Hirmuista hippailua


Perjantaina päivällä hoitolaiseksi saapui Ilon ihana pentu Helka Hirmuinen (Nonni). Oli vähintään mielenkiintoista käyttää ulkona neljää koiraa, joista kolme oli pentua. Yhdistin kaksi remmiä ja kaksi remmiä, mutta hetken päästä yhdistyneenä olikin neljä remmiä ja ovelle päästyäni olin aivan totaalisen solmussa remmeissä. Lisämaustetta muuten niin seesteiseen ulkoiluun tuo ihana mörköikä. Ihana Mystinen Mysti lähti eilen kotiinsa. 

Ulkoilun lisäksi mielenkiintoista oli myös  koirien ruokkiminen. Yksi ihminen ja 4 x ahne koira. Vaati hieman säätämistä. Vain pari kertaa joku kakaroista ryntäsi väärälle kupille. Nyt alkaa jo sujua rutiinilla, eikä ole niin pahaa säätöä. Minun koirani ovat vain kaavoihin kangistuneita, eikä ne voi ymmärtää saavansa kuppinsa eri kohtaan kuin normaalisti. Ennen kupille siirtymistä varmistelevat minulta "oliko tämä varmasti minun ruokani"? 


Äitinsä tyttö. Olen miettinyt monta kertaa, että tuli tälläkin kertaa valittua aika osuva nimi pennulle.

Remmilenkkeilyä ja ruokailua lukuun ottamatta on sujunut mukavasti. Mystillä oli vatsa sekaisin, joten sisälle sattui jokunen vahinko ja Helka on Iloa mielistellessään lorotellut välillä lattialle, mutta muuten pennut pyytävät ulos. Ilo on ollut iloinen pennuistaan, mutta illalla murahti Helkalle kun ilmeisesti mielistely alkoi ärsyttää. Hupilla ja Helkalla on pari kertaa tunteet vähän kuumennut - väsymys on iskenyt, ei ole malttanut nukkua ja molemmat on melkoisia tättähääriä. Kaikkineen on mennyt tosi kivasti ja on ihana katsoa koirien iloista menoa.

Perjantaina käytiin peltolenkillä Ilon, Hupin, Mystin, Helkan, Helkan omistajan, hänen kaverinsa ja belggaripennun kanssa. Ilo riuhtaisi minut ensimmäistä kertaa kumoon. Syytän peltoa ja epätasaista alustaa. Ilo ilmeisesti kuvitteli olevansa vapaana pentujen tavoin, mokoma rontti. Koirilla oli hirveän hauskaa yhdessä. Ilo nautti kun pennut jahtasivat sitä, eikä kukaan saanut kiinni. Huimaa vauhtia pennutkin jo etenevät, juoksuleikit näyttävät olevan mieluisia. Pelto oli märkä ja mutainen. Ilo ja Hupi kävi kahlaamassa isossa lammikossa, joka oli keskelle peltoa ilmestynyt. Kahlaamisen jälkeen kaivettiin kuoppia ja voin kertoa, että niin oli nättejä koiria.

Tänään käytiin Ilon, Hupin ja Helkan kanssa pitkällä metsälenkillä. Remmikävely metsään oli, noh, olisi voinut olla nätimpääkin. Metsässä sujui hienosti ja koirat oli hienosti kuulolla, vaikka niillä oli hirveän hauskaa. Koirilla oli kauhea jano, eikä jäisistä lammikoista vettä herunut. Urhoollinen äitikoira Ilo keksi juosta ja pomppia jäällä, jonka johdosta jää hajosi ja kaikki saivat vettä juodakseen. Nyt kotona on kolme väsynyttä aussieta. Mahtavaa! Superkaunis Helka.

Kommentit

 1. Nostelen helmikuisen kommenttinin tänne, jos se on jäänyt kokonaan lukematta... :>

  Hei, uutena lukijana aloin innolla lukeen sun päivityksiä ihan tuolta blogin alkuajoista asti. :) Oma koira haaveissa. Suomenlapinkoira ja austraalianpaimenkoira tällä hetkellä vähän ykkösinä mielessä, mutta varmaa en ole vielä päättänyt ja mietiskelen eri rotujen eroja, paimentyyppinen rotu kuitenkin varmasti jonain päivänä tulossa. :) Tällä hetkellä keskityn rotujen vertailuun ja tutusteluun.

  Mutta toivoskelin aiemmin, voisitko tehdä postauksen, mimmosia teidän keskivertotavalliset arkipäivät on rytmiltään? Kun siis kuitenkin käyt töissä ja on perhe ja kaksi koiraa ja muutakin arkea, niin miten rytmitätte koirien kans arjen? Kuinka pitkät lenkit missä kohtaa päivää ja onko tähän tullut miten paljon muutoksia koirien iän ja muiden elämäntilanteiden kautta? Yksin elävänä vuorotyöläisenä tätäkin tässä siis mietiskelen, että millä sen rytmin saa koiran kanssa sopivaksi ja miten se muuttuu ajan mittaan... Kiitos kovasti, jos vastailet! (Postauksen aiheeksihan tämän voi myös ottaa jos haluat... ;) Mukavia kevätpäiviä ja kiitos kiintoisasta blogista! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Meillä ei ole mitään rytmiä arjessa, joten en osaa vastata. Käydään kerran päivässä pitkä lenkki ja muuten lyhyempiä. Vaihtelee täysin. Yleensä koirat on vapaana, joten saavat lenkkiajan käytettyä tehokkaasti. Ei ole edes mitään tiettyä pituutta tai aikaa sanoa, vaihtelee tosi paljon. Ei mitään överilenkkejä käydä, koska tosiaan on paljon muutakin elämässä. :-) Hyvin saa yhdistettyä koirat, perheen, työn ja muun vapaa-ajan koirien ohella.

  Uskon, että vuorotyö, yksin asuminen ja koira on ihan toimiva yhdistelmä, jos itse on valmis siihen. Aussie tarvii liikuntaa ja aktivointia, mitä toki jokainen rotu. Aussie nyt ehkä vähän enemmän, mutta ainakin omat koirat on aina pärjännyt vaikka överisti ei lenkkeillä ja harrasteta. Eikä kannata mielestäni koiraa opettaa siihen, että joka päivä vedetään jotain 3h lenkkejä ja treenataan.

  Ei tainnut olla paljoa apua, mutta toivottavasti edes jotain hyötyä. Tsemppiä koirahaaveisiin!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ihanista pennuista! Varmasti riittänyt vilinää, ihana kun oot pentuja ottanut hoitoon :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ihan parasta nähdä Ilon pentuja ja haluankin nähdä niitä mahdollisimman paljon. <3 On ollut kyllä aika villiä. Helka on vielä viikon. :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit