Valikoiva ruokahalu

La 15.10. Aamuruokaa laittaessa Ilo nyrppäili ja siirtyi ruokakupiltaan pois. Käskin syödä ruokansa, mutta Ilo vain tuijotti minua. Perheen naisväki teki lähtöä, joten Ilon nyrpistely toki voi johtua myös "pääsenkö mukaan" tarkkailusta. En osaa varmaksi sanoa. Iltaruoalle Ilo siirtyi normaalisti, joskin ehkä aavistuksen rauhallisemmin. Sunnuntaina Ilo teki aamuruoalla saman. Ei oikein meinannut maistua, vaikka muuten on normaalia ahneempi.

Su 16.10. Eija ja Kayla tuli tokokokeeseen Tampereelle, joten käytiin kimppalenkillä. Eija totesi lenkin aikana, että "Ilo on kyllä erilainen". Totta. Ilo ei leikkinyt Kaylan kanssa, vaikka Kayla todella yritti houkutella Iloa leikkimään, mm. riehumalla oksan kanssa ja rallittamalla pitkin peltoa formulan lailla. Ilo innostui pari kertaa ihan pienesti, mutta muuten kulki enemmän omia polkujaan hissukseen. Ilo käyttäytyi viimeksi (to 13.10.) myös Somaa ja Suloa kohtaan vähän välinpitämättömästi. Kävin koirien kanssa treenaamassa ja siinä, missä viimeksi puudelipentu oli tosi i-h-a-n-a, lämppälenkillä ympäriinsä poukkoileva ja Iloa fanittava pentu oli suorastaan ä-l-l-ö.

Muita asioita, joihin olen kiinnittänyt huomiota... Ilo petaa jonkin verran. Autohäkkien alustat on aivan mykkyrällä ja vessan matto samoin. Ilo piereskelee enemmän kuin aiemmin, mutta se nyt saattaa johtua (ja luultavasti johtuukin) ruoan vaihdosta. En tiedä tarkalleen, mutta olen kiinnittänyt huomiota. Ulkona Ilo kulkee polkujaan ja tahti on rauhoittunut, ravailee enimmäkseen. Sisätiloissa haluaa mahdollisimman lähelle ja jopa vaatii huomiota.


Ma 17.10. koitti odotettu ultrapäivä. Iik, kääk, jaiks! Ultrapäivän kunniaksi Ilo päätti jättää aamuruokansa syömättä. Koitettiin kannustaa syömään, mutta Ilo vain lähti jatkamaan unia. Vasta myöhemmin kannustuksesta söi ruokansa. Ultra-aika Tervakoskella Helmessä 12.00. Kirjoitin ultrareissusta oman postauksen, mutta pakko tässäkin kertoa pikaisesti. Laura löysi ultralla ainakin seitsemän pentua. Tarkempaa määrää tarkastetaan myöhemmin röntgenkuvilla. Pienet sydämensykkeetkin näkyi. ♥ Punnitsin Ilon - 19,3kg.

Lauantaina ensimmäisestä astumisesta on kulunut jo kuukausi. Aika on mennyt todella nopeasti! Aamukampakin kuihtui käsittämättömän pian. Viitisen viikkoa ja saadaan pieniä Piiloja ilostuttamaan meitä.


Noin neljä viikkoa astutuksen jälkeen. Vyötärö noin 53cm.

Kommentit

  1. Olihan siellä mahassa pentuja, onnea. :) Meidän Aavalla alkoi tosi pian astutuksen jälkeen nyrpistely aamuruuan parissa. Katseli vaan naama rutussa ruokakuppia.

    VastaaPoista
  2. Ilo on nyrpistellyt edelleen ja eilen iltaruoalla samoin. Otin kipon pois ja hetken päästä söikin. Toivottavasti pian helpottaa! Kohta pitää jo ruokamäärääkin nostaa. :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit