Hupin pentukurssi 2/10

Tänään oli hurja päivä pikkupennulle - ja omistajalle,  huhhuh. Lähdettiin kotoota aamulla klo 06.30 ja saavuttiin kotiin illalla noin klo 19.30. Lähdettiin Eijan & Poltteen ja Millin & Priyan kanssa Porvooseen Avec-areenalle Wirneen porukalle järjestettyyn Korrien tokopäivään. Milli osallistui koulutukseen, mutta me oltiin Eijan kanssa kuunteluoppilaina ja sosiaalistamassa pentuja. Aina on yhtä mukava tavata Wirnistelijöitä, loistavaa porukkaa. 

Paikalla oli paljon porukkaa ja myös Ilon molemmat pojat, aiemmin mainittu Polte (Noku) ja Nooa (Niksi). Oli mahtava nähdä poikia. Kovasti olivat kasvaneet, komistuneet ja miehistyneet. Poltteesta on tullut aivan Pikku Ilo päästään, todella paljon samaa. Istuttiin kentän laidalla tuoleissa, Hupi oli melkein koko ajan sylissäni, koska minulla ei ollut häkkiä mukana. Hupi ei varsinaisesti arvosta sylikoirana olemista, mutta tänään yllätti positiivisesti. Hupi malttoi olla todella rauhallisesti ja hienosti sylissä. Istui tai makasi, nukkumaan ei joutanut. Pari kertaa piti haukahtaa leikkimään kutsuneelle veljelle, mutta muuten oli kyllä kiltti ja hieno. Hupi sai rapsutuksia ja pari kysyi, että tämäkö muka riiviöpentu. Hupi oli aivan intona kun pääsi moikkaamaan kasvistätiä. Kasvistäti tuumasi, että Hupin ruokamäärää voisi nostaa ja tästä eteenpäin Hupi syö 3dl päivässä. 

 Hupi.
 Polte.
 Nooa.

Suoraan  reissulta lähdettiin hallille pentukurssille. Meidät jaettiin kahteen ryhmään ja ryhmät kävi vuorotellen kouluttajilla. Hupi pääsi nelikuisten villasisarusten kanssa samaan ryhmään. Me aloitimme Millin puolella.

Millin kanssa testailtiin koirien ahneutta ja nostettiin namien arvoa koirien silmissä. Toisella kädellä pidettiin pentua kiinni ja toisessa kädessä oli nami. Namia näytettiin koiralle ja koira vapautettiin namin luokse. Harjoitukset vaihtuivat, mutta kaikissa pidettiin koirasta toisella kädellä kiinni ja vapautettiin namin luokse. Nami laskettiin maahan ja koira vapautettiin namin luokse. Namikäsi nostettiin omistajan olkapään kohdalle ja koira sai "kiivetä" hakemaan namin. Namikättä vedettiin koiraa karkuun ja koira sai "jahdata" hakemaan namin. Ekassa harjoituksessa Hupilla kesti hetken ennen kuin se tajusi idean. Se katseli hölmistyneenä ja tarjosi istumista. Tajuttuaan lähti kyllä, mutta ei niin raivokkaasti kun oletin. Muissa harjoituksissa toimi ripeämmin ja erityisesti liikkuvan namikäden perässä kulki kivasti. Ensi kerralla erilaiset namit, tänään oli onnettomia nameja.

Marjan kanssa harjoiteltiin kosketusalustaa, käsitargettia ja häkkiin menemistä. Hupin kanssa on tehty vähän kosketusalustaa, mutta se ei ole tarjonnut sitä hirveän aktiivisesti ja on vaikuttanut välillä sellaiselta tuurilta koko alusta. Palkkailin aluksi pari kertaa kosketusalustalle, mutta sen jälkeen palkasta palkkaan-tyylillä eli naks kosketusalustalla ja palkka luotani, jolloin Hupi oli valmis menemään heti uudestaan alustalle. Toimi hyvin ja Hupi tarjosi todella aktiivisesti kosketusalustalle menemistä. Käsitargettia oltiin kokeiltu ehkä kerran aikaisemmin, Hupi tajusi idean nopeasti ja tässä sama idea palkkaamisen suhteen, palkka tuli naksun jälkeen toisesta kädestä ja Hupi oli valmis menemään uudestaan. Välillä Hupi istahti välissä, mutta pääsi kuitenkin ihan kivasti kärryille ajatuksesta. Häkkiharjoituksessa heitin kaksi kertaa namin häkkiin, jonka jälkeen Hupi alkoi itse tarjota häkkiin menemistä ja pääsin palkkaamaan monta kertaa. Hupi oli kyllä innokas oppilas ja oppi nopeasti.

Hupin pissatauolla (aika pitkä, koska hallilla olisi muutakin tekemistä kuin käydä pissalla - tänään lopulta malttoi JEE) muut alkoi tehdä kontaktin nappaamista. Omistajat kävelivät ja pentua palkattiin kun se otti kontaktia omistajaan. Naksu kontaktista ja palkka omistajan sivulta housun sauman kohdalta. Tässä vaiheessa Hupi alkoi olla aivan sokka irti-asenteella. Hetkeä aikaisemmin se oli hyppinyt näykkimään reisiäni ja meinasi alkaa villi, mutta pääsin palkkaamaan kahdesta hyvästä pätkästä. Harjoitusten väleissä leikittiin lelulla. Ensimmäisellä leikkipätkällä Hupilla kesti hetken lähteä, koska ruoka. Hienosti kuitenkin lähti kun hetken lietsoin leikkimään. Viimeisellä leikkipätkällä Hupia alkoi väsyttää, eikä se jaksanut leikkiä enää niin innokkaasti ja kiinnostui muusta. Lietsoin vielä sen verran, että lelu alkoi kiinnostaa ja lopetettiin kun kiinnosti.

KOTILÄKSYT
- Namien arvotus. Viisi erilaista namia, selvitä mikä on euron arvoinen ja mikä on 100 euron arvoinen?

Käsittämätöntä, miten pikkuinen Hupi jaksoi vetää asenteella pentutreenit tuollaisen turisteilupäivän jälkeen. Aikamoinen pakkaus, ei voi muuta sanoa. Kotona ei uni tullut, piti leikkiä Ilon kanssa ja puuhailla leluilla. Ei malttanut ja taisi mennä vähän överiksi. Kaikki automatkat sentään nukkui ja keräsi voimia seuraaviin koitoksiin.
 
 Nooa innokkaana oppilaana.
 Polte leikkimässä.

Kommentit

 1. Niin pätevä penska <3 Ja ihana kun kirjoitat näin tarkkaan. Saa tulevaisuutta ajatellen jo paljon ideoita :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä, mutta oli se tuhmeliinikin.:-D Hassu tyyppi, aivan hassu. <3 Pakko kirjoittaa mahdollisimman tarkkaan muistiin, koska Ilon pentuaikana en kaikkea kirjoittanut ja jälkikäteen olen miettinyt useamman kerran "mitähän toikin tarkoitti". :-D Kiva kun tänne jää muistiin kun varmasti pentu vielä joskus tulee.

  VastaaPoista
 3. Hei, uutena lukijana aloin innolla lukeen sun päivityksiä ihan tuolta blogin alkuajoista asti. :) Oma koira haaveissa. Suomenlapinkoira on oma ykkösvaihtoehto, mutta varmaa en ole vielä päättänyt ja mietiskelen eri rotujen eroja, paimentyyppinen rotu kuitenkin varmasti jonain päivänä tulossa. :) Tällä hetkellä keskityn rotujen vertailuun ja tutusteluun.

  Luen kyllä blogia aikajärjestyksessä ja oon menossa vasta tuolla kevättalvessa 2014 :D mutta ajattelin heittää tänne kysymystä, mimmosia teidän keskivertotavalliset arkipäivät on rytmiltään? Kun siis kuitenkin käyt töissä ja on muutakin arkea, niin miten rytmitätte koirien kans arjen? Kuinka pitkät lenkit missä kohtaa päivää ja onko tähän tullut miten paljon muutoksia koirien iän ja muiden elämäntilanteiden kautta? Yksin elävänä vuorotyöläisenä tätäkin tässä siis mietiskelen, että millä sen rytmin saa koiran kanssa sopivaksi... Kiitos kovasti, jos vastailet! (Postauksen aiheeksihan tämän voi myös ottaa jos haluat... ;) :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit