Ylempien liikkeitä treenilistalle

Meidän blogilla on 181 rekisteröitynyttä lukijaa, vau. Himmeetä! Kiitos, kumarrus ja hännän heilautus jokaiselle!

Ilo Piiloineen pääsi keskiviikkona tokoilemaan. Hienosti riitti treeni-intoa tulevassa äpessä. Huomaan miettiväni, MIKSI, OI MIKSI en alkanut työstää ylempien luokkien liikkeitä jo paljon aikaisemmin. Toko ei ole kuitenkaan mitään rakettitiedettä, vaikka rehellisesti sanottuna välillä siltä tuntuukin. En kauheasti menetä, jos koitamme uusia juttuja ja jos koitan opettaa liikkeitä sillä tapaa kuin kykenen opettamaan. Koira ei mene rikki siitä, vaikka opettaisin jonkun liikkeen väärin ja joutuisin sitä korjailemaan. Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Treenataan pari viikkoa, jonka jälkeen tokokiemuroita jatketaan sitten mammaloman ja kuntoutumisen jälkeen. 

 Taukoilemassa tuleva äpe ja MasuPiilot noin neljä viikkoa.

Kaukojen i-m vaihtoja eri pituisilla matkoilla. Lopuksi välimatkaa oli todella runsaasti ja Ilon vieressä seisoi häiriönä tyttäreni ääntelevän lelunsa kanssa. Ilo suoritti vaihdot puhtaasti ja ripeästi. Ensimmäisellä kerralla otin lelun toiseen käteen kulkiessa Ilon luokse ja Ilo vapautti itsensä lelulle ennen vapautustani. Ei saanut palkkaa ja tämä ei toistunut. Zeta eli evl-jäävät siirtyi treeniohjelmaan mukaan ja ei tuottanut ongelmaa VOI-jäävien harjoittelun jälkeen. Ilo oli kuulolla, teki oikeat asennot ja lähti innokkasti seuraamaan. Luoksetuloa tehtiin voi-tyyliin ja hinkattiin vauhdista stoppaamista. Käskyä tehostamassa käsiapu. Tarvii täpäkkyyttä stoppiin.

Ohjattua voi-tyyliin. Leluilla, mutta mietin juuri treenatessa, että täytyisi varmaan hiljalleen siirtyä kapuloihin kun Ilolla on selkeä ajatus ohjatusta selvillä. Etäisyyttä kasvatettu niin Ilon ja kapuloiden kuin minun ja Ilonkin välillä. Ilo hakee hyvin oikeisiin suuntiin ja lähtee vauhdikkaasti matkaan. Ruutua tehtiin sekaisin avo- ja voi-tyyliin. Pitkällä matkalla. Aluksi palkkasin ruutuun juoksemisesta ja stopista, Ilo lukitsi ruudun hienosti. Hienosti teki ruudun molempien luokkien liikkeiden tapaan. Lähti vauhdikkaasti matkaan ja reagoi käskyihin. Oi miksi se ruutu ei voi aina löytyä yhtä hienosti? Lopuksi tehtiin metskua ja se vähän takkusi. Miten opin heittämään kapulan kunnolla esteen yli? Vaikeaa. Kerran lensi aivan vinoon ja Ilo meinasi ohittaa esteen, oioi ja uudestaan. Haki kyllä, mutta palauttaessa tarvii lisää vauhtia. Varmasti löytyy vauhti kun liikettä treenataan varmemmaksi.


Treenien jälkeen käytiin Marian ja Hilja-aussien kanssa tunteroisen lenkillä Kaupin metsissä. Uudet maastot on aina tosi jees, mutta erityisen jees oli metsäillä piiitkän tauon jälkeen. Ilo nautti täysillä, innostui jopa tekemään omaa lenkkiä. Leikkimään ei innostunut. Hyvä lenkki kivoissa maastoissa, hyvässä seurassa ja ilmakin suosi.

Ilo pääsi myös tänään tokoilemaan. Kotona Ilo siirtyi treenikassin viereen eteiseen nukkumaan, ettei vaan unohdu matkasta. Ilo pursusi treeni-intoa ja oli kovin kiva treenihauva. Meillä oli hyvät treenit. Rikottiin kaavoja, kokeiltiin uusia juttuja, tehtiin hyviä suorituksia ja huonompia suorituksia, joihin päästiinkin heti takertumaan.


Luoksetuloa avo-tyyliin. Ensimmäinen perusasento oli tosi vino, joten keskityttiin aluksi pelkkiin perusasentoihin. Ilo alkoi vähän mutista ja sai siitä kyllä palautetta. Hyvin alkoi kuitenkin perusasennon hinkkaaminen sujua, oikea paikka löytyä ja luoksetulossakin tuli suoraan perusasentoon. Harjoiteltiin erikseen luoksetulon stoppeja, joihin vinkin löysin Googlen avustuksella. Jätin Ilon seisomaan 5m päähän itsestäni. Pyysin Iloa tulemaan luokseni, muutaman askeleen jälkeen annoin seis-käskyn ja samaan aikaan otin askeleen Iloa kohti ja levitin käteni. Toimi! Tällä tavalla aion harjoitella stoppeja ja jätetään hiljalleen apuja pois. Jääviä tehtiin myös avo-tyyliin. Ilo teki aluksi pari toistoa hyvin, mutta sitten otti väärän asennon ja sen innoittamana tehtiin kuuntelutreeniä. Seuruutin suoraa pätkää ja käskin vuorotellen ottamaan aina jonkun asennon. Ilo ryhdistäytyi heti kun joutui "putkeen" ottamaan asentoja. Ilo toimii paljon paremmin kun asentoja tulee useampi.

Tauon jälkeen tehtiin ruutua. Aluksi palkkasin Iloa kun se katsoi ruutuun "missä ruutu" virittelystä. Asetin ruudun keskelle kenttää, jotta pystyin lähettämään Iloa joka suunnasta ruutuun. Sekoittelin eri tyylejä. Välillä palkkasin ruutuun juoksemisesta, välillä tehtiin avo-tyyliin ja välillä tehtiin voi-tyyliin. Välillä kuljettiin kenttää ympäri ja lähetin yllättäen (mutta kuitenkin aina suorasta linjasta) Ilon ruutuun. Ilo haki todella hyvin ruutuun, juoksi vauhdikkaasti ja stoppasi täpäkästi. Olin todella tyytyväinen ruutuun. Ruudusta juoksee seuraamaan ehkä ihan ok innokkaasti, mutta vähän turhan väljästi makuuni. Harjoiteltiin erikseen siten, että jätin Ilon makaamaan ja vähän matkan päästä kutsuin seuraamaan. Välimatkan lyhyys vaikutti vauhtiin, mutta paikka oli ok. Lähetin Ilo myös kiertämään tyttäreni ja käskytin siitä suoraan seuraamaan, tuli vauhdikkaammin ja paikka säilyi ihan ok.

Tauon jälkeen tehtiin vielä seuraamista. Vain muutamaa askelta eteenpäin ja taaksepäin. Peruuttaessa alkaa helposti poikittaa ja lyhyemmällä pätkällä istuminen on tahmeaa. Kaukoja tehtiin m-s-m vaihtoina. Istuin namit molemmissa käsissä, käskytin Iloa "ma" ja "up". Hienosti löytyi oikeat vaihdot ja takajalat pysyi paikoillaan. Seisomisesta istuminen ja istumisesta seisominen sen sijaan tulee varmasti olemaan haastavampaa. Kiertoa kahden esteen välistä. Ilo kiinnostui esteistä, mutta suoriutui kuitenkin omasta tehtävästään oikein mallikkaasti.

Kommentit

Suositut tekstit