Sosiaalistamisretki

Eilen oli Hupin sosiaalistamispäivä. Seuraksi lähti Maria ja Hupin sisko Mysti (Niitti). Kahden tunnin sosiaalistamisretki alkoi Särkänniemen Koiramäestä ja päättyi Stockmannin kautta rautatieasemalle. Huhhu!


Koiramäessä kierrettiin katsomassa eläimiä. Siellä oli ainakin poneja, aaseja, alpakoita, sikoja, lampaita, vuohia, ankkoja, kanoja, kaneja ja minipossuja. Eläimiä ihmeteltiin niin ulkona kuin tallissakin. Mystille piece of cake, mutta Hupia aluksi vähän jännitti osa eläimistä. Otettiin kolme ponia talutettavaksi, Maria talutti kahta ja minä yhtä. Pennut sai olla vapaana. Kierrettiin ympäri Koiramäkeä ja Hupia jännitti aluksi hirveästi. Maria kulki kahden ponin kanssa meidän takana ja se oli jännittävintä. Vaihdettiin paikkoja, käveltiin useamman kerran samaa lenkkiä ja palkkailin ahkerasti. Hupi rentoutui koko ajan enemmän ja lopulta olikin oma reipas itsensä.


Stockmannilla pennut oli hirveän reippaita. Ne sai ihailevia katseita, kehuja ja silityksiä. Hupi on käynyt muutaman kerran Mustissa ja Mirrissä, mutta ei sitä voi oikein verrata Stockmanniin. Iso ostoskeskus, paljon ihmisiä, liukkaat lattiat, liukuovet, liukuportaat, portaat, hissit. Stockmannilla mm. lauma myyjiä ja pari mummoa silitteli pentuja. Stockmannilla tehtiin remppaa ja siitä kuului melua. Koiramäen ulkopuolella taas kaadettiin puuta ja siitä kuului  melua (kirjoitin juuri pentua). Äänistä kumpikaan ei ollut moksiskaan. Mainiota. 


Rautatieasemalla reippaus jatkui. Lukuisia ihmisiä, äänekkäitä matkalaukkuja, kuulutuksia, junia, rähjääviä koiria ja kaikuvia ääniä.  Rautatieasemalla oli taas vähän erilaisia ihmisiä ja ei voi kuin ihailla pentujen reippautta. Moni koira ei olisi tykännyt. Käytiin katsomassa asemalle saapuva juna, eikä siinä tai sieltä purkautuneessa ihmismassassa ollut mitään ihmeellistä. Käveltiin ympäri rautatieasemaa ja Hupi tarjosi ahkerasti todella kaunista kontaktia. Selvästi kontaktin nappaamistreeni on tuottanut tulosta tässäkin mielessä.

Kaikille ihmisille piti heiluttaa häntää ja lirkutella. Kaikkia olisi pitänyt päästä moikkaamaan ja montaa ihmistä pääsikin moikkaamaan. Ihmiset oli ihania, mutta aika pian omistajat palkkoineen vei voiton vieraista ihmisistä.

Kommentit

  1. Ihanat ja reippaat pienet <3 Sosiaalistaminen on kyllä mun mielestä parasta aikaa pennun kanssa! Niin hauskaa :)

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä. Ja se ihana avoimuus ja uteliaisuus, mikä ainakin omalle kohdalle näissä muksuissa on osunut. Se on ihan parasta. <3 Ilon kanssa tykkäsin hirveästi kulkea kaikkialla ja tykkään kyllä edelleen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit