AVO1 292p, KP, sij. 2/6 - TK2 Wirneen Ilopilleri

Tänään neljäs AVO-koe. Meillä oli kasassa 2xAVO1, 1xAVO2 ja 1xAVO3. Kaksi jälkimmäistä viimeisimmät kokeet elokuulta. Minä todella uskoin ja luotin, että saadaan koulari kolmella kokeella, mutta ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Kokeen järjesti meidän oma seura Tampereen Seudun Koirakerho ry. Meidän ensimmäinen tokokoe oli TamSKin järkkäämä, mutta muuten olen aivan tarkoituksella lähtenyt kauemmas. Kaksi epäonnistumista kaukana kotoa - Porissa ja Forssassa - sai ilmoittautumaan lähikisoihin. Keräsin lisäpaineita siitä, että kisat oli TamSKin. Kokeessa oli kaikki luokat ja tuomarina Ilkka Stén. AVO alkoi 12.30.

Meidän piti käydä jo aikaisemmin tokokokeessa Koirakoutsilla, mutta Ilolla alkoi juoksut ja jouduin perumaan osallistumisen. Pienen mietinnän jälkeen päätin rohkaistua ilmoittautumaan TamSKin kokeeseen, koska se oli lähellä, halli oli tuttu ja treenit oli sujunut siellä mukavasti. Sopivasti ennen koetta vaihtui kausi ja meidän omatoimioikeus treenaamiseen loppui. Lisäksi ystävämme  ruutu alkoi takkuilla. Ennakointia, hakeutumista tosi eteen ja himmailua juuri ennen ruutua, koska "kohta tulee käsky". Fiksu koira ja vähemmän fiksu omistaja...

Minua jännitti, ahdisti ja stressasi. Mietin pieleen menneitä kokeita ja treenejä. Mietin, mitä kaikkea voidaan missäkin liikkeessä sössiä. Järkevää? Koepäivänä oli aivan liian monta tuntia aikaa jännittää. Vatsaa väänsi, oksetti ja pyörrytti. Teki todella huonoa. Autossa kuuntelin aluksi Cheekin Jippikayjei ja sen jälkeen lemppariani Antti Tuiskua, jonka tahtiin laulelin. Hyvä musiikki ja täysiä laulaminen oikeasti auttoi, jännitys haihtui hienosti.

Saavuin hallille tuntia etukäteen. Otin Ilon heti halliin fiilistelemään koetunnelmaa. Ilo odotteli välillä käy siihen-käskyn alla ja välillä ilman käskyä. Hienosti malttoi ja rauhoittui, eikä välittänyt mistään. Niin mutkaton reissukaveri. Pian bongasin samassa luokassa kisaavat Marjan & Pörrin, sekä Marjan koeseuraksi lähteneen Millin. Jännitys pysyi kurissa tuttujen kanssa jutellessa, mutta kellon lähestyessä 12.30 ahdistus palasi taas.

Alkuhöpinöiden jälkeen tuomari kävi moikkaamassa koirat ja Ilo suhtautui tähän kivasti. Ensimmäinen koirakko oli jäänyt pois kokeesta ja meidän pitikin aloittaa koe. Aiemmin selvisi myös, että koe alkaa ruudulla. Ahdistus.Paikkaistuminen oli Iloisen varma ja siitä tuli ansaitusti 10, kuten vissiin kaikille. Kävin palkkaamassa Ilon välissä ja palattiin vasta palkkaamisen jälkeen kehään omaa suoritusta varten. Ruutu aloitti tosiaan yksilöliikkeet, mutta ruutu oli sijoitettu hyvin suoraan linjaan oviaukolta ja koiran ehti valmistella hyvin. Ilo lähti ruutuun vauhdikkaasti, mutta maahanmenoa aikoi selvästi vähän ennakoida. Onneksi olen aika hätäinen käskyissäni. Kierto ruudun jälkeen ja kerkesi valmistella, eikä kierron luona ollut mitään ylimääräistä häiriönä. Vauhdikas, mutta Ilo vähän himmasi tötsän takana (olen kehunut tiiviistä kierroista lähiaikoina). Seuraaminen aika kivalla fiiliksellä, mutta ensimmäinen perusasento oli vino ja peruuttamisessa pakka levisi.  Liikkeestä maahanmenossa minun pakkani levisi totaalisesti, tajusin ohjeet väärin ja en edes tajunnut jännittäessä ihmetellä tilannetta. Kunnes tuomari totesi "otetaampa uudestaan". Ilo teki molemmat maahanmenot hyvin, mutta toisella kerralla perusasentoon nousi vähän viiveellä. Luoksetulo oli vauhdikas. Liikkeestä seisominen oli hyvä ja minullakin pysyi pakka kasassa. Perusasento vähän hidas. Nouto oli vauhdikas, mutta palautus oli vaihteeksi vähän erikoinen ja perusasento todella vino. Itse ennakoin taas liikkuria ja tarjosin kättäni kapulalle kaksi kertaa liian ajoissa. Kaukot oli kamalat. Näin heti, että Ilo ei ollut täysillä mukana. Otti häiriötä liikkurista kyltteineen. Tarvi alussa kaksi käskyä, tahmeat ja vajaat vaihdot, blaah. Viimeinen maahanmeno ja perusasento sentään hyvät. Hyppy oli muuten hyvä, mutta kynsi raapaisi estettä. Ilon olisi pitänyt hypätä korkeammalle.

Liikkeiden välit ei ollut niin hyvät kuin niistä haluaisin, mutta tähän treenimäärään nähden olen kiitollinen. Ilo kulki mukana, vaikka katseli ympärille. Tykkäsin Ilon asenteesta, vaikka se otti vähän häiriötä ja se näkyi tahmailuna. En ollut täysin tyytyväinen meidän suoritukseen, koska oma säätäminen ärsytti. Iloon olin tyytyväinen, vaikka pientä säätöä Ilonkin toimesta tuli. Ilon säätö ei kuitenkaan ollut mitään omani rinnalla. Olimme molemmat iloisia kehässä, meillä oli hauskaa ja minä pystyin nauramaan itselleni. En heittänyt hanskoja tiskiin, vaikka vähän säädettiin. Viimekertaisesta epäonnistumisesta ja valtavasta jännittämisestä huolimatta menin kokeeseen, se on suuri saavutus minulle. Ei todella olisi onnistunut muutama vuosi sitten.

Ei ollut mitään nättiä settiä, ei. Saatiin käsittämättömän hyvät pisteet joistain liikkeistä ja täytyy olla isosti kiitollinen kiltille tuomarille. Joku muu tuomari olisi varmasti rokottanut paljon isommin meitä molempia. Tuomari totesi kokeen jälkeen kokonaisvaikutuksesta pisteitä antaessa, että "vähän kinkkinen juttu kun ei tästä oikein voisi koiraa syyttää kun se on joutunut tommosen ohjaajan ottaan mukaan tänne" ja antoi meille 9. Sijoituttiin toisiksi ja palkintojenjaossa tuomari totesi vielä Ilolle, että "seuraavalla kerralla sitten katsot kenen kanssa lähdet kokeeseen". Ystävällisesti, hymyhuulin ja pilkesilmin nämä totuudenmukaiset heitot. Hymyilytti paljon.

1. Paikalla istuminen ryhmässä 1min 10
2. Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno 10
3. Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon 10
4. Seuraaminen 9
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
6. Luoksetulo 10
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
8. Noutaminen 8
9. Kauko-ohjaus 8
10. Estehyppy 8
11. Kokonaisvaikutus 9
Pistemäärä 292p AVO1, KP sij. 2/6 - TK2 Wirneen Ilopilleri

Palkintopussista löytyi koulariläpyskän ja ruusukkeen lisäksi namipussi Ilolle, namipussi minulle, Berran fleecehihna ja lahjakortti kisoihin. Kivat palkinnot. Muutenkin kisat oli kivasti järjestetty. Liikkeiden suorituspaikat oli järkevästi sijoitettu kentälle. Tuomari, sekä muu porukka oli tosi ystävällistä ja ymmärtäväistä.

Kommentit

 1. Hieno suoritus, paljon onnea! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuomari kyllä ollut :D jännitys on paha kaveri kun puuttuu tekemiseen eikä paljon auta siinä vaiheessa vaikka kuin tietäis mitä on tekemässä. Niin tuttua itellekin monessa tilanteessa. Mutta onnea vielä hurjasti tätäkin kautta! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :-) Oli kyllä hauska mies. :-D Nyt jännitti varmaan enemmän kuin ekassa kokeessa, kääk. :-D

  VastaaPoista
 4. Kovasti onnea TK2:sta teille molemmille!

  VastaaPoista
 5. Onnea vielä täälläkin, upeat pisteet ja huippuhyvä suoritus! :) Seuraavaksi sitten voivoi... ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :-) Luulen, että voivottelua riittää. :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit