Kuuntelemassa Korrien koulutuksessa

Tänään Espoossa Agimestassa Wirneen posselle järjestetyssä tokokoulutuksessa. Kouluttamassa Riitta ja Pekka Korri. Olin ilmoittanut meidät koirakkopaikalle, mutta pentuhommelien takia päätin siirtyä vain kuunteluoppilaaksi. Paikalla oli neljätoista wirnistelijää koirineen, sekä jokunen kuunteluoppilas.  Kotipihasta lähdin noin 7.00 ja kotipihaan saavuin noin 19.30, hirveän rankkoja nämä vapaapäivät. Ajokilometrejä kertyi reilu 190km/suunta. Matkaseurana oli onneksi Milli ja Priya & Popa. Juttua riitti, joten matkat kului aika nopeasti.


Koulutukset jaettiin kahdelle kentälle. Oli kauhean vaikeaa kun olisi halunnut seurata molempia kenttiä, kirjoittaa muistiinpanoja, valokuvata ja vielä jutella muiden wirnistelijöiden kanssa. Koitin keskittyä sopivasti kaikkeen. Kouluttajat olivat tietysti hirveän päteviä, heillä oli hyviä ajatuksia ja treeni-ideoita. Koirat olivat eritasoisia ja todella nopeasti kouluttajilta irtosi ajatuksia erilaisiin treeneihin. Harmitti koirakkopaikan puute.

Mieleen jäi erityisesti muutama asia, joihin täytyy kiinnittää huomiota. Alkuperusasennon ollessa huono, mahdollisuudet hyviin pisteisiin huononee. Koira ei saa oppia, että on kahdenlaista tottelevaisuutta (treeni/koe). Kaikkea harjoitellaan, mitä kokeessa tapahtuu. Kokeessa lähellä pysymisestä "tässä" täytyy tehdä superkiva tehtävä. Ennen kehään menemistä "kohta me mennään".  Kehu on palkka. Jos itse ei usko palkkaan, miten koira voi uskoa. Ei voi käyttää kokeessa palkkasanana "jes", jos koira on tottunut treeneissä saamaan "jessistä" lelun. Kehän sisällä voi sanoa lopuksi "jes", jonka jälkeen koira saa kehän ulkopuolella lelun. Voi kuvitella mielessään oman kehän ennen oikeaa kehää - koira ei tiedä, mikä on oikea kehä. Koiran voi viedä omasta kehästä oikeaan kehään "tässä" käskyllä ja oikeasta kehästä omaan kehään poistuttua voi seuruuttaa koiraa pienen pätkän, ottaa kaukokäskyn, apuri antaa lelun ja palkka lentää. Yllätyksellisyyttä palkkaamiseen.Aina on mukava nähdä Wirneen koiria. Lemppariaussieitani. Luonnollisesti. Koirien lisäksi on tietysti mukava nähdä myös koirien omistajia. Meillä on todella hyvä porukka. Ihailtavan aktiivisesti porukka osallistuu jos jonkinlaisiin häppeninkeihin. Taitavaa ja monipuolista porukkaa. Toinen Korrien koulutus suunnitteilla keväälle. 

Koulutus kesti noin 10.00-15.00. Koulutuksen jälkeen lähdettiin Millin & koirien ja Sarin & Tintin kanssa metsään lenkille. Ilo, Priya ja Tintti on siskoksia. Ilo innostui jopa vähän leikkimään siskojen kanssa (toisin kuin muiden kanssa tiineysaikana), mutta tajusi kuitenkin pitää menonsa hillittynä ja kulki myös omissa oloissaan. 

 Wirneen Ilmiliekki "Tintti"
 Wirneen Ilmalento "Priya"

Osa porukasta vähän yllättyen totesi, että kuvissa Ilo näyttää isommalta kuin onkaan. Omaan silmään Ilo näyttää valtavalta ja eron huomaa aivan selvästi, mutta olen toki tottunut katsomaan Iloa sellaisena puikulana.

Kommentit

 1. Tosiaan mun silmiin kuvista sai vieläkin isomman vaikutelman, vaikka tosiaan ennen pennutusta kyllä puikilalta (siis ehdottoman hyvällä tavalla!) Ilo onkin näyttänyt :) Ja kyllähän toki livenäkin selvästi näkyi, että masu on kasvanut, mutta sivuprofiilikuvassa maha näytti vieläkin valtavammalta kuin nyt livenä :D toki katsomiskulmakin on eri kuin valokuvan kuvakulma :) Mut kaunis tuleva äiti joka tapauksessa <3

  VastaaPoista
 2. Et ole ainoa joka sanoi! :-D Ja saan oikeasti kuulla aika usein eläinkuvistani, että eläimet näyttää isommilta - siis ilman tiineyttäkin. :-D Samaa on sanottu Ilosta, puudeleista, kaneista... :-D En oikein tiedä, miten ihmeessä kuvaan! XD Ne sivuprofiilikuvat on otettu aivan Ilon tasolta kentällä maaten. :-)

  VastaaPoista
 3. Tämä sun kuvailema "todella hyvä porukka", joka yhdistää saman pentueen/kasvattajan koirien omistajia, on sellanen asia, mitä itse monesti kaipaa, koira kun on Saksan tuonti ja Suomesta löytyy tällä hetkellä Kodan lisäksi vain yksi Glenoakin kasvatti. Kasvattaja on kyllä mahtava ja Koda huikea, mut tollasta porukkaa kyllä kaipais! Pitäkää tosta hyvästä porukasta kiinni! <3

  VastaaPoista
 4. <3 On kyllä mahtista ja nimenomaan kun iso huippu porukka. :-) Tykkään kovasti ja Wirneen tapahtumiin on aina kiva mennä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit