Uplake turisteilemassa

Tänään piti lähteä Hupin kanssa turisteilemaan TOKO SM-kisoihin Hakunilaan, mutta turistikoirat ei saanut tulla halliin (missä finaali ilmeisesti pidettiin) ja päätin jättää reissun väliin. Harmitti, koska odotin innolla isoa koiratapahtumaa erityisesti Hupin sosiaalistamisen kannalta. Eijalta kuulin, että samana viikonloppuna Tampereella järjestetään vähän isompi koiratapahtuma - Uplake. Ylöjärven koirakerho järjesti Uplaken Teivon raviradalla. Kisalajeina oli rally-toko ja agility. Pe neljät agikisat, la neljät agikisat ja kahdet rallykisat, su neljät agikisat ja kahdet rallykisat. Lähdettiin Hupin kanssa turisteilemaan tänään, koska Eija & Kayla tuli rallykisoihin. Onneksi lähdettiin, sillä Kayla valioitui ja oli ihana olla todistamassa niitä onnellisia hetkiä. Onnea!

Saavuimme kohteeseen noin 13.00 ja hengailtiin agilitykenttien laidalla tunteroinen ennen kuin saatiin seuraa. Teivossa vierähti loppujen lopuksi neljä tuntia. Paloin ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Hupi sai vähän leikkiä lelulla ja tehdä pieniä tehtäviä, mm. kaukojumppaa, perusasentoa ja seuraamista. Hupi lähti kivasti leikkimään, mutta läheltä kulkevat koirat saivat leikin keskeytymään. Koitin leikittää viettikoulutuksesta saaduilla opeilla ja olin itse vähemmän aktiivinen, joten ehkä sekin vaikutti leikin keskeytymiseen. Myöhemmin leikitin Hupia hihnalla ja se leikki aivan törkeän hyvin, juuri kuin pitääkin. Hupi teki rallykentän laidalla lisää perusasentoa ja seuraamista. Olen tyytyväinen Hupin tekemiseen, häiriö oli suuri. Suunta ylöspäin ja lähtökohta näinkin hyvä.

Lyhyiden puuhapätkien ohella harjoiteltiin muuten vain rauhoittumista. Välillä seisoin ja välillä istuin. Hupi katseli koko ajan ympärilleen, mutta malttoi olla aloillaan ja kävi makaamaankin useasti. Täydellistä off-nappia ei vielä löytynyt. Hupi oli aika innokas ja vilkas. Vauhdikkaasti kulki hihnassa ja välillä niinkin vauhdikkaasti, että valjaat olisi ollut todella tarpeen. Hupi katseli uteliaasti ympärilleen ja suhtautui kaikkeen ihailtavan reippaasti. Hupi ei arkaillut mitään - ei ihmisiä, koiria, hälinää, kovaäänisiä, haukkumista tai edes suihkuavaa vesiletkua, jolla piti muutaman kerran kastella Hupi. Oli todella lämmin ilma ja Hupilla meininkiä riitti, joten melko kuumissaan oli.


Hupi haukahti muutaman kerran toiselle koiralle, mutta muuten oli kiltisti ja hiljaa. Vaikka ympärillä kulki jatkuvasti erilaisia koiria, kentällä tehtiin vauhdikasta (ja äänekästä) agilityä, koiria leikitettiin ja osa koirista rähähteli ohikulkijoille. Olen tyytyväinen Hupin käytökseen, muutamasta haukusta huolimatta. Hupi ei ole kauheasti tuollaisissa tapahtumissa käynyt - vain pari kertaa agikisoissa pikkupentuna. Koin itse talvipennun sosiaalistamisen vähän kesäpentua haastavammaksi. Olisi tietysti hallikisoja voinut kiertää enemmänkin, mutta pissasakkojen pelossa ei kauheasti viitsinyt. Koitan nyt ottaa "menetettyä" aikaa takaisin ja kiertää Hupin kanssa kahdestaan erilaisissa tapahtumissa. Hupi suhtautuu aika mukavasti ja eiköhän se off-nappikin löydy.

On se hirveän hieno, hölmö, ihana, yli-innokas ja ihan kaikkia rakastava kakara. ♥ Paras pikkukoira. ♥ Minun. Hupi heilutti häntää kaikille ihmisille ja olisi halunnut rakastamaan kaikkia. Eijan tullessa piti hieman keskustella, oliko se hyppiminen sallittua. Hupi ei malttanut pysyä pöksyissään. Hupi pääsi makkarakojun miehen rapsutettavaksi ja ihanan avoimesti suhtautui tilanteeseen. Älyttömän ihmisrakas ja sosiaalinen pentu.

Minua edelleen harmittaa jättää Ilo kotiin ja lähteä Hupin kanssa kahdestaan matkaan. Ilo on aina innoissaan lähdössä mukaani ja näyttää niin pettyneeltä kun totean, että ei pääse mukaan. Kotiutumisen jälkeenkin katsoo minua niin syyttävästi. Koitan takoa päähäni järkeä, koska pakko tämä on tehdä ja me kaikki hyödytään siitä.

Kommentit

 1. Sun blogi vaikuttaa mielenkiintoiselta, täytyy jäädä seuraamaan! Ja kuka on noin ihanan bannerin tehnyt? (;

  http://toverit.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tervetuloa! :-) Toivottavasti viihdyt. Bannerin on tehnyt taitava MaiSu eli http://rabbits-smiles.blogspot.fi , olen tilannut häneltä useamman bannerin ja olen ollut todella tyytyväinen. Taas pitäisi uusi tilata, koska on tullut pentu taloon.

  VastaaPoista
 3. Kiva sosiaalistamisreissu teillä. Totta muuten että kesällä on niin paljon enemmän kaikkia paikkoja mihin mennä pennun kanssa. Eikä tarvii miettiä pennun palelemistakaan 😀 ja yleensä Suomen kesässä ei onneksi tarvitse kesäisin pelätä hellettäkään 😂

  VastaaPoista
 4. Kiva sosiaalistamisreissu teillä. Totta muuten että kesällä on niin paljon enemmän kaikkia paikkoja mihin mennä pennun kanssa. Eikä tarvii miettiä pennun palelemistakaan 😀 ja yleensä Suomen kesässä ei onneksi tarvitse kesäisin pelätä hellettäkään 😂

  VastaaPoista
 5. Oli kyllä kiva! :-) Täytyy käyttää kaikki vastaavat hyödyksi, koska ei vielä ole liian myöhäistä. En ainakaan usko. Talvella on tietty hallikisoja, mutta siinäpä se sitten oikeastaan onkin. Jospa seuraava pentu tulisi taas muuna vuodenaikana kuin talvella. :-D Joo ei tarvi hellettä pelätä hirveän usein, raah! :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit