Minimuotoiset pentutreffit

Minimuotoiset pentutreffit meidän kylällä. Piiloista paikalla 3/8. Maria tuli Mystin (Niitti) kanssa Akaasta ja Eija Poltteen (Noku) & Kaylan kanssa Jämsästä. Loistavaa kun ajelivat tänne asti vain pentutreffailemaan, arvostan. Eija koirineen saapui paikalle ennen Mariaa ja Mystiä, joten he tulivat sisälle hetkeksi. Ilo oli täynnä rakkautta nähdessään pentunsa, piti pestä ja "kurmuuttaa". Aluksi Hupi jännitti Kaylaa ja katseli muiden menoa mielummin sivusta. Marian ja Mystin saavuttua Ilo oli täynnä rakkautta taas ja Mysti sai saman käsittelyn kuin Poltekin. Pennut tunnistivat äitinsä (ja taisivat tunnistaa minutkin), äiti tunnisti pentunsa ja sisarukset toisensa.

Koirat saivat temuta hetken sisällä, mutta asunto kävi ahtaaksi ja siirryimme ulos. Ilma oli  kauniimpi kuin uskalsin edes haaveilla, aurinko paistoi sinitaivaalta ja oli korkeintaan pari pakkasastetta. Mietimme hetken, lähdemmekö lenkkipolulle vai pellolle ja päädyimme lenkkipolulle. Pari kertaa pysähdyimme pellolle, jotta minä sain kuvata koirat saivat temuta paremmin. Hienosti pentukolmikko jaksoi lenkin, mutta lopuksi alkoi väsyttää.

Hupi katseli vielä ulkonakin touhua hetken kauempaa, mutta innostui kuitenkin telmimään muiden mukana. Vähän turhankin reippaasti koitti lähteä Ilon ja Kaylan takaa-ajoon mukaan. Hupi oli vähän tättärä sisaruksilleen ja piti välillä melkoista säksätystä. Hieman sellaista egoilua "olen isompi kuin sinä" havaittavissa sisaruksilleen. Ilo meinasi välillä innostua liikaa telmimään pentujen kanssa ja sitä piti vähän käskyttää olemaan rauhallisempi. Hupin luoksetuloa testailin haastavassa tilanteessa ja hienosti pentu nimeensä reagoi sisaruksista huolimatta.


Iltapäiväksi lähdin talkoilemaan hallille ja illalla kotiutuessani puuhailin vähän vielä Hupin kanssa. Naksuttelin istumista ja Hupi tajusi idean hienosti. Aloin ottaa mielikuvituksetonta istu-käskysanaa mukaan. Naksuttelun jälkeen leikkasin kynnet ja palkkasin jokaisen tassun jälkeen. Sujui ihan ok, vaikka vaatii runsaasti harjoittelua.

 Hupi 9vko 4vrk
Polte 9vko 4vrk
 Mysti 9vko 4vrk

Kommentit

 1. Ihanan tumman ruskea tuo polte!

  VastaaPoista
 2. Polte on tosi mageen värinen kyllä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun kirjotat niin aktiivisesti näitä pentujuttuja, niitä on tosi kiva lukea! Minkäänlaista pentukuumetta ei kyllä oo silti, saattaa johtua siitä että oma on vieläkin niin pentu. :-D Täytti viime kuussa vuoden ja nyt vähitellen alkaa tuntua siltä, että pienellä on ehkä aivotkin osittain messissä!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla. :-) Olen tykännyt lukea Ilon pentuajoista jälkikäteen ja muistella asioita, joten ajattelin Hupinkin kanssa päivitellä arkipäiväisempiä asioita. :-) Itse tykkään lukea enemmän blogeja, jossa on muutakin kun treenikertomuksia ja haluan omassakin blogissa julkaista muuta.

  VastaaPoista
 5. Mysti on kyllä kaunis pentu :) Vaikka kyllä muutkin ovat söpöjä, itseäni enemmän vain miellyttää tummemmat aussiet :)

  VastaaPoista
 6. Mysti on hirveän nätti ja ihana! <3 Itse tykkään kyllä koko pentueesta (jännä XD) hirveästi. :-)

  VastaaPoista
 7. Edelleen nuo pennut kasvavat vain upeammiksi! Ja tuo Ilon kuva, ihana. <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos! <3 Ne on kyllä ihastuttavia pieniä ja odotan innolla millaisia niistä kasvaa. :-)

  VastaaPoista
 9. Voi yäääk näitä pentukuvia 😍😍 ihanat piilopuupit!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit