Hupinaattori 8kk

Perjantaina Pertti täytti 8kk. Hupi -> Huupe -> Huupertti -> Pertti (ja Pertsa). Hyvä, että koirillani on lyhyet ja ytimekkäät nimet. Lempinimiä miljoona ja toinen toistaan oudompia. Rakkaalla lapsella on monta nimeä jne.

Elämä Hupin kanssa tuntuu koko ajan vain miellyttävämmältä ja miellyttävämmältä. Monessa asiassa on tapahtunut huimaa kehitystä ja meidän yhteistyö on parantunut entisestään. Hupin kanssa ei enää tarvitse vääntää  hirveästi. Asioita ei tarvitse vääntää rautakiskosta, rautalanka riittää silloin kun edes tarvitsee vääntää.
Off-nappi on alkanut hiljalleen löytyä. Koko ajan ei tarvitse mennä duracell-pupun lailla sata lasissa vaan välillä voi ottaa lunkisti - muuallakin kuin kotona. Remmikäytöksessä on vielä runsaasti parantamisen varaa ja se vaatii eniten töitä. Joillekkin koirille kiva haukkua ja Hupi provosoituu todella helposti, jos joku muu haukkuu. Hupi napsi pitkään ulkona kaikkea kiellettyä, remmilenkkeillä ja vapaalenkeillä, mutta napsiminen on loppunut oikeastaan kokonaan. Tuhoaminen on rauhoittunut. Hupi tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja Ilon kanssa erityisen hyvin. Hupilla ja Ilolla on todella ihana suhde. Hupilla on vahtiviettiä selvästi enemmän kuin äidillään ja se ilmoittaa asioista haukkumalla. Joissain tilanteissa yhtään "epäilyttävät" ihmiset ilmoitetaan, mutta Hupi tykkää kaikista ihmisistä ihan hirveästi. Ihmisiä tervehtiessään Hupin suu on aivan auki, kieli roikkuu poskella, hampaat näkyy, hymyilyttää, koko koira kieppuu puolelta toiselle ja häntä heiluu. Ei voi kauheasti iloisempi pieni koira olla. Välillä saattaa innostua pomppimaan, mutta sekin on vähentynyt aivan huomattavasti.

Hupi on huikea treenihauva. Siitä löytyy poweria. Vauhtia, energiaa, intoa ja halua tehdä töitä. Hupi oppii asioita nopeasti  (kun niitä vain sille opettaa). Keskittyminen on parantunut entisestään ja Hupi keskittyy hommiin aika kivasti, vaikka häiriötä olisi. Ihanat ihmiset tervehditään, mutta tervehtimisen jälkeen unohdetaan ja tehdään hommia. Toisaalta harmittaa kun meni parasta treeniaikaa hukkaan kun aluksi en treenannut Hupin kanssa niin aktiivisesti, mutta toisaalta oli varmasti oikea ratkaisu  vahvistaa meidän suhdetta ennen kuin alettiin kikkailla tokoliikkeiden kanssa. Silläkin uhalla, että ollaan "aikataulusta" jäljessä. Hiljaa hyvä tulee, uskoisin. Ei ole ainakaan hätiköimällä pilattu asioita. Tokon kanssa on ryhdistäydytty ja treenataan 1-4 kertaa viikossa. Aktiivisempi treenitahti on selvästi sopinut vilkkaalle Hupinaattorille. Muita lajeja ei olla oikeastaan edes tehty.

Välillä tuntuu kun olisin saanut Ilon kanssa asioita ilmaiseksi, mutta Hupin kanssa en ole saanut juuri mitään ilmaiseksi. Töitä on tehty ja tulosten näkyminen tuntuu aivan hemmetin mahtavalta. Mahtavaa nähdä kuinka Villi Lapsi alkaa kesyyntyä ja sopia omaan käteen paremmin. ParsaPentu, en kestä. ♥ Tykkään aivan älyttömästi.

Olen miettinyt tekeekö Hupi juoksuja, sillä  Hupia on alkanut hajut kiinnostaa, se pissailee enemmän ja pesee itseään ahkerammin. Ilo oli 9kk kun ensimmäiset juoksut alkoi. Hupi on aivan lapsi vielä ja tuntuisi aika hullulta.

Hupi on noin 50cm korkea ja painaa 14,5kg. Todella siro neiti. Nostin ruokamäärää 0,5dl ja Hupi syö nyt 5dl.

Kommentit

 1. Lempinimilistan pituus kuulostaa tutulta! Kummasti niitä nimiä keksiikin arkikäyttöön.. Teidän matkaa on ollut ihana seurata! Lukea ja katsella Hupin kehitystä, teidän treenejä ja arkikuulumisia. Ja Hupista on jo kasvanut niin nätti nuorukainen, osuva nimi hälle valittu ♥ En voi olla myöntämättä aussienpentukuumeen nousua huminalla, tästä blogista on ollut suuri apu kun en tule vielä moneen vuoteen pentua saamaan. Ja uskon, että Hupista tulee vielä mahtava tokotyyppi, mieluummin oikeasti vahvat pohjat kuin hosumalla tehty ja vain tokoon panostettu. Ja haastavan koiran kanssa onnistumisesta saat aina vain paremman fiiliksen, kehtaakin olla ylpeä tälläisen kasvattamisesta!

  Emilia / viimakoiruus.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanasta kommentista! :-) Nimi oli kyllä tälläkin kertaa erittäin osuva - sopii kuin nenä päähän. :-D Kaiken tämän ylistystekstin jälkeen Hupi osoitti mieltään valjaista ja pissasi sohvalle. XD Millä järjellä. :-D Hahaa.

  Hupi on kyllä hirveän hauska ja hieno. Odotan innolla mitä siitä tulee. <3 Outs, aussiekuume on PAHA ja siihen on vain yksi lääke. ;-) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei Hupi xD Pitääkin lopettaa kehuminen tähän paikkaan... Ja kuume ei ole tähän mennessä osoittanut mitään paranemisen merkkejä, mutta ei auta kuin odottaa! Kiitos ❤

   Poista
 3. Hahaha :-D Ei kannata ääneen kehua vissiin XD

  VastaaPoista
 4. Voee, on se nätti <3

  https://haikuvella.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Hupi on niin hieno. Ja nätti. Siitä tulee varmasti oiva tokokoira vielä! <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos kivasta kommentista. <3 Samaa mieltä, aika mahtipakkaus. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit