Hupi 10vko

Hupiter, Hupido, Hupsi, Hupinaattori, Hurponaattor - rakkaalla lapsella on monta nimeä - Hupi tänään kymmenen viikkoa. Hupi on oppinut melkein aina hädän yllättäessä pyytämään ulos. Hupi on harjoitellut yksinoloa erilaisissa pätkissä, myös työpäivän ajan. Hupin kynnet on leikattu monta kertaa. Hupi on oppinut jättämään Ilon ruokakupin rauhaan ja odottamaan omaa kuppiaan. Hupi on oppinut istumaan ja ottamaan katsekontaktin ennen kuin saa ruokakuppinsa. Hupi on oppinut istumaan käskystä ja tarjoamaan istumista eri tilanteissa. Hupi on oppinut ottamaan katsekontaktin. Hupi on käynyt pari kertaa treenihallilla leikkimässä. Hupille on naksuteltu muutama kerta kotona. Hupi on päässyt turisteilemaan agilitykisoihin. Hupi on tavannut neljä vierasta koiraa.

Hupin ruokakerrat on vähentynyt neljästä kolmeen ja olen alkanut vähentää turvotetun nappulan määrää. Turvottamatonta nappulaa turvotetun joukossa. Hupi on totutellut syömään Acanaa Virbacin kanssa sekaisin.
Lauantai-iltana naksuttelin katsekontaktia ja istumista. Hupi on selvästi oppinut istumaan käskystä. Katsekontaktia harjoiteltiin ensimmäistä kertaa. Harjoitukset meni hyvin, mitä nyt pari kertaa Hupi päästi pördeääniä (etkö just tätä tarkoittanut, namia tänne) samalla kun istui partiolaisen näköisenä ja heilutti häntää. 

Sunnuntaina aamulla käytiin ensimmäistä kertaa koko perheen kesken lenkillä. Koirat sai olla vapaana  ja Hupi jaksoi hienosti kulkea. Lenkin jälkeen käytiin nopeasti kotona ja lähdettiin kohti hallia. Hallilla oli isot agilitykisat - EO karsinnat. Kisat kahdella kentällä, lukuisia ihmisiä, lukuisia koiria, haukkuvia koiria, kovaääninen, taputuksia ja mitä näitä nyt on. Hupi oli aivan mahtava turisteilija. Ei paljoa hetkauttanut, loisto-otus. Joku tuntematon tyyppikin kehui, että "eihän tuo ole moksiskaan, katselee vaan uteliaasti ja näyttäisi olevan ihan valmis kisaamaan". Ei tarvi varmaan erikseen mainita, että rapsuttelijoitakin kävi riittävästi. Muutama tuli kysymään "onko tämä Ilon pentu?" ja rehellisesti sanottuna tunnistin heistä vain yhden. Kirsi tuli turisteilemaan Hupin siskon Ruskan (Narri) kanssa. Hupi vähän kukkoili aluksi, mutta siskokset sai  hyvät leikit aikaiseksi. 

Puuhapäivä jatkui heti kotiutumisen jälkeen, sillä kaverini Mira tuli ottamaan tuotekuvia lasten sukista tyttärelläni ja myös koirat pääsivät osaksi kuvia. Koirat innostuivat Mirasta hirveästi ja Hupi erityisesti Miran kuvausvermeistä. Hupi poseerasi hienosti ja rauhallisesti, mutta taisi rankka päivä vaikuttaa taustalla. Hupi oli kuulemma hyvä malli ikäisekseen, väri on "kuvauksellinen" ja sopii meidän sisustukseen. :-D Totta! Eikö sovi?


Tänään Hupilla oli toinen pidempi yksinolo, koska töipäivä. Meille tuli vieraita ja Hupi sai tavata uusia ihmisiä. Hupi ei vieraita ihmettele tai vieraiden takia koreile. Se on oma riiviömäinen itsensä, oli ihmiset tuttuja tai tuntemattomia. Illalla käytiin ensimmäistä kertaa kahdestaan lenkillä pimeässä. Hupi kulki reippaasti, mutta koirien haukut sai vähän ihmettelemään - Hupi pysähtyi tai tuli lähelleni. Hienosti Hupi keskittyi minuun ja nameihin haukkuvan koiran ohittaessa meidät. Hupi näki lenkillä myös pyöräilijän ja juoksijan. Hyvin suhtautui.

Hupi on alkanut tuhota yöpöytääni. Pöytä on hirveä, eikä sen rikkoutumisella ole muuten väliä, mutta en silti toki halua pennun tuhoavan mitään tai telovan itseään puusilpulla. Mur. Hupi on maistellut myös lenkkareitani, petiä ja räsymattoja. En todella pääse yhtä helposti tämän tyypin kanssa kuin Ilon kanssa pääsin, selvää on.Kiitos upeista kuvista Mira! 

Kommentit

 1. Ihana nimilista! Cava oli lähinnä pentuperkele ja pikkupaska/pisuli :D

  VastaaPoista
 2. Nimiä riittää. :-D Myös ensimmäisenä mainittu kuulostaa aika tutulta. XD

  VastaaPoista
 3. On kyllä niin kaunis ja kuvauksellinen pentu ja näyttää niin viattomalta <3

  VastaaPoista
 4. Paino sanalla NÄYTTÄÄ. :-D :-D Se on kaunis ja ihqu. <3

  VastaaPoista
 5. Polte on Poltermanni, Poltergeist tai makkara.

  VastaaPoista
 6. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. <3 :-D Hyviä nimiä! Poltermanni, en kestä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit