Tottis 1

No nyt! Liityin Teiskon Tahto Tassut ry koiraporukkaan. "Teiskon Tahto Tassut ry on  aktiivinen tamperelainen vuonna 2015 perustettu koiraharrastusyhdistys. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja herättää koiraharrastusta sekä tarjota mahdollisuuksia erilaisille aktiviteeteille niin koiran kuin omistajan hyvinvointia ajatellen." Porukassa pääsee ainakin tottistelemaan, jäljestämään ja hakuilemaan. Muutakin ilmeisesti. Treeniporukan ilmapiiri on kuulemani mukaan oikein hyvä ja uudet otetaan vastaan avoimin mielin. Porukassa on kokeneempia ja kokemattomampia. Vetäjänä Lea Kallio, joka kouluttaa, kisaa ja toimii tuomarina pk-puolella.

Minua alkoi jännittää heti kun ilmoittautumisen laitoin eteenpäin. Ei kauheasti yllättänyt. Tänään oli tottistreenit, joita lähdin katsomaan. Ajattelin olla treenaamatta ja vain katsella ensimmäisellä kerralla, mutta otin Ilon treenitavaroineen mukaan varmuuden vuoksi. Päivän aihe oli BH-treeni kun useammalla koirakolla BH-koe lähestyy. Ensimmäinen pari teki settinsä ja päätin, että me treenataan. Me suoritettiin BH-koe toukokuussa 2016, mutta päätin silti tehdä BH-kaavion. Tottispuoli on minulle aivan vieras ja loppujen lopuksi aika erilainen kuin tokopuoli. Kaaviota ei olla tehty päälle vuoteen, mutta nopeasti se mieleen muistui kun näki pari suoritusta.

Remmiseuraaminen oli molemmille vähän blaah, kuten aina. Remmittä seuraaminen tuntui ja ilmeisesti myös näytti hyvältä. Parikin kommentoi, että näytti hyvältä ja suoritus parani kun remmi irtosi. Henkilöruudussa Ilo ei tullut ihan satasella mukana, mutta se on niin vierasta vielä. Istuminen ja makaaminen hyvin, luoksetulossa tuli vinoon perusasentoon. En ole VIELÄ opettanut Iloa tulemaan suoraan eteen istumaan, joten kutsuin sivulle. Paikkamakuussa luotin Iloon täysillä. Jätin sen tosin vähän huonoon asentoon ja Ilo olikin ottanut oikein lötköasennon - siirtynyt lonkalle ja laittanut etutassut ristiin. Makuutin lisäpätkän ja käskytin perusasentoon.


Parille koiralle ammuttiin (yhteensä neljä laukausta). Ilo on suorittanut MH-luonnekuvauksen ja luonnetestin, joissa molemmissa on ammuttu. Kerran ollaan oltu treeneissä, joissa ammuttiin kauempana ja tietysti täällä landella on välillä kaikunut kauempaa metsämiesten laukaukset, mutta siinäpä Ilon kokemukset laukauksista. Ensimmäisellä kerralla Ilo oli autossa ja menin hetken päästä laukauksista ottamaan Ilon autosta. Ilo katseli vähän ympärille, mutta teki tehtäviä, söi, leikki ja oli oma itsensä. Toisella kerralla otin Ilon autosta ennen laukauksia, seuruutin. Sama reaktio kuin aiemmin. Ehkä vähän enemmän näytti kysyvän, että tuleeko vielä. 

Treeneissä hurahti melkein kolme tuntia. Minun oli todella helppo mennä porukkaan mukaan, eikä jännittänyt yhtään. Hämmentävää. Lea osoittautui oikein mukavaksi ja päteväksi. Minulle jäi todella hyvä fiilis treeneistä ja jään innolla odottamaan jatkoa. Seuraavat treenit taitaa olla parin viikon päästä, koska töiden takia jää parit treenit välistä. Näissä treeneissä kulkee molemmat koirat, vuorotellen ja varmaan toisinaan myös yhdessä. Aloin oikeasti miettiä, että pitäisikö sitä alkaa panostaa siihen metsäjälkeen ja opettaa tottisosuus. Ehkä voitais joskus päästä kisaamaan jäljellä. Vähän hurja ajatus, mutta ei missään tapauksessa mahdoton. Ilon kanssa tavoitteeksi tottis ja metsäjälki. Hupin kanssa tavoitteeksi pohjia tottikseen ja tähtäimenä BH-koe joskus sitten.

Tänään paikalla taisi olla kymmenen ihmistä, jos oikein muistan. Koiria ainakin muutama saksanpaimenkoira, muutama bokseri, pari amstaffia, corgi ja seropi.  Porukan nuorin oli vajaa kahdeksanviikkoinen amstaffivauva, joka pääsi moikkaamaan ihmisiä, leikkimään omistajansa kanssa ja harjoittelemaan luoksetuloa. Niin söpö!

Hupi pääsi aiemmin päivällä tekemään tokoa. Aloin kuvata Hupi 6kk-tokovideon. Oli aivan liian kuuma ja tehtiin aivan liian paljon juttuja. Meinasi vähän puhti loppua ja videokin jäi vaiheeseen. Koskahan opin? Hupi oli hieno!

Kommentit

  1. Kuulostaa ihan huipulle! Mäkin haaveilen metsäjäljen ahkerammasta treenaamisesta ja siitä, että ehkä joskus päästäis kisoihin siinäkin lajissa. Tällä hetkellä kuitenkin vain kaukainen haave kun muut lajit vievät nyt niin paljon aikaa ja ilman treeniseuraa vähän yksinäistä puurtaa. Mahtista, että löysit teille tommosen ryhmän :)

    VastaaPoista
  2. Niimpä! :-) Ihan fiilareissa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit