Pentuja tupsahtelee kuin sieniä sateella

Pentuja siellä, pentuja täällä. Tuntuu, että kaikkialla on pentuja ja ihan tosi monelle tutullekkin tuntuu tulevan pentu. Porukoiden tuleva villisvauva oli käynyt eläinlääkärin tarkistettavana ja oli todettu terveeksi, mainiota. Tiistaina haetaan villamonsteri kotiin ja ehkä se toimii lievityksenä kuumeeseen ennen omaa aussiemonsteria. 

Olen alkanut miettiä kahden koiran arkea - käytännön asioita. Mitä ruokaa syötän ja mistä ruoat ostan. Jatkanko Acanan syöttämistä Ilolle ja ostan pennulle omat Acanat? Jatkanko Ilon 50/50 tyyliin syöttämistä vai siirränkö kokonaan raa'alle vihdoinkin? Kilpailutanko vakuutusyhtiöitä. Pidänkö Ilon vakuutukset LähiTapiolassa ja laitanko pennun vakuutukset samaan? LähiTapiolassa vakuutukset kahdelle koiralle olisi reilu 600e vuodessa.

Alan kallistua sen puolelle, että Ilo siirtyy raa'alle kokonaan (kun nyt ensiksi pentuarki tasaantuu) ja pentu syö aluksi pelkkää nappulaa, josta siirtyy syömään nappulan rinnalla raakaa - kuten Ilon kanssa tein - ja joskus tulevaisuudessa kokonaan raa'alle toinenkin koira.  Ilon raakaruokkiminen maksaisi karkeasti arvioituna ehkä 40e kuukaudessa (+ lisät). Yhtä karkeasti arvioituna vuodessa lähes saman verran kuin nappula + lihat maksaa.

Pennun kanssa on tarkoitus mennä pentukurssille sopivan kurssin löydyttyä, kunhan rokotukset on kunnossa. Ilo saa palautua rauhassa mammalomasta ja joskus keväämmällä on tarkoitus etsiä tokoryhmä. Suunnitelmissa on hommata hallille omatoimitunnarit ja treenata molempien koirien kanssa omatoimisesti - säännöllisesti.

Ennen pentua täytyy hankkia autoon häkki tai veräjä. Haaveilen Variocage häkistä, mutta hintansa takia se tulee (ainakin toistaiseksi) vain haaveissa pysymään. Toinen lähes yhtä miellyttävä vaihtoehto on veräjä, mutta toinen puolisko ei ole vielä lämmennyt. Kotiin täytyy ostaa toinen peti tai yksi isompi peti. Ruokakupit. Kolme tietysti, koska täytyy olla samanlaiset. Treenileluja - erityisesti pentupienelle soveltuvia. Pentu tulee talvella, joten joku takki täytyy varmaan ostaa. Ei kauheasti ostoslistalla tavaraa. Autohäkki ainoa suurempi hankinta.

Ilo tiputtaa vähäistä turkkiaan erittäin aktiivisesti. Jälleen kerran mietin, miten noin karvattomasta koirasta voi lähteä noin paljon karvaa? Merkkailu on ehkä vähän lisääntynyt, mutta ei se ole edes loppunut kokonaan edellisten jälkeen. Hajutkin kiinnostaa enemmän ja lenkillä etäisyys on kasvanut. Linnut on alkanut myös kiinnostaa. Taas. Elämme jännittäviä aikoja ja odotetaan juoksuja alkavaksi parin kuukauden sisään. En. Kestä.

Enää ei puutu kuin pentu. No nyt viimeistään saa kuumeilla!

Kommentit

 1. Jipilläkin armoton karvanlähtö käynnissä - nämä kaksihan juoksee aika samaan tahtiin eli syksyn juoksut tosiaan tekee tuloaan! Jänniä aikoja siis sulla tiedossa :)

  Osui silmiin toi vakuutusmaksu, kun vaikutti hurjan isolta!! Mulla yhden koiran vakuutus LähiTapiolalta jotakuinkin 200 eur vuodessa. Mut taitaa olla sulla se pienempi omavastuu, kun on ilmeisesti noin satasen kalliimpi vuosihinta..?

  VastaaPoista
 2. Tutun kuuloista. Silloin kun odotin Cavaa niin tuntui, että pentuja tupsahteli kaikkialle ja oma odotus tuntui ihan sietämättömälle. Varsinkin kun ei ollut edes varmuutta siitä, että syntyykö sieltä nyt minulle pentua. Tsemppiä siis odotteluun! Kyllä se pentu tassuttelee teille ennenkö huomaatkaan ;)

  VastaaPoista
 3. Se omavastuuko sitä alentaisi! Olen miettinyt kun jollain halvemmat. :-D On varmaan halvin omavastuu, mutta päälle 300e on joo vakuutus. Pitääkin kurkata! Kiitos vinkistä!

  Kiitos! Aion nauttia tästä jännittävästä kutkutuksesta täysillä. <3 Tätä hetkeä en saa Ilon kanssa enää kokea kun vain yhdet pennut tulee, joten... <3

  VastaaPoista
 4. Mä en enää luopuisi mun Variocagesta mistään hinnasta! Kallis se oli, ihan pirullisen kallis, mutta joka sentin arvoinen! Turvallinen ja reissuissa ihana, kun häkit saa lukittua esim. kesäajan ruokatauoilla. Lisäksi sen saa näppärästi nostettua autoon ja pois, ja sopii useampaan eri autoon. Suosittelen siis vielä miettimään sitä kuitenkin ;)

  VastaaPoista
 5. Niimpä! Kyllä sen vielä joku kaunis päivä ostan, mutta täytyy vähän säästää. Jos ensi kesänä. <3

  VastaaPoista
 6. Meillä oli lähitapiolassa vakuutus. Muistaakseni 248e vuodessa. (90e oma vastuu +25%) Tällä viikolla vaihdon sen fenniaan. Ehdot ja korvaukset parani huomattavasti esim. oma vastuu vain 30e. Hintaa jäi vain 168e. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! Pitää kurkata. :-) Kattaako ell.kulut (sairaus ja tapaturma)?

  VastaaPoista
 8. Kattaa! :) summan sai itse päättää ja vaikutti tietysti hintaan. Meillä entisessä lähitapiolalla oli vakuutettu 1000e asti, nyt vaihtui 1300e per. vakuutuskausi. Tuossa on joku keskittämisalennus kun vaihdettiin muut vakuutukset sinne kanssa. Meille kanssa mahdollisesti pentu tulossa nini ruvettiin kyselemään muualta vakuutusta :)

  VastaaPoista
 9. Oho! Pitääkin tsekata, kiitos. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit