Odotus on alkanut


Viime tapaamisesta on vierähtänyt yhdeksän päivää ja tavataan seuraavan kerran kahdeksan päivän päästä. Kauhean pitkä ero, pakosta. Eron jälkeen nautitaan viikonloppu yhteiselosta ja samalla Ilo jää kotiin. Parasta. Pentu haetaan sitten 13.01. Perjantai 13 päivänä, kuten Ilonkin silloin aikoinaan hain. Nyt on kyllä vähän jännää.

Minulle tulee toinen sijoituskoira, joten kasvattaja valitsee meille pennun. Pentujen kodit varmistuvat ensi viikolla kun pentutestaus, eläinlääkärin tarkastus ja silmäpeilaus on hoidettu. Tiedän, ketä pennuista on meille suunniteltu, mutta paljastan vasta pennun varmistuessa. Olen pyöritellyt päässäni Hupi-nimeä entisestään kun nimelle on kasvot tiedossa. Mielestäni Hupi sopii pennulle. Näyttää ja tuntuu Hupilta. Taitaa pennusta Hupi tulla.

Ilmoittauduin pentukurssille TamSKille. Pentukurssi alkaa helmikuussa. "Kurssin tavoitteena on antaa ohjaajille eväitä toimia yhteistyössä pentunsa kanssa ja luoda pohjia sekä sujuvaan arkeen että tulevalle harrastusuralle. Kurssilla opetellaan monia pennulle tärkeitä taitoja (leikkiminen, kohdetyöskentely, luopuminen, vireenhallinta, rauhoittuminen jne.) ja opetetaan pentua toimimaan yhdessä ohjaajansa kanssa häiriössä ja muiden koirien läsnä ollessa. Kurssi on suunniteltu erityisesti tokoon ja rally-tokoon tähtääville koirakoille, mutta se sopii myös muiden lajien harrastajille, sillä kurssin aikana ei tehdä vielä varsinaista lajiharjoittelua." Kuulostaa hyvältä ja odotan kurssia innolla (ja jännityksellä). Sisältö kuulostaa juuri siltä, mitä minä tällä hetkellä kurssilta haluan.

Katselin myös vakuutusasioita ja mietin ottavani pennulle vakuutuksen Agriasta - ja samalla siirtäväni Ilon vakuutukset LähiTapiolasta Agriaan. Pitää vielä vähän pohtia. Olen muutenkin puuhaillut tänään koirajuttujen parissa. Siivosin koirien kaapin, täytin treenikassin, lisäsin kasan uusia leluja lelukoppaan, kaivoin puhdistusaineet esille ja niin edelleen. Vielä täytyy ostaa säkki talouspaperia, virittää portti tytön huoneen ovelle ja ottaa hankalin matto pois lattiasta. Sitten me ollaan niin valmiina Hupia varten. Teitä odotetaan Ilo ja Hupi. ♥

Kommentit

 1. Onko Ilolle sattunut jotakin tai onko se joutunut jonkun vaivan takia käymään eläinlääkärissä, jonka vakuutus on sitten korvannut?

  Kaveri nimittäin teki hetki sitten niin, että siirsi koiriensa vakuutukset LähiTapiolasta Agriaan. Toisella koiralla on nivelongelmia ja vakuutus on korvannut mm. Cartrophen-piikit ja fyssarikäynnit. Nyt kun hän siirsi vakuutukset toiseen yhtiöön, niitä ei enää korvata vaikka olisi minkälaista dokumenttia :( Se selvisi hänelle vasta vaihdon jälkeen.

  Ihan tämmöinen "varoittava" esimerkki vaan, teidän tilanne voi toki olla täysin erilainen :)

  VastaaPoista
 2. Kerran ollaan käyty eläinlääkärissä. Miksi niitä ei sitten korvata? Vai koska "vika" on ollut jo ennen vakuutuksen alkua? Vai mitä siis? Täytyy vielä miettiä. LähiTapiolaan ei kuulemma enää saa pelkkää koiravakuutusta, täytyy olla kotivakuutus. Eli pentu nyt ainakin menee sitten Agriaan.

  VastaaPoista
 3. Mäkin mietin Cavan siirtämistä Agrialle, mutta niillä oli tosi paljon juttuja mitä ei korvata jos koira yli 1vee niin taitaa jäädä Cavakin lähitapiolaan vaikka toi agria muuten vaikuttaa huimasti paremmalle. Me tosin ollaan saatu juosta eläinlääkärissä ekan vuoden aikana enemmän kuin jaksan edes laskea :D Mutta siis kannattaa lukea ne vakuutusehdot ajatuksella läpi! Omaan silmään osui ainakin tosi paljon kohtia, joissa ehdot huonommat jos koiralla ei ole agrian vakuutusta ollut pennusta asti.

  VastaaPoista
 4. Täytyypä kurkata! Jos ainakin pennun laittaa Agriaan. Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Jos en ihanväärässä ole, niin ei mikään vakuutus kata "vanhoja" vaivoja. Eli jos koiran siirtää muualle tai hankkii vanhempana koiralle sen. niin ihan yleistä se on. Juuri siis tuo että vika on ollut ennen vakuutuksen ottoa. Lähitapiolan vaihtaisin veke oli mikä vakuutus tahansa siellä.. :D

  VastaaPoista
 6. Joo ei varmasti kata. :-) Täytyy tsekkailla vie tarkemmin, mitä Ilon vakuutuksen kanssa tekee. Pentu nyt taitaa mennä tonne Agriaan.

  VastaaPoista
 7. Meillä otin Taralle vakuutuksen agriaan ja olen miettinyt siirränkö Häjynkin sinne, mutta sen suhteen ollaan lähtitapiolassa päästy helpolla ja asiointi ollut helppoa. Ja mikäli näitä hiivaongelmia tulee vielä ja joudutaan ell niin sitten ei korvaa jos nyt siirrän sen agriaan. Nivelhommia meille ei Häjylle korvata, kun vakuutusta ei olla otettu ennen 4kk ikää, ihan syystä, että koira oli 5kk ku tuli meille.

  VastaaPoista
 8. Mulla taitaa olla aavistus siitä ketä ootte pohtinut ja jos oon oikeassa niin on kyllä yks munkin lemppareista :P Jänskää!

  VastaaPoista
 9. Haluan tietää sitten ketä tuumailit! :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit