Siikaneva

Tänään lähdettiin Kristan, shelttien ja aussieitten kanssa retkelle Siikanevalle. Ollaan käyty Siikanevalla kerran aikaisemmin, mutta siitäkin on vierähtänyt jo 10kk. Jos tänä vuonna tulisi patikointua ahkerammin. Harmittaa onneton suuntavaisto ja arkuus -  yksin lähteminen on vähän... nihkeää. Jospa saisi seuraa Kristan laumasta.

"Siikanevalla kulkija voi aistia laajan suoalueen rauhan ja eloisuuden samaan aikaan. Siikaneva onkin vaikuttava päiväretkikohde etenkin lumettomaan aikaan. Pääosin pitkostettu kierros esittelee alueen monipuolista luontoa ja maisemia. Laajat suokentät levittäytyvät kulkijan ympärille, kunnes aukeus vaihtuu välillä vanhan metsän saarekkeiden hämyiseen tunnelmaan. Siikaneva on Pirkanmaan laajin yhtenäinen suoalue ja samalla maakunnan tärkein soidensuojelualue, minkä lisäksi alue on arvokas linnustoltaan. Siikanevan keidas- ja aapasoilla on myös tärkeä rooli tutkimus- ja opetuskohteena. Siikanevalla on valtion hallinnoivan soidensuojelualueen lisäksi yksityinen luonnonsuojelualue." Klik

Oltiin luvattu aurinkoa, mutta aamulla oli harmaata ja aika kova tuuli. Aurinko kuitenkin puski itsensä pilvien läpi ja saimme nauttia paisteesta. Parkkipaikalla oli monta autoa, mutta törmäsimme vain muutamaan ulkoilijaan. Erään pariskunnan(?) kanssa pysähdyimme juttusille ja puhuttiin pitkät pätkät koirista. Miespuolinen tunnisti koirien rodut, arvasi Hupin iän ja aavisti koirieni olevan sukua keskenään. Hupin mielestä oli epäilyttävää kun metsässä tuli yhtäkkiä vastaan ihmisiä, mutta alkupöhinöiden jälkeen ihmiset tervehdittiin varsin iloisesti. Ilon mielestä miespuolinen oli epäilyttävä, eikä sitä oikein huvittanut edes tervehtiä. Pentuna Ilo oli ylisosiaalinen, mutta iän myötä siitä on tullut huomattavasti pidättyväisempi ja vieraat miehet on Ilosta välillä vähän epäilyttäviä.

Päätettiin mennä lyhyt, vajaa 3km lenkki kun ei tiedetty lenkkipolun kunnosta. Paikoitellen oli todella märkää ja paikoitellen todella liukasta. Lyhyeen lenkkiin pysähdyksineen kuluikin melkein 3h. Koirani kahlasivat pitkospuiden vierellä vedessä ja olivat 10 minuutin sisään litimärkiä. Onneksi olin varautunut ottamalla molemmille takit. Taukopaikalla Hupia vähän palelsi, karvaton kuikelo kun on. Paistettiin notskilla makkaraa ja koirat saivat osansa. Hupin ensimmäiset makkarat. Lenkki oli todella onnistunut ja oikein kiva ensimmäinen (joskin lyhyt) retki Hupille. Pian uudestaan! Koirat oli hienoja, mitä nyt Ilo meinasi välillä innostua mölyämään. 

Loppuun kuvaoksennus:Kommentit

 1. Ei tarvitse kuin katsella noita kuvia, sielu lepää ja tuntuu kuin olisi teidän kanssa noilla pitkospuilla...tahtoo mukaan ensi kerralla, tahdomme, takkuturkki ja minä
  tv.grandgrandmother

  VastaaPoista
 2. Mennään ihmeessä! Olisipa kivaa. <3 Typy ja koirat mukaan. :-)

  VastaaPoista
 3. Ihanat maisemat ja kuulostaa kyllä kivalta, mä niiin rakastan vaeltaa luonnossa 😍 haaveena olis joskus kun Freya on vanhempi, käydä lapissa saakka parin päivän retki heittämässä jollain koiraporukalla😊

  VastaaPoista
 4. Sama haave ja kovasti miettinyt, jos tänä syksynä pääsisi vihdoin. <3 Saapa nähdä! Lappi on niin upea ja siihen vielä hyvän porukan kanssa samoilu, täydellistä.

  VastaaPoista
 5. Apua kun ihania kuvia ja maisemia! Meillä olisi myöskin nyt tavoitteena lähteä patikoimaan kun vain mahdollisuuksia tulisi, ja odotan niin innolla, että pääsen lähtemään! Hupi vaikuttaa oikeastaan aika samanlaiselta kuin Viimakin, tunnistin heti tästä pienestä pöhinästä metsissä.. Puolikas aussi tunkee esiin! Miten paljon Ilo ja Hupi vahtii taloa tai haukkuu sisällä?

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Maisemat todella on kohdillaan. :-) Ilo ei hirveästi vahdi, vaikka vähän on lisääntynyt pentujen jälkeen. Hupi pöhisee enemmän, mutta en ole varma onko se jotain pentupöhinää/mörköilyä vai varsinaista vahtimista. Leikkiessä innostuvat haukkumaan välillä molemmat, muista äänistä puhumattakaan...

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia!
  Mullakin on tuo yksin lähteminen vähän hankalaa ja nihkeää, mieluusti sitä lähtee kaverin kanssa.
  Tarkoitus olisikin lähteä Välkyn ja Veetin kanssa 15.pvä Parkanon alkkianvuorelle yhdessä Jennyn, Savun ja ainakin Lounan kanssa.
  Katsotaan miten tuo oma kakara selviytyy ensimmäisestä päiväretkestään ja tuleeko koirat juttuun :D

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Siikaneva on kyllä nätti paikka. :-) Kuulostaa kivalta! Kivaa ja onnistunutta reissua teille! :-)

  VastaaPoista
 9. Aah mikä ihana retkitunnelma välittyy näistä kuvista!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit