Tapaturma-alttiit aussiet

Mysti haettiin seitsemän aikoihin illalla. Hupi sai täyden pentuhuomion. Leikkasin kynnet, harjasin turkin, tunnustelin koko pennun, sekä tutkin korvat ja hampaat. Otin liian tuoksuvia nameja pikkuahmatille ja se meinasi vaikeuttaa muuten hyvin sujunutta operaatiota. Erityisesti hampaat oli haastavat, koska tuoksuvat kädet. Hienosti sain kuitenkin kaiken hoidettua, mutta ehkä seuraavalla kerralla vähemmän tuoksuvia nameja?

 7vko 6vrk.

Kymmenen aikoihin Hupi sai lievän iltavillin ja juoksi vahingossa seinänkulmaa päin. Itse olin selkä Hupiin päin, joten en nähnyt tapahtumaa. Vasen kylki oli kuitenkin seinän puolella ilmeisesti. Hupi huusi hetken ja pelästyin hirveästi. Sylissä rauhoittui nopeasti ja ei reagoinut kipeästi tunnusteluihin. Hupi ontui. Minä käyttäydyin kuten fiksun koiranomistajan EI ehkä pitäisi, panikoin ja pillitin kuin silmät olisi ollut niagaran putoukset. Sillä hetkellä tajusin, kuinka nopeasti olen - ja koko meidän perhe on - kiintynyt Hupiin. Hurmuripentu sai tosi huolestuneeksi.

Ilta meni kuitenkin ihan hyvin. Kävimme iltatoimien jälkeen nukkumaan, Hupi nukkuu meidän huoneessa äitinsä tapaan ja muualle asuntoon on vapaa kulku. Tarjolla oli kolme petiä, sekä karva-alusta ja mies naureskeli onko koirat vähän hemmoteltuja. Yö meni oikein hyvin. Hupi nukkui rauhallisesti, aamulla alkoi touhuta lelujensa kanssa. Minä nukuin levottomasti jälleen, koska pelästyin niin paljon. Yöllä päästin Hupin pari kertaa pissalle ja hienosti on asiat tehty pihalle. Aamulla Hupi kulki vähän paremmin, mutta ei silti täysin normaalisti. Hupi nukkui yön hyvin, liikkuu, seuraa ympäri asuntoa, pomppii, hyppii mm. sohvaa vasten, rapsuttaa itseään, pissaa, kakkaa, kiipeää portaan ulkona, syö, juo, leikkii Ilon kanssa, leikkii leluilla, terrorisoi, kaivoi nurkkaa, eikä ole aristellut kosketusta missään vaiheessa. Silti liikkuu vähän erilailla kuin normaalisti. Nyt aamupäivällä on ollut huomattavasti parempi. Touhotti takapihallakin pienissä pätkissä. Leikkii leluilla ja on kyllä todella reippaana.

 7vko 6vrk.

Ilo ei ymmärrä, miksi Hupin kanssa ei tänään saa leikkiä samanlailla kuin eilen. Perhe lähti mammalaan ja otti Ilon mukaan. Hupi saa samalla harjoitella kotona olemista ilman Iloa. Pari kertaa on piipannut, mutta ei mitään sen kummempaa reaktiota. Villikohtaus meinasi iskeä. Hupi varasti toisen lenkkitossuni takapihan ovelta (kolme kertaa) ja kun kävin ottamassa pois, hyökkäsi naskalihampaillaan punttiini. Ei järin kipeältä vaikuta..? Hupi sai ensimmäistä kertaa (ainakin meillä ollessaan) pienen luun ja viihtyi sen kimpussa hyvin. Nyt nukuttaa.

Meidän piti mennä tänään ensimmäiselle lenkille ja hallille, mutta suunnitelmat nyt muuttui varmuuden vuoksi.

Kommentit

 1. Toivottavasti selviätte säikähdyksellä.
  Armashan kolhi itseään pienenä sisällä maanantaina perjantaisen kotiutumisen jälkeen. Lähti juosten perääni ja ilmeisesti liukastui - kauhea huuto ja ontuminen. Kävimme eläinlääkärissä ja ulkoilimme muutaman päivän remmissä. Ei siitä onneksi mitään vaurioita jäänyt. Eihän noita voi pumpulissa kasvattaa mutta jokainen kolhu (joita meilläkin on ollut enemmän kuin riittävästi) sattuu itseäkin kovasti.

  VastaaPoista
 2. Täältä löytyy myös yksi neljän kuukauden ikäinen joka kolautti pari päivää sitten itsensä seinään ja huusi ja ontui :D Kyllä sitä aina itse niin kauheasti pelästyy :(

  Ja haha, meillä on myös samalla tavalla makkari koirien käytössä + olohuoneessa kaksi petiä, karvamatto, lampaantalja ja pari huopaa ripoteltuina :'D

  VastaaPoista
 3. Koirilla on varaa valita! :-D Meillä on normaalisti ollut yksi peti, mutta toisen koiran myötä laitoin myös toisen pedin makkariin ja noi kaksi nyt vaan vähän extrana hetken. :-D

  Koirien kanssa sattuu ja tapahtuu. Me käydään huomenna eläinlääkärissä tsekkaamassa Hupin tilanne. Ehtihän se jo pari päivää olla kotona... Ei lupaava alku.

  VastaaPoista
 4. Pemnut dramatisoi itse kaiken ihan järkyttävästi. Tuo 9kk saksalainenkin osaa kyllä filmata ja dramatisoida ihan huolella vieläkin. Ja äkkiä ne oppii jos hokas omistajalta edes pikkuisen enemmän irtoavan säälipisteitä ym.

  Tsemppiä! Varmasti selvisitte vain säikähdyksellä. :)

  VastaaPoista
 5. Ontuu, joten ell 11.30. Tuskin siellä mitään vakavinta on, mutta ei kyllä valitettavasti taidettu ihan pelkällä säikähdyksellä selvitä. Villisten kanssa olen filmaamiseen tottunut, mutta tämä ei kyllä sitä ole. Valitettavasti. :-(

  Jos olisi vain sen hetken kestänyt, olisi voinutkin olla.

  VastaaPoista
 6. ^ No voi kurjuus! :( Tsemppiä! Toivottavasti menisi levolla vaan ohi eikä olisi mitään ihmeempää

  VastaaPoista
 7. Nuka juoksi teollisuusalueen verkko-aitaa päin nuorena. Ja lujaa. Vähän ihmetteli ja taisi itkeä hetken. Meni ohi nopsaan ja ei jäänyt mitään.

  VastaaPoista
 8. Ilo juoksi pentuna sellaista kivijalkaa päin ja ei tullut mitään. En muista vinkuiko edes. En tiedä miten Hupi juoksi, mutta tosiaan ontui törmäyksen jälkeen ja vielä seuraavana päivänäkin. Välillä näytti jo paremmalta, mutta oli pakko mennä eläinlääkäriin kun sunnuntai-iltana ontui taas enemmän. Siihen loppuikin ontuminen, mutta pakkolevossa oli viikon ja kipulääkkeellä muutaman ensimmäisen päivän. Onneksi näyttää siltä, että selvittiin pelkällä säikähdyksellä.

  Kyllä näiden kanssa sattuu.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit