Miltä ostoslista näyttää?

Iloa odottaessa hankintalistalla oli ainakin häkki, autohäkki, ruoka- ja vesikuppi, peti, harja, kynsisakset, kaulapanta + remmi, muutama aktivointilelu, leluja, ruokaa ja luita. Olen alkanut miettiä, mitä tulevaa pentua varten tarvisi aikanaan hankkia. Ilon aikana opin, että Wirnistelijän mukana tuleva pentupakkaus on aika runsas ja oli useampikin tuote, jota ei olisi tarvinnut hankkia. Tästä viisastuneena ajattelin pitää ostokset maltillisena toisen pennun kohdalla. Suurimpana hankintana oli autohäkki, mutta löysin käytettynä haaveilemani Variocage tuplahäkin, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen (sydämiä sydämiä) ja kallein hankinta tippui listalta. 

 Kuvat: Pompat & Acana Peten koiratarvike, Berran tuotteet Berrastore ja loput Musti & Mirri.

Nonni, kieltämättä aika paljon tavaraa kertyi tähänkin. Pentu tulee talvella, jolloin on joko kylmää tai märkää ja ainakin pimeää - toppatakki, sadetakki ja heijastintuotteet. Remmit on rakkaus, joten ihastuttavat fleecehihna ja grippihihna. Kotiin kupit ja peti (tai parikin). Noudosta kivaa-treeniin pentukokoiset kapulat - niin puinen kuin metallinenkin. Erilaisia treenileluja. Ruokakuppiin näillä näkymin Acanan pentunappulaa. Myös Ilo tarvitsee sadetakin, kunnon vilkkuvalon, ruokakupin samaa sarjaa kuin pennulla ja hihnat samaa sarjaa kuin pennulla. 

Vaatteet koitan varmasti ostaa käytettynä, koska kaikkihan tiedämme, kuinka nopeasti pennut kasvavat ja kuinka kalliita vaatteet on. Muuten hankintoja voisi hiljalleen tehdä, kunhan tiineys varmistuisi. Pari viikkoa...

Miltä sinun ostoslistasi näytti/näyttää pentua odottaessa? Tuliko ostettua sopivasti vai lähtikö käsistä?

Kommentit

 1. Pörri oli talvipentu ja takkien käyttö oli todella hankalaa, koska kukin takki oli vain pienen hetken oikeankokoinen ja muuten ne joko pyöri päällä tai näytti hassuilta. :( Loppujen lopuksi Pörri viiletti lähes koko talven ilman takkia.

  VastaaPoista
 2. Pörri oli talvipentu ja takkien käyttö oli todella hankalaa, koska kukin takki oli vain pienen hetken oikeankokoinen ja muuten ne joko pyöri päällä tai näytti hassuilta. :( Loppujen lopuksi Pörri viiletti lähes koko talven ilman takkia.

  VastaaPoista
 3. Varmaan juuri näin. Käytettynä täytyy takkeja koittaa hommailla. :-) Tuskin kauan paukkupakkaset kestää, jos aiempia vuosia miettii... Kerrankin olisi ihan ok.

  VastaaPoista
 4. Aika hillitysti shoppailin pentua odotellessa, mutta nykysin tarviisin kyllä vähän tuota ja tätä ja tätä. Tosin pidän itseäni silti aika maltillisena, en osta kovin paljoa turhia juttuja, yleensä kaikki on oikeasti ihan tarpeellisia.

  Mutta just eilen kävin ostaa ton nifty pompan ja varsinaiseen käyttöön se ei oo vielä ehtinyt mutta ainakin se on taattua pomppalaatua kun istuu kun nakutettu ;)

  VastaaPoista
 5. Mulla olisi tuollainen kuvan mukainen keraaminen iso kuppi :) Ruskea matala siis, jos kiinnostaa? :)

  VastaaPoista
 6. Haluan kolme kippoa samaa sarjaa, joten mietin vielä millaiset tarkalleen haluan ja ostan kerralla. :-)

  VastaaPoista
 7. Taran kohdalla ei juurikaan tarvinnut mitään ihmeempiä ostella valmiiksi, ruokakuppeja löytyy vieläkin ylimääräisiä ja hihnoja sekä pantoja vaikka millä mitalla. On saanut käyttää edellisten vanhoja pentu pantoja ja pieneksi jääneitä pantoja. Kunhan tuosta kasvaa täyteen mittaan saa oman ketjunpannan. Hihnat uusin juuri jokaiselle omat kolme metriset grippihihnat. ( Ihan ku niitä ois oikeesti tarvinnut... :D )

  VastaaPoista
 8. Kauhee himo iskee ostaa kaikkea tarpeellista ja vähemmänkin tarpeellista.. Pentushoppailu on ihanaa <3 Djali kun oli kevätpentu niin ei tarvinnut paljoa ja tosiaan tuolla Wirneen mahtavalla pentupaketilla pötkii jo pitkälle! :) Silti piti vähän ostella, mut aika vähän mitään turhaa kyllä. Harrastuksiin onkin sitten saanut ostaa yhtä ja toista ja leluja menee..

  Mä oon ettiny noita keraamisia, enkä ole ennen bongannut M&M:stä mut nyt löysin! Pakko hakea vähintään ;)

  VastaaPoista
 9. Niin tyypillistä "ikään kuin niitä olisi tarvinnut":-D Mutta kun koirien tavarat on niiiiiin ihania! Pakko kyllä miettiä ottaako koirille oikein teemavärit käyttöön, siitä tulee vaikeaa. :-D

  Kauhean vähän oli mielessä mitään hankittavaa, mutta äkkiä sitä sitten kertyikin. :-D

  VastaaPoista
 10. Talvipentu-Gisli taisi saada peräti oman ruokakupin ja se siitä :D kaikkea muuta on jo ennestään. Päälle puettiin ensin säärystimestä tehty villapaita ja sitten sai lopulta pärjätä ilman. Isompana sitten kunnon hihna ja panta.

  VastaaPoista
 11. Talvipentu-Gisli taisi saada peräti oman ruokakupin ja se siitä :D kaikkea muuta on jo ennestään. Päälle puettiin ensin säärystimestä tehty villapaita ja sitten sai lopulta pärjätä ilman. Isompana sitten kunnon hihna ja panta.

  VastaaPoista
 12. Täytyy ehkä miettiä takkihommaa siispä ja ainakin odottaa pupsin kotiutumista ennen takkihankintoja. :-D Villisten vaatteet nyt alkuun menee...

  VastaaPoista
 13. Mä ostin viimeisimmälle pennulle vain hihnan :D Ja senkin vasta joskus pennun kotiuduttua. Muulle ei ollut tarvetta. Jäynä ja Aksu oli talvipentuja. Aksulla ei ollut takkia ollenkaan ja Jäynällä oli ihan pienenä hetken fleecehaalari. Muuten sitten ulkoiltiin kelien mukaan. :)

  VastaaPoista
 14. Heh, aloin miettimään tuota takkiasiaa, että jos mulle nyt pentu siunaantuu, niin tarvittaessa sille menee aluksi Hetan (toppa)takki, sitten kasvaessaan saa ylleen Awalta jääneen kevyemmän takin, jos tarvii.. Ja sitten alkaakin olla jo kesä ettei enää takkia tarvita eli minä taidan säästyä takin ostoilta :p Toki sadetakki täytyy sitten ostaa, mutta sen hankinnan taidan jättää myöhempään, jotta saan ostettua suoraan aikuiskoon :'D
  Ruokakippo täytyy tietty hankkia, samaa sarjaa kuin Frinillä ja Hetalla - tietenkin!
  Hihna ja panta on jo (niin pentu- kuin aikusiällekin). Autoiluvaljaat tarvis pentuajaksi, aikuisiälle on jo Rukka-valjaat ostettu (ai miten niin en malttanut muka odottaa..). Harjat ja kammat, menee samat kuin Frinillä. Heijastinliivi pitää ostaa - valopanta pentu- ja aikuskoossa on jo olemassa (Hetalla on kaksi valopantaa, joten toinen niistä menee pennulle ja myös Frinillä on kaksi valopantaa ja toisen niistä saanee collielapsi).

  Mitäs vielä.... Leluja ei tarvi ostella, niitä on kaapit pullollaan. Metallista noutokapulaa olen kyllä ajatellut ostavani, samoin pienen noutokapulan :D Ruokaa tietenkin, mutta sitä nyt on sitten jo "omasta takaa".. Huh, tää on ihan liian jännää O_o

  VastaaPoista
 15. Niiiin on!!! Ihan sairaaaan jännää! Voin niin samaistua.

  VastaaPoista
 16. Enpäs ole aikaismemin tänne kommentoinut, mutta kun tuota takki asiaa pohdittiin niin laitanpa oman ideani. Jos ei halua takkia ostaa kasvavalle pennulle niin tavallisesta fleece huovasta voi myös saksilla, neulalla ja langalla väsätä väliaikaista lämmikettä. Takista voi tehdä kaksikerroksisen kun vaan taittaa fleecen kahteen osaan. Itsekkin odottelen tässä talvipentua syntyväksi ja olen tätä takki asiaa pohtinut.

  VastaaPoista
 17. Kiitos hyvästä vinkistä! Ehkä jopa minä selviytyisin. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit