Vapaapäivän ohjelmaa

Vapaapäivä, joten mitä muuta sitä tekisi mielummin kuin lähtisi koiriensa kanssa metsälenkille ilman päämäärää tai jatkuvaa kellon kyttäämistä ja hallille treenaamaan. Hupi liikkuu ihanan reippaasti metsässä ja lähtee aina vain reippaammin tutkimaan ympäristöä. Tänään Hupi lähti reippaammin myös Ilon matkaan. Hupi on varonut Iloa lenkillä ja se on mielestäni vain hyvä, koska Ilo on villi ja vauhdikas, eikä välttämättä tajua varoa.
Hallilla treenasin koirien kanssa vuorotellen ja koirat odottivat omaa vuoroaan häkissä kentän laidalla. Ilo ok, mutta Hupin odottamiseen täytyi muutaman kerran puuttua. Autoon en viitsi viedä, koska siellä on kylmä ja muutenkin haluan totuttaa koirat odottamaan hiljaa omaa treenivuoroaan.  Hupi oppii varmasti odottamaan hiljaa, koska se ei ole harjoituksen alussakaan mikään mahdottoman äänekäs ja malttaa olla pitkiäkin pätkiä hiljaa.

Ilo tokoili AVO-liikkeitä. Ensimmäistä kertaa pentujen jälkeen uskalsin ottaa vähän vauhtiliikkeitäkin. Ilo on aika hyvässä kunnossa, eikä kyllä äkkiä uskoisi, että se on saanut kymmenen viikkoa sitten kahdeksan pentua. Kirjoittelen aiheesta myöhemmin. Täytyy silti aloittaa rauhallisesti ja toki muistaa olla ahmimatta liikaa kerralla.

Ilon ensimmäinen setti: ruutu, kaukot ja nouto. Ruutu ensimmäisellä kerralla täydellinen, mutta sikaili vapauttamalla itsensä lelulle lopun perusasentoon noustessa. Sen jälkeen kaksi kertaa lähdössä vaimea mutina, joten joutui palaamaan sivulle. Onnistuneeseen suoritukseen lopetettiin. Kaukoissa kahdessa ensimmäisessä yrityksessä sivulla maahanmenot tahmeita ja en hyväksynyt niitä. Kolmas kerta toden sanoo ja täpäkät kaukot, alun maahanmenoa myöten. Noutoon lähti hyvin, mutta palautus... blaah. Toinen setti: seuraaminen ja jäävät. Seuraaminen oli innokasta, häntä heilui ja yleisilme oli kiva, mutta viilattavaa riittää. Meinasi poikittaa paikoitellen. Jäävät muuten hienosti, mutta istumista piti muistutella pari kertaa ja löytyi sekin nopeasti. Härnäsin antamalla käskyjä tiuhaan seuruupätkällä, joten Ilo joutui oikeasti keskittymään käskyihini.

Hupin ensimmäinen setti: kosketusalusta. Ensimmäinen kosketus kosketusalustaan. Hupi tarjosi välillä istumista, koska sitä on lähiaikoina harjoiteltu aika ahkerasti. Bongasi kuitenkin kosketusalustaa ja pääsin naksuttelemaan. Ei ehkä niin aktiivisesti kuin olisi voinut, mutta ensimmäinen kerta ja tuoksuva ympäristö - en ihmettele. Toinen setti: leikkiminen ja istuminen. Leikittiin yhdellä lelulla ja leikittiin kahdella lelulla. Kahden lelun leikkiin ottamani lelut oli vähän turhan luirut tähän tarkoitukseen, mutta Hupi vaihtoi lelua oikein näppärästi. Hupi leikki kivasti, eikä välittänyt enää koirien haukkumisesta. Viimeksi vielä lopetti leikkimisen haukkumiseen, huippua. Istumista ollaan harjoiteltu kotona, mutta nyt siirrettiin harjoitus hallille ja alettiin harjoitella kestoa istumiseen. Palkkailin ahkerasti ja hienosti pentu pönötti paikoillaan, vaikka liikuin ympärillä. Pätevä pikkukoira!

Bongasin myös pari tuttua - meidän entisen treenikaverin ja meidän entisen kouluttajan, jonka oma koira sai pentuja noin 7kk sitten.  Molemmat pysähtyi moikkaamaan pentua ja Hupin häntä villiintyi kylkeäni vasten. Innokkaasti sanoo vieraille ihmisille moi, mutta ei ehkä ihan yhtä kauaa jaksa kiinnostua kuin Ilo pentuaikoina.

Hupi on nyt siirtynyt turvottamattomalle nappulalle ja siirtyminen on sujunut hyvin. Turhan ahneesti meinaa tosin  syödä. Hupi on oppinut istumaan, ottamaan katsekontaktin ja odottamaan lupaa ennen kupille siirtymistä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit