Hupin pentukurssi 5/10

Maailman söpöin pentutreenaaja. Oikea korva on vähän villi ja erityisesti takakenossa nousee helposti.

Tänään pentukurssilla paikalla 4/6. Jakauduttiin puoliksi, tehtiin vuorotellen Millin ja Marjan valvovan silmän alla. Teemana oli tänään rally-toko. Tutustuttiin rally-tokoon lajina, nähtiin Marjan & Pörrin suorittamana pieni rata, Marjan kanssa opeteltiin muutamaa liikettä ja Millin kanssa opeteltiin pohjia, joita tarvitaan myös rally-tokossa. 

Millin opissa etujalkojen nostamista korokkeelle ja perusasentoa. Hupilla korokkeena tyttären palapelirasia ja aluksi muistuteltiin etujalkojen nostamista korokkeelle - muisti. Seuraavaksi alettiin hakea takajalkojen liikettä tehtävään. Ajatuksena koira nostaa etujalat korokeelle, naks, palkkaa syöttäessä askel koiraa kohti, jolloin koira on ohjaajan edessä vähän vinossa ja aika helposti liikauttaa takajalkojaan, takajalkojen liikahtaessa naks, palkkaa syöttäessä askel koiraa kohti ja sitä rataa. Minun oli vaikea sisäistää liikkuminen koiraa palkatessa ja aluksi oli melkoista säätöä. Harjoituksen myötä aloin pysyä kärryillä ja Hupi alkoi hyvin liikuttaa takajalkojaan.

Perusasentoa ei tehty houkuttelemalla, kuten olen Hupin (ja Ilon) kanssa tehnyt. Koira käskettiin istumaan, käveltiin itse sen viereen pa-paikalle ja palkattiin useampi kerta siihen. Hupi istui käskystä ja kesti siirtymiseni vierelle, mutta heti palkkasanasta pomppasi ylös. Sain vinkiksi koittaa harjoitusta aidan vieressä. Hupi pomppasi siinäkin ylös, mutta sivupomppu jäi tietysti tekemättä ja houkuttelin uudestaan istumaan, josta palkka. Eiköhän pomppu jää pian pois. Ajatuksena oli palkata neljä kertaa namilla ja viidennellä kerralla lelulla, mutta me ei päästy niin pitkälle. Tuolla tavalla opetetaan koiralle, että vasemmalla sivulla on hirveän kivaa istua.

Marjan opissa aluksi putkea. Hupi ei ole ikinä tehnyt putkea. Houkuteltiin vuorotellen Hupia ja se juoksi putkesta reippaasti, mutta jos Hupia ei "lähettänyt" tarpeeksi läheltä, se kiersi ulkokautta. Höpö. Pyörähdystä alettiin opettaa edessä. Hupi on pyörähdystä tehnyt joitain kertoja ja tekikin hienoja, tiiviitä pyörähdyksiä. Oikealle pyörähtäessä alkoi alun jälkeen vähän junnata, mutta ehkä toistoja tuli vähän liikaa lyhyeen aikaan. Luulen, että tästä tulee Hupille mieluisa liike. Lopuksi harjoiteltiin saksalaista täyskäännöstä eli koira seuraa vasemmalla sivulla normaalisti, ohjaaja kääntyy vasemmalle ja samalla koira kiertää ohjaajan takakautta takaisin seuraamaan. Hupille harjoitus oli ensimmäinen. Molemmissa käsissä namit, oikealla kädellä houkuteltiin ja vasemmalla palkattiin. Hupilla kesti hetken tajuta vasen käteni, mutta houkuttelin oikealla kädellä vähemmän aikaa ja heiluttelin vasenta kättä enemmän, jonka jälkeen harjoitus sujuikin oikein hyvin. Hienosti.

Hupi suoriutui liikkeistä mukavasti, mutta on se vielä todella pentuhäslä. Hupi rakastaa ihmisiä, se ihkutti molempia kouluttajia ahkerasti ja välillä kesken harjoitustenkin. Milli sai oikein hymyjäkin. Hupi kiinnittää vielä aika helposti huomionsa siihen, mitä ympärillä tapahtuu. Yleinen kontakti tarvii hirveästi vahvistusta, mutta harjoituksen myötä se vahvistuu. Ensimmäistä kertaa yksi pennuista karkasi Hupin luokse ja Hupin häntä nousi, mutta muuten suhtautui tilanteeseen hyvin ja oltiin juuri häkin vieressä, joten sain Hupin nopeasti häkkiin.

Ennen treenejä Hupi sai uuden kaverin Tytti-nahkacolliesta. Remmissä aluksi räkytti (mistä ihmeestä se on tuon kehittänyt), mutta onneksi lopetti melko pian ja vapaana leikit meni hyvin yksiin. Koirat leikkivät takaa-ajoa, Tytti edellä ja Hupi perässä. Hupi jaksoi käsittämättömän hyvin koko tunnin metsälenkin takaa-ajoineen. Välillä meni tunteisiin kun ei saanut Tyttiä kiinni ja piti  äännelläkkin. Lenkin jälkeen Hupi oli aivan poikki. Treeneissä jaksoi tosi kivasti tehdä silti. Aluksi koitti rynniä häkistä ilman lupaa, mutta lopussa makasi oven auetessa ja jouduin kutsumaan hommiin. Kotona onkin uni maittanut. Jospa aamulla ei löytyisi tuhottua petiä, kuten tänä aamuna...

Pentukurssia on jäljellä enää kaksi kertaa. Sitten on Hupin pentukurssit pentuiltu, haikeaa. Onneksi treenit jatkuu isojen tyttöjen ryhmässä, äidin kanssa jaetulla paikalla tokoryhmässä. Koskahan Hupin ekat tokotreenit.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit