Ei epäilystäkään

Kaikkea on tapahtunut kauheasti paljon. OnniDog tuli ja meni. Viime viikolla torstaista sunnuntaihin vietettiin Jämsässä, mutta siitä on tulossa omat tekstinsä. Tärkeimpänä uutisena - Ilon juoksut on alkamassa! Jännittää ihan hirveästi. Melkoista tunteiden vuoristorataa on ollut havaittavissa - minulla siis. Ilon takalisto on todella turvonnut, eikä ole epäilystäkään. Paperilla tarkastelen päivittäin näkyykö verta, mutta vielä ei ole näkynyt. Elämme jännittäviä aikoja. Pennuista kiinnostuneet (ja muutkin) nyt on aika laittaa peukut ja tassut pystyyn! Pidän teidät lukijatkin ajan tasalla. Olin ilmoittanut meidät lauantaiksi oman seuran tokokokeeseen, mutta jouduin perumaan ilmoittautumisen. Viimeisen ykköstuloksen metsästystä jatketaan sittenkin pentujen jälkeen.


Ollaan koitettu aktivoitua jäljestyksessä, koska päässäni kaikuu  OnniDogissa saalisviettitestauksen pitäneen Askon harmistunut äänensävy harrastuksista kysellessä "niin et sitten ilmeisesti innostunut jäljestyksestä?" Se antoi pienen potkaisun persauksille, koska me molemmat tykätään jäljestyksestä ja Ilo jäljestää hyvin. Sillä on suuri palo jäljestää ja se vain niin on Ilon juttu. OnniDogissa Ilo myös ajoi hyvän jäljen, joka oli tarvittu toinen potkaisu persauksille. Kesällä käytiin Askon peltojälkikoulutuksessa viikonlopun verran, sen viikonlopun innoittamana ostin pannan jäljelle ja kysyin jopa peltoa käyttöön - sainkin. Ei ole pantaa tai peltoa käytetty ennen kuin nyt. Tällä viikolla ollaan käyty tekemässä kaksi jälkeä, ensimmäinen maanantaina ja toinen tänään.

Kummatkin jäljet pellolla. Pitkähkö (aika apilainen) ja aamukostea ruohikko. Jäljet ei ole ollut kovin pitkiä, mutta ne on ollut vaihtelevia. Molemmilla jäljillä on ollut pari tyhjää ja 2-3 kulmaa. Otin takapakkia ja aloin tehdä tyhjiä eri tavalla kuin aiemmin. Kulmat olen ketjuttanut ja namittanut. Käytössä on päällä pyörivien valjaiden sijasta panta ja liina kulkee jalkojen välistä. Luultavasti nämä kaikki vaikuttavat Ilon jäljestystahtiin, joka on muuttunut kaahottamisesta rauhallisemmaksi ja tarkemmaksi. Jäljestys on ollut vielä aiempaa mukavempaa ja minulla on varma olo siitä, että tästä tulee vielä jotain hyvää. Motivaatio on säilynyt tyhjistä huolimatta, kulmat on tehty varmasti ja Ilo tekee hyvin töitä. Jäljen loputtua olen ollut aika epäselvä, enkä ole tehnyt Ilolle tarpeeksi selväksi, että jälki loppui ja teit hyvää työtä. Nyt käytössä, "loppu, jes" ja patukkapalkka. Ilo tietää tehneensä hyvin.

 Hilja & Ilo.

Kävin tänään lenkillä pennusta kiinnostuneen Marian kanssa. Ihana pari, mainio lenkki. Toivon kovasti, että Ilo tekisi riittävästi pentuja näille kaikille ihanille ihmisille. Maria tykästyi Iloon ja Ilo kuulemma vaikuttaa mageelta tyypiltä. Totesi Ilon olevan sujut itsensä kanssa, mutta ei silti mikään henkseleiden paukuttaja-tyyppi. Se oli mielestäni niin osuvasti ilmaistu. Ilo menee häntä tötteröllä paikasta toiseen (myös tapaamaan uudet koiratuttavuudet) ja on mennyt pienestä pitäen. Se on todella sujut itsensä kanssa, kaikilla elämän osa-alueilla.

Kommentit

 1. "Kaikilla elämän osa-alueilla" <3
  Ei vitsi, onnea ja tsemppiä juoksujen kanssa, toivottavasti astuu! Täällä ollaan tassut ja peukut pystyssä!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä juoksujen odotteluun! Kyllä ne kohta alkaa :) ja meillä on peukut ja tassut pystyssä, että syntyy iso kasa terveitä iloreita :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja ihania pentusia tulee maailmaan! Tsemppiä juoksujen odotteluun! <3

  VastaaPoista
 4. "Ilon juoksut on alkamassa! Jännittää ihan hirveästi. Melkoista tunteiden vuoristorataa on ollut havaittavissa - minulla siis." Mä jotenkin samaistun tähän mietteeseen.. Ristiriitaisia fiiliksiä jotenkin - samalla hurjan jännää, mutta myös pelottavaakin!

  VastaaPoista
 5. Jep! Sielläkö kanssa alkaa tapahtua? Tsemppiä meille ja meidän tytöille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei näy ainakaan selkeitä merkkejä juoksujen alkamisesta, mutta ens kuun puolenvälin tienoilla odottelen niiden alkavan. Pian pian siis, pelottavaa.. Ennen Frinistä on tiennyt, että juoksut lähenee, kun se on alkanut merkkailemaan ulkona noin kuukautta ennen alkua, mutta nyt se on sitten viime juoksujen jälkeen tehnyt sitä tasaseen tahtiin, joten eipä voi siitäkään nyt enää päätellä :D Mutta kyllä tuo käytökseltäänkin alkaa muuttumaan kun juoksut on tosi lähellä, vielä ei tosiaan semmosiakaan merkkejä oo ilmassa. Niitä odotellessa.. Ja miettiessä, että vieläkö uskaltaa yksiin aksakisoihin ilmoittaa, kun mieli tekis... xD

   Poista
 6. IIIH ollaan koko porukka peukut ja tassut pystyssä teidän puolesta <3

  VastaaPoista
 7. hei! olin tulossa lukemaan täältä Jokerista, mutten enää löytänytkään sitä tekstiä missä olit herrasta kertonut? Onko uros vaihtunut vai miksei kyseistä esittelyä ole enään? =o
  - Anna

  VastaaPoista
 8. Kohtalo päätti eri tavalla kuin ihmiset oli päättänyt. <3 Tapahtui, minkä oli tarkoitus tapahtua. <3 Ilo sai kotimaisen mahtimiehen itselleen ja pikkuiset Piilot on laitettu aluilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, voi että.. No, varmasti vähintään yhtä hyvä miekkonen on nytkin valikoitunut sulhoksi =)
   Nytkö ne on jo laitettu aluilleen, apua en kestä! Odotan innolla lisätietoja ja jatkan blogin seurailua - on nimittäin ihan mahtiblogi! Auspai haaveena, harmi vaan kun ei ihan vielä ole mahdollisuuksia ottaa koiraa, mutta ehkä tässä viiden vuoden sisällä kuitenkin.. Ainakin niin kovasti toivon, sillä kuume on KOVA! Tsemppiä teille odotukseen!
   - Anna

   Poista
 9. Sulho on aivan mahtava. <3 Olen todella onnellinen ja odotan innolla! Meinaan haljeta riemusta. :-D Tänään on ensimmäinen astuminen takana ja lemmenloma jatkuu Ilolla loppuviikon ajan. <3 Ilon kotiuduttua päivitän blogiin päivä päivältä kertomuksen. :-)

  Tsemppiä haaveisiin! Joskus vielä... :-) Kiitos kovasti kehuista. Pysy ihmeessä mukana. :-)

  VastaaPoista
 10. Mahtavaa =) Tämä on yhtä kidutusta - vuokrarivari, mihin ei saa koiria tai ylipäätään MITÄÄN lemmikkejä ottaa - ei edes marsua, kurjaa! Ja kun elämäntilannekaan ei salli juuri nyt muuttoa mihinkään niin täytyy vaan sitkeästi kestää ja moikkailla ystävien karvaturreja =)
  - Anna

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit