häiriökoira.

Luoksetulo oli vauhdikas ja hyvä, ei moittimista. Liikkeestä seisominen oli mielestäni kiva, mutta pompusta tuli huomautus.  Seuraaminen tuntui hyvältä. Hitaaseen käyntiin siirtyessä pylly nytkähti kerran. Pysyi kivasti käännöksissä mukana ja kontakti oli kiva. Tuomari totesi, että pitää hyvin kontaktia. Ei koko ajan tapita silmiin, mutta on kuitenkin mukanani. Lopun perusasennossa Ilo jäi miettimään ja tein itse kehollani jonkun liikkeen, jonka sijasta olisi parempi vaikka käskyttää koira sivulle. Ruutuun sanoin ensimmäisen käskyn ilmeisesti liian hiljaisesti ja Ilo tarvi kaksi käskyä. Lähti vauhdilla ja stoppasi hyvin. Jäin itse odottamaan liikkurin lupaa maahanmenoon (miitää) ja odotellessa Ilo nytkähti vähän. Odotti kuitenkin käskyn ja meni vasta käskystäni maahan. Perusasento oli lennokas. Liikkeestä istuminen ok. Reagoi käskyyn heti. Unohdin odottaa liikkurin lupaa palata koiran luokse. Hätäinen tyyppi, joka treenaa aina yksin. Kierrossa olisi voinut olla tiukempi kurvi.

Nouto oli kamala hirveä katastrofaalinen. Ilo inahti lähtiessä hakemaan kapulaa (pitkästä aikaa), lähti vauhdikkaasti ja lähti tuomaan ihan ok, mutta yhtäkkiä ihan lähelläni jämähti seisomaan ihme asentoon ja tiputti kapulan. En tajua mitä tapahtui. Käskin uudestaan tuoda kapulan, nosti suuhun ja tuli perusasentoon, mutta tiputti kapulan ja päätin itse nostaa kapulan. Kaukot oli muuten ok, mutta ensimmäinen maahanmeno sivulla vaati kaksi käskyä. Itse vaihdot meni ihan hyvin ja ihmettelin suuresti alun laamailun jälkeen. Ei kaukot niin täpäkät ollut kuin olisi voinut Ilolta olla, mutta teki kaikki pyydetysti. Hyppy oli ok, en muista mistä vähennys.


Sain huomautuksia monesta asiasta (aiheellisesti). Hyvä kun vihdoin joku bongasi ja huomautti! En muista kaikkea, mm. painon vaihtaminen jalalta toiselle ja noutokapulan heijaus noiden jo mainitsemieni lisäksi. Pieniä asioita, joihin en ole itse kiinnittänyt huomiota. Asioita, joista en ole tajunnut mitään. Sain palautetta myös Ilon liian innokkaasta kehusta tai kehuun vastaamisesta. Sanon jes ja levitän kädet, jolloin Ilo vastaa yleensä hyppäämällä ilmaan. Video paljasti, että Ilo näytti tänään vähän hillittömältä. Itse olen ollut aina todella iloinen ja arvostanut tätä kiitokseni ansaitsemaa ilopomppua. Treeneissä Ilo ei vastaa samanlailla, se jää odottamaan lelun tai namin saamista. Kokeessa innostuu ainoastaan kehusta. Minun on pakko alkaa ylempiä luokkia varten työstämään tätä(kin) ongelmaa. Pitää löytää hillitympi - mutta silti iloinen ja palkitseva - tapa kiittää Iloa.

1. Paikalla istuminen ryhmässä 1min 10
2. Seuraaminen 8,5
3. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
4. Luoksetulo 10
5. Istuminen seuraamisen yhteydessä 10
6. Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno 7,5
7. Noutaminen 0
8. Kauko-ohjaus 8
9. Estehyppy 9
10. Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon 9
11. Kokonaisvaikutus 8,5
Pistemäärä 247p AVO2  ja sij. 1/3


Olen tyytyväinen Ilon iloiseen ja innokkaaseen työskentelyyn.  Olen erityisen tyytyväinen hyviin jääviin, sillä ne on takkuillut parina päivänä. Ilo on mennyt seisomisen sijaan istumaan, istumisen sijaan makaamaan ja sitä rataa. Noutoon en ole tyytyväinen ja en vieläkään tajua miksi kävi noin. Muuten Ilo teki kivaa työtä. Omaan työskentelyyni en ole tyytyväinen. Olin todella pettynyt itseeni ja virheisiini. Minulla oli täysi työ pitää itseni kasassa. Krista ymmärtäväisesti antoi minulle oman hetken, jotta pystyin vähän kokoamaan itseäni. Olen huono käsittelemään pettymyksiä ja kakkostulos oli iso pettymys. Tavoite oli saada TK2 kolmella kokeella. Me osattiin ja uskoin meidän pystyvän siihen mainiosti, ei pystytty. Lisäksi koe oli hintava, matka oli aika pitkä ja luottava matkaseurakin oli mukana. Me sijoituimme ensimmäiseksi, mutta olin silti pettynyt kun ei kuitenkaan saatu sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Saatiin palkinnoksi pokaali, lahjakortti kisoihin, suklaalevy ja luupaketti.
Uudesta kokeesta laitettu kyselyä. Toivottavasti saadaan paikka. Ehditään ainakin hyvin treenata sitä ennen!

Kommentit

 1. Älä hei piiskaa ittees liikaa, ei meistä kukaan oo täydellinen. Toki kyllä mä ymmärrän harmituksen, mutta koe nyt on jo ollutta ja mennyttä joten leuka ylös ja uutta matoa koukkuun vaan! Te osaatte, seuraavasta kokeesta tulee varmasti se ykköstulos! Tsemppiä. :)

  VastaaPoista
 2. Ikuisuusongelmani liiallinen itseni piiskaaminen, oli kyse mistä tahansa. Treeniä vain ja uudestaan kokeilemaan. :-) Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Teillä meni tosi upeasti, älä hei rankaise ittees! Mulla on vielä edessä kaikki ALO-luokan liike-lisätreenit ;)

  Miten hei ALOssa tehdään tuo kauko, tehdäänkö sekä että perusasennosta ja koiran edestä käskyttäen vai miten? Onko paikkamakuussa pakko olla maate vai voiko "ihan" istuakin? Suoritetaanko luoksetulo monenko metrin päästä ohjaajaan ja pitääkö esim. tuomari tai liikkeen ohjaaja pannasta kiinni ja ohjaaja kutsuu luokse vai jättääkö ohjaaja koiran vai paikalla ja lähtee kauemmas? Onko ALOssa jo ruutu?

  Olis tosi kiva jos voisit tehdä vähän videokoostetta noista teidän AVOnkin liikkeistä, ja miten itse oot opettanut, että saisin itsekin vähän neuvoa oman koiran kanssa treenailuun!

  VastaaPoista
 4. www.kennelliitto.fi › alo-evl_13012015_1 löytyy liikkeet ja suoritustavat. Kaukoissa koira on perusasennossa, jonka jälkeen se käsketään maahan ja kävellään eteen käskyttämään. Paikkamakuussa koiran on maattava, paikkaistuminen on avossa erikseen. Luoksetulo alossa noin 15 metrin päästä ja koira jätetään, siitä ei pidä kukaan kiinni. Ruutu on vasta avossa.

  Voin tehdä videota joskus kun saan edeltävät (tokokoe ja jälkiviikonloppu) videot alta pois, kunhan armas video-ohjelmani taas suostuu toimimaan.

  VastaaPoista
 5. Riitalle voi sanoa, että haluat palautteen vasta kehän jälkeen. Näin olen tehnyt itse, koska en kuitenkaan tuomarin juttuja kuuntele, sekoittaa vaan omaa päätä kokeessa. Riitan kommentti oli, että hän ei sitten muista kaikkea, sanoin että ei haittaa. Juha Kurtti myös huomasi meidän ekan seuraamisen jälkeen että "ethän sä kuuntele yhtään mitä mä sulle sanon :)" ja antoi palautteen vasta lopuksi, ihan ystävällisessä hengessä :) Ja tsemppiä, tuloksella ei ole niinkään merkitystä kuin koiran ja sun fiiliksellä. Tulos jää menneisyyteen ja numeroksi kisakirjaan eikä auta teitä yhtään eteenpäin. Jos teillä oli kivaa, niin kaikki hyvin ja nokka kohti uusia treenejä.

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän hyvin, että välikritiikin saaminen voi latistaa fiilistä paljonkin! Voi olla varmasti vaikea saada itsensä uuteen nousuun ja hyville mielin, jos saa paljon huomautuksia. Tosin ainakin kun pisteriviä katsoo, niin ei teillä mitään kauhean pahasti voi olla pielessä :)

  Mietin tuota innokkaasti kiittämistä, että ehkä Ilon pomppiminen näyttää jolatkin tempulta? Jos oikein muistan, niin koiraahan ei saa temputtaa ja sitä kautta nostattaa kisoissa. Ehkä siis tuomari oli sitä mieltä, että alkaa olla sillä ja rajalla? Itse ymmärrän ilopomput oikein hyvin :D Ja nehän tulee ihan pyytämättä! Mutta meillä ainakin esim luonnetestissä Gatsby selvästi purki jännitystään ja samalla nostatti itseään pomppimalla kuin hullu.

  VastaaPoista
 7. Mä en ehkä huolehtisi liikaa tuosta sosiaalisesta palkkauksesta, jos se ehkä puoli pistettä tai pisteen tiputtaa kokonaisvaikutusta, niin ei ehkä haittaa, jos koira kuitenkin pysyy vireessä. Hyvän ykköstuloksen saa kuitenkin vaikka koira sosiaalisessa palkkauksessa koira vähän pomppaa.

  Pisteet liikkeistähän oli tosi hyvät, jos noudosta olisi tullut pisteitä, niin olisi tullut 1-tulos. Itse en kyllä pystyisi kuuntelemaan tuomarin palautetta liikkeiden välissä, ei siihen pystyisi keskittymään, parempi saada se lopussa kyllä.

  VastaaPoista
 8. Olen itsekin joutunut/päässyt Riitan valvovan silmän alle innokkaan vasten hyppäävän koirani kanssa :) Riitalta saa arvokkaita vinkkejä ja sen totuuden (ja jokainen piste on häneltä ansaittu ja on myös kaikille roduille oikeudenmukainen, iso plussa siitä!), mutta kyllä itsellänikin AVOssa meinasi mennä pasmat sekaisin kun huomautteli innokkaasta koirastani ja virheistä. Mutta kaikesta kritiikistä ollaan otettu opiksi, nykyään koirani ei vapautuksen jälkeen hypi vasten minua, ainoastaan nousee takajaloilleen. Mutta kyllähän noita vasten ohjaajia hyppiviä koiria näkee EVL:ssä myös, toisia tuomareita se haittaa, toisia ei. Teillähän meni kuitenkin hyvin, hyviä pisteitä tiukalta tuomarilta ja ilman lisäkäskyjä olisitte saaneet häneltä vieläkin paremmat pisteet. Mutta ymmärrän pettymyksen, itsekin aina menen kokeeseen suurin odotuksin :D Nykyään osaan käsitellä pettymyksiä myös, siihen pitää vaan oppia :) Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille! Ansaittuja pisteitä ja ansaittuja pistevähennyksiä. Olisi hyvä kun kaikilla tuomareilla olisi samanlainen arvostelutyyli keskenään. Itse en tuomareista tiedä mitään kun harrastusmaailma on aivan vieras ja en koe tarpeelliseksi tehdä taustatyötä. Nyt huomauteltiin ylempiä luokkia ajatellen ja oli hyvä kuulla asioista, joista en ole ollut tietoinen.

  Innokas kiitokseen vastaaminen harmittaa kun itse olen siitä hirveästi tykännyt ja sitä arvostanut. Sanon jes ja levitän kädet. Eilen kyllä oli vähän normaalia villimpi loikkija, ehkä siksi.

  Uusi paikka varattuna. Vajaa kuukausi aikaa treenata.

  VastaaPoista
 10. Harmittavan lähellä oli ykköstulos! Tsemppiä uuteen kokeeseen ja häntä pystyyn :) hienoja pisteitä saitte ja kuten yllä todettua, tärkeintä että teillä oli kivaa yhdessä ja hyvä fiilis. Se on tärkein pohja :) ihana asenne sulla myös, ei syytetä koiraa ja saman ihanan rakkaan koiran kanssa mennään kokeeseen ja tullaan sieltä pois, olipa tulos mikä tahansa! Seuraavasta kokeesta nappaatte sen ykkösen helposti :) tsemppiä treeneihin! Ootte hurjan taitava ja ihana pari <3

  VastaaPoista
 11. Kiitos ihana Joanna <3 Olipas ihana kommentti <3

  VastaaPoista
 12. Kokonaisuudessaan pisteiden perusteella näyttäisi kuitenkin hienolta suoritukselta ja jos Ilo on ollut iloinen oma itsensä, niin koehan on siitä näkökulmasta mennyt loistavasti! Liian innokas (siis tuomarin makuun) on miljoona kertaa kivempi kuin liian innoton :) Harmillinen toi nouto, mutta koirien kanssa harrastamisessa parasta on just se, että ne ei oo koneita ja välillä voi sattua hassuja juttuja, eikä siltikään koira koskaan tee noita juttuja kiusallaan :) Yksittäiset oudot nollaukset siis voi jättää huoletta omaan arvoonsa.

  Teillä on hienoa yhteistyötä ja se kantaa varmasti pitkälle :) Kovasti tsemppiä seuraavaan kokeeseen!! Pidän teille peukkuja :)

  VastaaPoista
 13. Kokonaisuudessaan pisteiden perusteella näyttäisi kuitenkin hienolta suoritukselta ja jos Ilo on ollut iloinen oma itsensä, niin koehan on siitä näkökulmasta mennyt loistavasti! Liian innokas (siis tuomarin makuun) on miljoona kertaa kivempi kuin liian innoton :) Harmillinen toi nouto, mutta koirien kanssa harrastamisessa parasta on just se, että ne ei oo koneita ja välillä voi sattua hassuja juttuja, eikä siltikään koira koskaan tee noita juttuja kiusallaan :) Yksittäiset oudot nollaukset siis voi jättää huoletta omaan arvoonsa.

  Teillä on hienoa yhteistyötä ja se kantaa varmasti pitkälle :) Kovasti tsemppiä seuraavaan kokeeseen!! Pidän teille peukkuja :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos! Sain niin paljon palautetta omasta tekemisestä, että se latisti tunnelmaani. Lisäksi odotin niin paljon sitä koularia ja olin ennen koetta hyvin varma siitä, joten oli iso pettymys. Katsoin illalla videon ja Ilo teki kyllä kivaa työtä. Virheitä joo (luettelemani), mutta kuitenkin iloista ja innokasta työtä kanssani. Se on tärkeintä. Koira, joka näyttää nauttivan tekemisestä ja Ilo kyllä näyttää. Ilon virheistä harmittaa ainoastaan nouto. Noudon kanssa on taisteltu niin paljon ja ikuisuuteen ei ole käynyt vastaavaa. Ihmettelen edelleen mistä johtui. Huomenna testataan erilaista kapulaa.

  Olen vähän huono käsittelemään pettymyksiä, vaikka ne on elämän aikana tullut enemmän kuin tutuiksi. :-) Koiralle silti onneksi osaan olla reilu, vaikka itselleni en olekkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Ja tosiaan tärkeintähän on se, että koira saa antsaitsemansa positiivisen palautteen, vaikka itseä omat mokat harmittaisikin. Itselläkin herkästi tulee ihan hirveän isoja pettymyksen tunteita, jos itse teen typeriä mokia eli oon kanssa itseäni kohtaan kovin kriittinen. Joskus on ollut jälkikäteen ihan hirveän harmillinen fiilis, kun oon miettinyt, että onko koira aistinut pettymyksen, vaikka tosiaan koiralle yritän olla pettymyksiäni näyttämättä, kun senhän vika minun mokailu ei millään muotoa ole :) Onneksi yleensä suorituksen kesken ja heti sen jälkeen (oli laji sitten toko tai agi) muistaa keskittyä siihen koiran palkkaamiseen ja ne mahdolliset harmituksen fiilikset tulee vasta sitten jälkikäteen, kun itse analysoi omaa tekemistään!

   Mutta Ilolla jäi varmasti kokeesta päällimmäisenä hyvä fiilis ja se on tärkeintä :) Se mitä sä käyt/kävit pään sisällä sen jälkeen on sitä prosessointia, joka myös kuuluu asiaan! Ja sitten kun on prosessoinnit tehty, niin pystyy jättää asian taakseen ja tosiaan jatkamaan kohti seuraavaa koetta hyvillä mielin :)

   Poista
 15. Meilläkin on käytössä tuo käsien levitys, jota näkyi ihan mm-kisoissa asti. Osa tuomareista ei siitä tykkää, mutta jos se sopii omalle koiralle ja itselle niin jatkaisin samalla tapaa. Voit myös katsoa, ettet hidasta sillä koetta vaan lähdet suoraan siirtymään seuraavan liikkeen paikkaan. Ja jotkut tuomarit ei tykkää jos koira osuu tai jos näyttää liikaa käskytetyltä.

  Tiedän hyvin myös miltä tuntuu saada eri tulos kuin mitä odotti. Parasta oppimista oli 90% ykkösiä tekevån koiran jälkeen kisata Ruutin kanssa milloin 1/10 voi mennä kaikki nappiin. Opin ottamaan tavoitteeksi tietyt liikkeet tai pelkästään fiiliksen olla kehässä.

  Mielestäni jo edellisessä kisassa oli pientä epäluottamusta koiraan ja vasta tässä kisassa se alkoi näkyä. Muistaa ettei saa ajatella mikä voi mennä väärin tai edellistä liikettä, kun silloin ei ole täysillä kuplassa. :) Motivoivia treenejä, liikkuria ja lyhyt palkatonta treeniä ehkä.

  VastaaPoista
 16. Ehkä vähän koitan hillitä tota kiitos-touhua,mutta en kyllä kokonaan. Minusta on ihanaa kun Ilo vastaa iloisesti, enkä kyllä halua sitä pois. :-) Pakko kyllä AVOn jälkeen vähän puuttua... Ettei kukaan ainakaan hylkää meitä sen takia.

  Joo, en onneksi jäänyt kehässä miettimään vaan yritin tehdä parhaani seuraavassa suorituksessa. Intooni vaikutti, mutta ei onneksi koiran. <3 Se on niin iloinen tyyppi. :-)

  VastaaPoista
 17. Ei se käsien levittely mitään haittaa. ;)

  Ja saa koira pompatakin, jos pomppu ei näytä "hallitsemattomalta". Mitä tuo hallitsematon sitten kenenkin tuomarin mielestä on, riippuu varmasti tuomarista. Jos koira hyppää päin ohjaajaa, niin siitä eivät monet tykkää, etenkin jos hyppääminen on niin voimakas että ohjaaja voisi sen voimasta vaikka horjahtaa. Ja suoraan ilmaan hyppäämisessä ehkä liian lennokas hyppy antaa vaikutelman joko opetetusta tempusta (jotka on kiellettyjä), tai sitten jälleen kerran siitä, että koira ei ole ihan hallinnassa. Olen kerran kokeessa nähnyt, kun iso koira hyppäsi ohjaajan edessä niin, että vahingossa päällään (?) kopsautti ohjaajaansa päähän melko voimallisesti... En muista, mitä tuomari reagoi, mutta esimerkiksi tuossa voi varmaan sanoa, että tilanne ei ollut ihan hallinnassa. ;)

  Tsemppiä uuteen kokeeseen! Kaikille tulee niitä vastoinkäymisiä tokouralla - ja mitä myöhemmin niitä alkaa tulla, sen kurjemmalta tuntuvat, nimimerkillä kokemusta on... :D

  VastaaPoista
 18. Tästä videolta näkyy, millainen pomppaaminen ei esimerkiksi ole koskaan toistaiseksi häirinnyt ketään tuomaria, tai ainakaan emme ole ikinä saaneet palautetta asiasta. Ollaan kisattu EVL:ssa kohta kolme vuotta, ja suuri osa meidän 30 EVL-kokeesta on ollut karsintakokeita tai piirM- tai SM-kisoja.

  https://www.youtube.com/watch?v=I5zalCyXuZw

  VastaaPoista
 19. Ei Ilonkaan pompuista ole ennen sanottu. Voi olla, että ne oli normaalia innokkaampia. Pitää vertailla aiempiin koevideoihin. :-)

  VastaaPoista
 20. Ja kiitos tsempeistä! Koepaikka maksettuna.

  VastaaPoista
 21. Ei paljosta jäänyt! Mä oon kans ollut joskus Räsäsen kokeessa. Kyllä mua lannisti ku tuli sitä kritiikkiä liikkeiden väleissä ja sit lähti siihen, että koitti korjata seuraaviin liikkeisiin niitä ongelmia. Se tuntui olevan tarkka, mut sakotti musta ihan asiasta.

  Ootko muuten huomannut, että tubessakin pystyy videoita editoimaan jonkun verran. Et jos vaan leikkaamista ja tekstien lisäämistä kaipaat niin pystyy tubessaki tekee.:) Olisi kiva nähdä videot noista sun kisoista, kun oon kohta itseki menossa avoon ja haluisin vähän nähdä millaisia kokeita muilla on ollut ja miten niitä kehiä on aseteltu jne.

  VastaaPoista
 22. Ihan totta! Pitää heti huomenna tsekata youtube. Kiitos vinkistä! :-)

  VastaaPoista
 23. Tiukat tuomarit on ihan ok, mutta jos lähdetään kunnon nillittämislinjalle, niin se syö kyllä motivaatiota :D Ilon pomppaaminen joissain kohdin näytti jo vähän temputtamiselta, joten ehkä tiukemmat tuomarit eivät siitä siksikään tykkää. Tuomareissa on hirveästi eroja tämän palkkaamisen suhteen. Olen ollut sellaisella tuomarilla, joka kokeen aluksi kannusti ohjaajia käyttämään sosiaalista ja iloista palkkaamista. :)

  Tsemppiä seuraavaan kokeeseen!

  VastaaPoista
 24. Kiitos! Joo. Mielestäni kiittäminen näytti tässä videossa välillä erilaiselta kuin aiemmissa videoissa. En tajunnut sitä ennen kun videoita käsittelin. Kai koitin huomaamattani pitää koiran intoa yllä kun oma into laski kommenttien myötä kuin lehmän häntä. Tai yritin jotenkin tuudittautua, että iloista ja kivaa meillä on. Olin muutenkin melko ahdistunut kehässä (ekaa kertaa). Jotain sellaista sen on pakko olla.

  VastaaPoista

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit