Hupin pentukurssi 3/10

Viime pentukurssista on vierähtänyt tovi, jos toinenkin. Yli kaksi kuukautta - aivan järkyttävää. Treeneistä on ollut taukoa, koska hallilla on ollut kisoja. Kerta jäi välistä Lapin reissun takia ja pari kertaa kun oltiin varmuuden vuoksi karanteenissa pari viikkoa. Kolme kertaa on jäänyt välistä, jos olen pysynyt kartalla. Todella harmittavaa. 

Hupi on käynyt viimeksi hallilla yli kaksi viikkoa sitten, joten se oli aika... innokas hallille mennessä. Ei malttanut edes pissalla käydä. Hupi odotti kentän laidalla häkissään kun ei ollut treenivuorossa. Hupi oli aika äänekäs ja riehakas. Se vinkui, haukahteli, murahteli ja söi kaltereita. Alku oli pahin, mutta suhteellisen rauhallisesti malttoi lopulta olla. Hiljaakin, vaikka muut treenasi Hupin nähden mm. vauhdikasta luoksetuloa. 

Aluksi tehtiin pari harjoitusta porukalla ja sitten oltiin kolmen ryhmissä vuorotellen kouluttajien opissa. Aluksi nappailtiin kontaktia. Käveltiin ympäri kenttää (kaikki samaan aikaan), kontaktista naks ja palkka tuohon jalan viereen. Hupi tarjosi kontaktia mukavasti, häiriöstä huolimatta, mutta naksautuksen jälkeen meni mitä ihmeellisimpiin asentoihin. Jouduin itse liikahtamaan, jotta Hupi asettui palkkauskohtaan paremmin. Lelupalkkaan Hupi lähti, mutta lopetti lyhyeen ja alkoi katsella koiria. En tykkää yhtään, joten hain superlelun ja siihen Hupi lähtikin tosi kivasti. Lopetettiin voimakkaaseen ja villiin taisteluleikkiin. Siitä minä todella tykkään.

Seuraavaksi tehtiin luoksetuloa vuorotellen. Kouluttaja piti koiran pannasta kiinni, omistaja näytti aarretta (nami tai lelu, meillä se oli tänään nami) ja käveli kentän toiselle puolelle kutsumaan koiraa, jonka jälkeen kouluttaja päästi koiran irti. Totesin etukäteen, että en tiedä mihin Hupi lähtee. Luokseni lähti vauhdikkaasti, mutta varmuuden vuoksi huusin "jes" kun lähti tulemaan ja olin aika innokas. Me ei olla tällaista harjoitusta tehty kertaakaan, joten halusin pelata varman päälle. Tätä harjoitusta olisi tarkoitus treenata "tokoseipäänä" seisten.

Marjan opissa naksuteltiin etutassujen nostamisesta korokkeen päälle. Korokkeena toimi pieni laatikko. Kotona ollaan tehty pesuvadilla ja vessakorokkeella, mutta Hupi on ollut aika passiivinen. Istunut, tuijottanut ja mahdollisesti päästänyt kummallisia murahduksia, sekä istuen peruuttanut taaksepäin. Hallilla Hupi oli aktiivinen ja tarjosi, mutta ei kyllä etutassujen nostamista laatikolle. Pari kertaa istui, mutta lähti nopeasti liikkeelle (toisin kuin kotona). Naksuttelin pelkästä kiinnostuksesta laatikkoa kohtaan, mutta tassua ei tainnut nostaa kertaakaan. Tehtiin myös kosketusalustan avustuksella, mutta sitäkin täytyi muistutella. Tarkoitus on jatkaa siihen, että koira pyörii koroketta ympäri, etutassut korokkeen päällä. Vahvistaa sitä takapään käyttöä. 

Millin opissa keskityttiin vireen hallintaan. Odotin harjoitusta innolla ja Hupi toimi siinä kivasti. Koiran virettä nostettiin leikkimällä lelulla (tai saalistamalla namia), laskettiin ottamalla lelu pois ja odottamalla istumista tai maahanmenoa, nostettiin taas leikkimällä. Koira sai leikkiä villisti, irrotettiin lelusta, lelu nostettiin omaa rintaa vasten ja odotettiin, että koira tarjosi istumista tai maahanmenoa ja sen jälkeen koira sai taas leikkiä villisti. Hupi tarjoaa aika aktiivisesti istumista, joten istui myös leikin jälkeen aika helposti. Viimeisellä kerralla Hupi oikein huokaisi ennen istumista. Hupi leikki tosi kivasti ja se oli treenien kohokohta. Tykkään Hupin leikistä. ♥

Kommentit

 1. Toi teidän hihna näyttää aivan ihanalta! Ja on se Hupikin kyllä suloinen (ja hieno!) :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :-) Noi Berran fleecehihnat on ihania.

  VastaaPoista
 3. Kiva lukee näistä pentukursseista! Hupi on niin hieno ❤ jännittää kyllä paljon miten meillä sujuu niin isossa häiriössä hommat kun toukokuussa alkaa valkka, kun nytkin kaikki koirat olis niin ihania ja leikkimään pitäis päästä vaan 😁 onneksi on aikaa vielä harjotella itsenäisesti 😂

  VastaaPoista
 4. Söpis Hupi! Ihanat Dumbo-korvat :D <3

  VastaaPoista
 5. Hyvin varmasti sujuu säännöllisellä harjoittelulla ja ajan myötä! :-) Kivoja treenihetkiä!

  Hupi on omasta mielestä aivan liian söpö dumboineen. <3 Ja se näyttää olevan usein aika pihalla. Ihan hassu koira. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit