Punaiset laivakoirat

Kesä on saapunut ja se tarkoittaa, että vene on laskettu vesille. Meidän koko perheellä on yksi yhteinen harrastus - veneily. Kesäisin veneillään ja saareillaan niin paljon kuin pystytään. Ilo on konkari, tottunut kulkemaan veneellä ja saaressa. Ilo on ihanan rauhallinen veneilykaveri, PAITSI silloin kun ollaan lähdössä rannasta tai saapumassa rantaan. Silloin Ilo alkaa häslätä, tulee kiire ja välillä on mennyt veneeseen/veneestä pois ilman lupaa. Veneessä Ilo aluksi nauttii tuulesta, jonka jälkeen käy joko lattialle tai penkille nukkumaan.

Hupi pääsi veneilemään ensimmäistä kertaa viikko sitten. Silloin meillä oli vain yhdet liivit koirille, joten Ilo jäi kotiin. Hupi kangistui pelastusliiveistä täysin, kuten arvasin. Hupista tulee Aina Inkeri Ankeinen kun sille laittaa vaatetta. Hupi seisoi siinä kohdassa, missä olin sille liivit pukenut... kunnes kävin nostamassa sen veneeseen. Veneessä Hupi oli utelias. Oli pientä aallokkoa ja huomasin, että Hupi kuolasi hyvin vähän. En osaa sanoa varmaksi oliko se pahoinvointia vai kuumuutta. Ei Hupi ainakaan muuten näyttänyt voivan pahoin. Rauhassa istui tai makasi penkillä vieressäni, puoliksi sylissäni. Käytiin Pimeesalmen venesatamassa ja Hupi oli innokas.Ostin Hupille omat pelastusliivit ja eilen lähdettiin veneilemään koko perhe. Ilo pääsi veneilemään ensimmäistä kertaa tälle vuodelle ja se oli lievästi sanottuna innoissaan. Ilokaan ei varsinaisesti nauti pelastusliivien (tai minkään muunkaan) pukemisesta, mutta se ei jää asiaa vatvomaan pidempään. Hupi lähti luikkimaan täysin toiseen suuntaan kun näki liivit kädessäni, voi pölö. Eiköhän se kohta tajua, että liiveistä seuraa kivuutta. Tällä kertaa Hupi pystyi kuitenkin toimimaan liivit päällä, eikä se näyttänyt niitä suuresti miettivän. Käytiin Pimeessä syömässä. Koirat tuli mukaan terassille ja molemmat käyttäytyi oikein mallikkaasti, ei mitään moittimista. Hupi nukkui veneen lattialla pitkät unet aivan sikeästi. En olisi uskonut, että Duracell malttaa rauhoittua veneeseen ja varsinkaan vasta toisella venereissulla. Video. Onnistunut reissu. Toivottavasti pian päästään saareilemaankin.

Molemmilla koirilla on samanlaiset Globuksen pelastusliivit. Muistaakseni kokoa M. Nyt minulla on kaksi puikulaa ja puikulakoirien ongelma - pituuden ollessa riittävä, ympärysmitta on suuri. Näissä riittää säätövaraa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit