Ensimmäistä kertaa hallilla

Eilen Hupi pääsi toista kertaa mukaan viemään tyttöä eskariin. En tiedä mistä asia kulkeutui eskaritädin korviin, mutta hän tuli kaappaamaan Hupin. Hupi pääsi vierailemaan eskariluokkaan, mentiin toki Ilon kanssa mukaan. Ilo käy siihen-käskyn alle ja Hupi eskaritädin sylissä moikkaamaan lapsia.  Hupia vähän ihmetytti, mutta tosi reippaasti se oli lukuisista lapsista ja aikuisista huolimatta. Hyvää sosiaalistamista ja hieno mahdollisuus. Ilokin sai rapsutuksia parilta lapselta.  Käytävässä Hupi pääsi myös lattialle ja oikein reippaasti tallusteli eteenpäin. 

Tämä ohjelmanumero tuli aivan yllätyksenä, mutta sen jälkeen suunnattiin sovitulle lenkille Kristan ja Fiona-sheltin kanssa. Kuljettiin lammen yli metsäntapaiseen ja järveä pitkin lenkkipolulle. Hupia alkoi jossain kohtaa selvästi väsyttää, se tuli hyppimään jalkaa vasten. Kulki pidemmän pätkän sylikyydillä ja silmät kuulemma painui kiinni. Hupi tapasi ensimmäistä kertaa vieraan koiran kotiutumisensa jälkeen. Hupi oli kiinnostunut, mutta piti turvallisen välimatkan uuteen koirakaveriin. Fiona ei varsinaisesti fanita iholle tunkevia vieraita koiria, joten hienosti Hupi toimi. Iloa vähän varoi, koska Ilolla oli sokka irti. Ilolla vauhtia riitti ja se rallattelikin omia reittejään.


Tänään Hupi pääsi ensimmäistä kertaa hallille, jossa se tulee viettämään monta tuntia elämästään. Hupi on käynyt sisarustensa kanssa hallilla kasvattajalla ollessaan, mutta tämä oli ensimmäinen hallikerta meillä ja hallikin oli tietysti Hupille uusi. Minulla oli tietysti Ilokin mukana. Ennen ja jälkeen treenin käytiin metsässä lenkkeilemässä. Myös metsäily oli Hupille ensimmäinen kotiutumisen jälkeen. Hupi kulki reippaasti uudessa paikassa, pysyi lähellä ja kuulolla. Vauhdikasta äitikoiraa varoi tänäänkin ja se on kyllä oikeasti tosi hyvä asia.

Halliin Hupi käveli tuosta noin vain, ei mitään epäröintiä. Hallilla on viisi kenttää ja kahdella ensimmäisellä kentällä treenattiin samaan aikaan - toisella tokoa/rallya ja toisella agilityä. Kentät oli toisella puolella hallia. Treenasin koirien kanssa vuorotellen ja toinen odotti vuoroaan häkissä kentän reunalla - suora näkyvyys kentälle. Aluksi Hupi äänteli vähän enemmän, mutta rauhoittui kyllä ja ei kunnolla huutanut hetkeäkään. Palkkailin hiljaisuudesta nameilla ja toki vasta hiljaisuuden jälkeen pääsi häkistä treenaamaan. Ilo oli hienosti.

Aluksi Hupi tutki ja haisteli kentän. Leikitin Hupia parilla erilaisella lelulla. Aina välillä piti haistella kenttää, mutta hienosti lähti leluihin ja leikkimään kanssani. Ensimmäistä kertaa hallilla tai oikeastaan ylipäätään. En ole kunnolla leikittänyt Hupia vielä kertaakaan. Palkkailin Hupia myös nameilla ja selvästi ainakin vielä namit veisi voiton. Ahne koira on ahne koira. Leluilla Hupi sai vain leikkiä, namien eteen Hupi sai vähän harjoitella istu-maahan-seiso jumppaa namikäden avustuksella, sekä pelkkää istumista. Lähinnä kuitenkin vain leikittiin. Lopuksi viereiselle kentälle tuli äänekkäämpiä agiaussieita ja se sai Hupin hetkeksi hämmentymään. Hupi sai katsella aussieliitoa sylistäni, eikä vaikuttanut yhtään pelokkaalta. Leikkiin Hupi lähti hetken ääntelyä ihmeteltyään ja siihen oli hyvä lopettaa. Sylistäni Hupi moikkasi toista aussieta kentän laidalla ja häntä villiintyi.


 Hupi näyttää kuvissa paljon isommalta kuin onkaan. Oikeasti se on pieni ja siro.

Ilon kanssa tehtiin vähän seuraamista, luoksetulon stoppeja ja perusasentotreeniä, mutta lähinnä leikittiin. Ilo oli aivan liekeissä. Ainahan se on treenatessa, mutta nyt se oli extraliekeissä. Taisteli lelustaan niin villisti, että käsiini tuli kipeät hiertymät. Liikkeet olisi voinut mennä paremmin ja Ilo osaisi hienomminkin, mutta se asenne.

Eilen Hupi oppi kiipeämään sohvalle. Ei olisi tarvinnut ihan vielä. Päätimme, että Hupi on yksinolot rajatussa tilassa (makuuhuone), kunnes oppii olemaan yksin ja vähän kasvaa. Hyvä oppia olemaan yksin, ettei totu olemaan yksin vain emän kanssa. Muutenkin parempi, koska Ilo on iso, vauhdikas ja leikkisä. Ilo haluaa hirveästi leikkiä Hupin kanssa ja Hupi haluaa hirveästi leikkiä Ilon kanssa. Kokoero on kuitenkin valtava ja tuntuisi pelottavalta, jos koirat leikkisi täällä keskenään ilman valvontaa. Hupi saa opetella olemaan yksin, kasvaa vähän ja Ilo saa valvotusti oppia leikkimään rauhallisesti. Myöhemmin koirat saavat olla toki yhdessä.

Tänään Hupi on harjoitellut yksinoloa makuuhuoneessa kaksi kertaa. Ensimmäinen pätkä noin kaksi tuntia ja toinen pätkä noin puoli tuntia. Laitoin Hupin huoneeseen noin kymmenen minuuttia ennen lähtöäni ja kuulostelin. Hupi jäi huoneeseen aivan hiljaa, eikä alkanut äännellä lähtöni jälkeenkään. Kuuntelin oven takana ja kauempana. Myös kotiutuessa oli hiljaista. Jee! Huomenna on ensimmäinen pakollinen pidempi yksinolo.

Sisälle on sattunut pari vahinkoa, mutta suurimmaksi osaksi asiat on hoidettu ulos. Hupista näkee melko selvästi kun sen on hätä, mutta siihen pitää reagoida nopeasti. Ulos päästessään Hupi pissaa oikeastaan aina. Nyt illalla Hupi alkoi vinkua takaoven edessä, sillä oli pissahätä ja kakkahätä. Miten pätevä pieni tyttö onkaan!

Instagrammista löytyy pieni leikkipätkä. Koitan huomenna saada videon tänne, mutta nyt on mentävä zzz.

Kommentit

  1. Hupi näyttää kyllä niin Hupilta <3 Voihan pentukuume.

    VastaaPoista
  2. Eikö näytäkkin! Ja se on niin Hupi. <3 Pentukuume on vaarallinen vaiva ja siihen on vain yksi lääke. :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit