Iloista ja hupaisaa tokoa 2

Tänään meitä koulutti poikkeuksellisesti pentukurssiltakin tuttu Marja. Teemana perusasento ja seuraaminen. Koulutukseen osallistui Hupi, mutta melkein koko muun ajan treenasin Ilon kanssa omatoimisesti AVOa.

Hupin treenivuoro oli vasta lopuksi, joten aloitin Ilon kanssa. Heti aluksi kaksi paikkista, jotka Ilo teki istuen. Iloisen varmat. Seuraaminen oli iloista ja paikka oli hyvä, käännökset olisi voinut olla tiiviimmät. Jäävät hyvät, otti oikeat asennot ja reagoi heti käskyihin. Luoksetulo oli vauhdikas ja perusasento suora. Ruutu... Ilo alkoi ennakoida ja hissutella tosi rumasti jo ennen ruutua. Käskin pois ja lähetin uudestaan, mutta ennakoi stoppia ruudussa. Vielä kaksi onnistunutta toistoa, vaikka paikka voisi olla taaempana. Nouto oli hyvä, tarttui hyvin ja toi kivalla vauhdilla. Kaukot täpäkät, kokonaiset asennot. Hyppy oli hyvä, mutta perusasento oli ehkä inasen vino. Kierto oli ok, mutta olisi voinut olla tiiviimpi. Aina löytää viilattavaa, mutta tyytyväinen olen kyllä. Paitsi ruutuun.


Hupin kanssa tehtiin koulutuksessa takapään hallintaa korokkeen avulla. Hupi osaa nostaa etutassut korokkeelle ja tarjoaa aktiivisesti takatassujen liikuttamista. Jatkettiin samalla tavalla, mitä ollaan tehty. Minulla oli vaihteeksi vaikeuksia toimia. Kamalan vaikeaa odottaa takajalkojen liikkumista, painaa naksutinta ja antaa koiralle palkkaa samalla kun liikkuu itse askeleen toiseen suuntaan. Ei hyvää päivää. Täytyy vain treenata ahkerasti ja oppia palkkaamaan oikein. Omatoimisesti Hupi sai tehdä perusasentoa, seuraamista, luoksetuloa, katsekontaktia, maahanmenoa, kaukojumppaa, maahan rauhoittumista ja ihan vain leikkimistä. Perusasento onnistuu namiavulla ja samoin seuraamisessa yksi tai kaksi askelta, mutta sen jälkeen irtoaa helposti. Luoksetulossa malttaa odottaa hienosti paikallaan ja tulee vauhdilla. Maahanmenot ja kaukojumpat namiavuilla nekin, istuminen ei tule niin sujuvasti kuin maahanmeno ja seisominen. Maahan malttoi "rauhoittua" hienosti = pysyi siinä, kunnes sai luvan nousta. Tuijotti minua ja heilutteli häntää, joten ei varsinaisesti rauhoittunut. Hupi leikki tänäänkin tosi kivasti, taisteli lelusta hienosti. Teki kivasti kanssani hommia, vaikka samaan aikaan kentällä treenasi muita ja yksi koira teki mm. ruutua. Marja-kouluttajaa piti käydä kerran tai pari moikkaamassa.

Aamulla käytiin Kristan ja shelttien kanssa metsälenkillä pitkästä aikaa. Ilo meni pitkälti omia polkujaan hissukseen (varmaan  juoksujen jälkeisiä meininkejä), mutta Hupi otti ilon irti shelttikamuista ja molemmat makasi lenkin jälkeen kuin raatoina monta tuntia. Eilen koirilla oli ansaittu vapaapäivä, käytiin ainoastaan lenkillä ja heittelin vähän frisbeetä pitkästä aikaa. Treeni-innoissa tuli treenattua perjantaista-tiistaihin päivittäin.

Tiistaina käytiin treenaamassa Kyötikkälän kentällä Kangasalla. Ensimmäinen kerta  meille kaikille. Olin lähdössä treenaamaan aivan eri kentälle, mutta kesken matkan päätin haluta nurmikentälle ja pikaisella googlauksella löysin Kyötikkälän. En oikein tiedä saiko urheilukentällä oikeasti treenata koirien kanssa, joten treenasin aluksi nurmella kentän laidalla. Hirveän hyvä treenipaikka, jos siellä vaan oikeasti saa treenata. Ilo sai tehdä niitä kaikista eniten hajoilevia liikkeitä, hienoja ja ei niin hienoja toistoja. Ruutu takkusi silloinkin. Ilo ei ollut ihan täysillä mukana, syystä x. Kuumuus? Usean päivän rankka treeniputki? Valeraskaus? Ryhdistäytyi huomautuksesta. Hupi oli kiva. Teki hommia ihanalla asenteella ja leikki villisti, vaikka ympärillä oli liikennettä. Hupi teki seuraamista, kapulan (myös metallisen) pitoa, kaukojumppaa, luoksetuloa, maahanmenoa, kosketusalustalla ruutua ja kuolleelle lelulle juoksua. Kieli poskella viiletti pikkukoira. Menevämmin kuin äitinsä.

Onko kukaan tulossa ensi viikon sunnuntaina Ojankoon TOKO SM-kisoihin? Hupimonin kanssa turisteilemaan.

Kommentit

 1. Mä ainakin huomasin Cavasta, että useamman päivän rankka treeniputki viime viikolla oli sille liikaa. Nyt pidettiin neljä päivää täyttä lepoa, ei edes mitään hurjan pitkiä lenkkejä. Vähitellen alkaa löytyä se mun tuttu ja rakas Cava! Huono omatunto kun tuli treenattua pieni ihan tilttiin :( kannattaa siis luottaa omaan tunteeseen ja pitää vaikka pari päivää taukoa jos koira ei tunnu normaalille :) tsemppiä hurjasti kokeeseen, hyvin te osaatte!

  VastaaPoista
 2. Taukopäivä tuli tarpeeseen. :-) Huomenna sitten kokeeseen, jaiks.

  VastaaPoista
 3. Iiks, tsemppiä hurjasti kokeeseen! :)

  VastaaPoista
 4. Tsempit tulee tarpeeseen, kiitos. <3 Toivotaan, että huomenna osaaminen myös näkyy. :-) Pitää koittaa säilyttää hyvä fiilis

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit