Liikettä Piilosilla

Tämä taitaa olla toiseksi viimeinen tiineyspäivitys. Vähän haikeaa jotenkin. Ilo tavaroineen lähtee Lauralle torstaina aamupäivällä, eikä luultavasti nähdä ennen synnytystä. Valitettavasti. Torstaina tarkastellaan pentumäärää röntgenillä, joten silloin vielä päivittelen. Laura ehkä päivittää N-blogiin Ilon kuulumisia, mikäli ehtii. Pakkasin Ilolle mukaan vain sadetakin, toppatakin, heijastinvermeet, pari erilaista remmiä, ruokakipon ja ruoat.


Ma 07.11. jälleen kerran silittelin ja tunnustelin Ilon vatsaa. Saatoin vihdoin tuntea liikettä Piilosilla. ♥ Useamman kerran muljahti käden alla ja haluan uskoa, että se oli nimenomaan puppi. Liikettä tuntui vasemmassa kyljessä. Tuntui ihanalta ja liikuttavalta. Olen koittanut tunnustella, enkä ole liikkeitä onnistunut tuntemaan ennen tätä. 

Käytiin lenkillä Miran, Ryhti-airiksen ja Pinto-italianajokoiran kanssa. Pakko oli keretä lenkille ennen pentuhommia. Ilo ei ollut seurasta yhtä mielissään, poikapöpöjä. Ryhdistä Ilo jaksoi hetken kiinnostua, mutta Pinto oli ällö ja Ilo tuntui tuumaavan "poissa silmistä, poissa mielestä". Ilo suhtautui aika välinpitämättömästi poikiin. Mielistelevän Pinto-pennun Ilo käski painua hiiteen, mutta rakastavaa Ryhti-ystävää kohtaan Ilo oli vähän ymmärtäväisempi. Kaveriseurasta nauttimisen sijaan Ilo tarjosi kiipeilemistä kiville ja kannoille, herkun toivossa.

Ilo on parilla iltalenkillä sanonut pienesti mur ja jopa vuh pimeästä lähestyvälle koiralle. Normaalisti ohittaa koirat äänettömästi, vaikka toinen koira provoaisi tuijottamalla, haukkumalla, ärisemällä tai mitä tahansa. Tätä on tapahtunut nyt tiineysaikana vain parin kohtaamisen aikana, joten syytän hyrrääviä hormooneja. Ilo on kuitenkin uskonut nopeasti kun on todennut, että tuollainen peli ei muuten vetele. Muuten Ilo on edelleen normaalia väsyneempi, normaalia ahneempi ja normaalia rauhallisempi. Vatsa kasvaa, tissit turpoaa ja ähinä lisääntyy. 

Ti 08.11. käytiin viimeistä kertaa hallilla ennen pentusia. Ei olla ikinä laiskoteltu hallilla yhtä paljoa. Onneksi Ilo on sellainen koira, joka innostuu aina hommista ja ei varmasti tarvitse murehtia, kuinka treenikentällä on hauskuuden sijasta tehty tylsiä juttua ja odottaa sen vaikuttavan treeni-intoon jatkossa. Tänään Ilo sai olla kuvattavana, halittavana ja siliteltävänä. Tehtiin me pikkujuttuja. Vähän seuraamista, kaukoja, jääviä, tunnaria ja temppuja. Ilon vauhti on rauhoittunut entisestään, mutta treenikentällä intoa riitti edelleen. Ilon mielestä oli hauska päästä puuhastelemaan. "Treenien" jälkeen kävin Mustissa ja Mirrissä punnitsemassa Ilon - 23,3kg. Reissun jälkeen käytiin viimeisellä kimppalenkillä ennen pentusia, Kristan ja Fionan kanssa metsässä. Ilo jatkoi samaa rataa kuin tähänkin asti, kiinnostui kaveristaan, mutta ei lähtenyt leikkimään ja tarjosi ahkerasti kiipeilyä.

Myös tänään olin tuntevinani Ilon masussa liikettä. Olen entistä varmempi, että pienet puppit siellä liikuskelee.
Ilo on saanut extrapaljon rakkautta koko perheeltä. Kaikille tulee ikävä kun Ilo torstaina lähtee moneksi viikoksi kotoota. Valehtelisin, jos väittäisin, että ei kirpaise. Kyllä todella kirpaisee ja hajottaa, vaikka syy onkin mitä parhain. Toivottavasti aika menee yhtä nopeasti kuin tähänkin asti ja Ilo kotiutuu ennen kuin huomataankaan.

Illalla kyyneleet tulvi väkisin yli kun makoiltiin Ilon kanssa sohvalla. Ilo katsoi minua ihanilla silmillään ja alkoi nuolla kyyneleitä kasvoiltani. Aikansa nuoltuaan ja saatuaan minut nauramaan,  lätkäisi tassulla naamaan. ♥

Koitan päästä Iloa katsomaan aina kuin mahdollista. Vähintään (ja luultavasti siihen se sitten jääkin) kerran viikossa. Mielelläni viettäisin aikaa rakkaimman karvakuonon ja pentulaatikon vierellä päivittäin, mutta ajomatkaa on sen verran, että se ei vaan valitettavasti millään onnistu. Positiivista on se, että matkaa voisi olla huomattavasti enemmänkin kuin 170km/suunta ja tietysti ylipäätään se maailman paras syy eroon - pennut.

Minulla on ollut eläimiä ja olen rakastanut niistä jokaista ihan hirveästi (tietysti), mutta rehellisesti sanottuna - ennen Iloa en osannut edes aavistaa, kuinka paljon eläintä oikeastaan voikaan rakastaa. Olin haaveillut pennusta aina, aussiesta muutaman vuoden, ennen kuin aussiepentu Ilo tuli ja mullisti elämäni. Ilo on ollut alusta asti niin Minun Koirani. Minun Varjoni. Ilo tuo iloa jokaiseen päivääni, vaikka olisin kuinka pohjalla - Ilo nostaa minut ylös. En uskaltanut ikinä edes haaveilla saavani tuollaista Timanttia itselleni. Ilon kanssa on ilo harrastaa, mutta ennen kaikkea sen kanssa on ilo olla ja elää. Se on (sen ainakin pitäisi olla) tärkeintä.  Rakastan tätä Punanuttua niin paljon, että mitkään sanat ei riitä sitä kertomaan. Elämäni Koira. Yksinkertaisesti Paras. Toivon todella, että Ilo periyttää pennuilleen mahtavaa luonnettaan, loistavia harrastusominaisuuksiaan, kaunista ulkomuotoaan ja tietysti terveyttään. Ja toivon, että jokainen pennun omistaja (ja ylipäätään koiran omistaja) rakastaisi koiraansa yhtä paljon kuin minä rakastan Parasta Iloani.Vatsa noin 72 cm - vyötärö noin 62 cm. 

Kommentit

 1. Yllättävän nopeasti se aika menee! Kohta sulla on jo molemmat kotona <3 Mulle pahinta oli käydä kylässä ja sitten lähteä pois...joka kerta nyyhkytin kotimatkalla kun oli niin järkyttävä ikävä.

  VastaaPoista
 2. Aika on mennyt tosi nopeasti ja toivottavasti menee myös silloin kun Ilo poissa. Tänään tuli itku Iloa silitellessä. Ilo alkoi nuolla kyyneleitä pois ja sen jälkeen lätkäisi tassulla naamaan (maattiin sohvalla). :-D <3 Luulen, että torstaina tulen niiiin itku. Ja joka kerta kun vierailee ja joutuu ilman rakastaan lähtemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. <3 Just ton takia se on niin hiton hauska, ihana ja merkittävä. <3

   Poista
 3. Voi miten on nisät kasvaneet kovasti! :)
  Mä mietin väkisinkin miten sä kestät olla Ilosta erossa ♥

  VastaaPoista
 4. Joo niin mietin minäkin... Snif. Alusta asti miettinyt, mutta nyt on todella alkanut hajottaa kun miettii eroa. Ilo on niin. <3 Vatsa on kasvanut ja nisät on kasvanut, valtavasti ja vielä on pari viikkoa aikaa kasvaa. :-)

  VastaaPoista
 5. Mä voin tuoda Maurin teille laastarikoiraksi.. :D Kylällä on juuri juoksut jollain nartulla, joten täällä käy taas armoton piipitys! :D

  VastaaPoista
 6. Hahaha :-D Voi pojat! Ilon emä tulee <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit