Tottis 2


Tänään päästiin VIHDOIN Teiskon Tahto Tassujen treeneihin. Ilo on käynyt treeneissä kerran aikaisemmin ja Hupi ei kertaakaan. Työt, tokotreenit ja lomareissut on estänyt treeneihin osallistumisen. Päätin ottaa molemmat koirat mukaan, vaikka meinasin juuri ennen lähtöä jättää Hupin kotiin. Koirat painivat sisällä, Hupi vinkaisi ja piti vasenta etutassua hetken ylhäällä. Venyttelin ja tunnustelin, mutta Hupi ei reagoinut mihinkään, ei pitänyt enää tassua ylhäällä ja käytti jalkaa normaalisti. Päätin ottaa Hupin ainakin autoon mukaan ja pääsi treenaamaankin kun oli lenkillä oma itsensä, kiskoi kuin höyryjuna. Ei merkkiäkään kipuilusta, onneksi huhhu.

Ilo teki seuraamista ja eteenlähetystä. En tiennyt mitä tekisin eteenlähetyksen lisäksi, joten päädyin tuttuun ja turvalliseen seuraamiseen. Suoraa pätkää, täyskäännöksiä ja henkilöryhmä. Ilolla säilyi kontakti tosi kivasti henkilöryhmässä ja se seurasi muutenkin kivalla asenteella. Eteenlähetys tehtiin kerran lelulla. Lea-koutsi vei lelun mennessään ja tiputti lelun näyttävästi melko pitkän matkan päähän. Ilolla oli focus eteen, mutta hetsasin sitä entisestään ja Ilo lähti vauhdikkaasti matkaan. Lelu hukkui vähän nurmeen, joten lelun päässä Ilo vähän hapuili ennen kuin bongasi lelun. Porukalla oli käteviä nahkapalloja ja sellainen meni meidänkin ostoslistalle. Ilo toi lelun vauhdikkaasti luokseni. Näitä harjoituksia Ilolle, paremmalla lelulla ja erikseen pitkällä matkalla maahanmenoa. Maahanmeno tuskin ongelma kun tokopuolelta tuttua käskyihin reagoiminen pitkällä matkalla.

Hupi teki seuraamista, luoksetuloa ja kahden lelun leikkiä. Kysyin Lealta ajatuksia seuraamisen opettamiseen ja sainkin uuden ajatuksen. Peruutin taaksepäin ja Hupi kulki edessäni "seuraten", namikäsi oli jaloissani kiinni. Tästä käännyin toisinpäin ja seuruutin imuttamalla. Jos ote meinasi lipsua seuraamisessa, aloin peruuttamaan. Kikkailin aika paljon vaihtelemalla omaa suuntaani ja Hupi lähti vastaamaan harjoitukseen todella kivasti. Seuraavalla kerralla voisin ottaa vielä paremmat namit ja seuruuttaa edessä vielä tiiviimmin. Huomiota vähän palkan suuntaan. Lelupalkan saadessaan Hupi lähti bilettämään lelun kanssa, yksin, kuten sillä on tapana. Leikkiä pitää minun kanssani, ei yksin. Lea käski juoksemaan toisen lelun kanssa. Aika kauan sain juosta ennen kuin Hupi lähti toiseen leluun, mutta lähti kuitenkin. Hupi sai voittaa lelun ja lähdin äkkiä toisen lelun luokse, Hupi lähti koko ajan paremmin minun leluuni ja jatkettiin samaa rataa pitkän aikaa. Hupi lähti tosi kivasti mukaan ja hiki tuli molemmille. Lopuksi tehtiin luoksetulo siten, että Lea piti Hupista kiinni ja minä lähdin toiseen suuntaan. Hupi tuli suorinta tietä vauhdikkaasti luokseni, vaikka takanani oli  treeniporukka.

Molemmat koirat oli todella hienoja ja olen niihin erittäin tyytyväinen. Erityisesti Hupiin. Yllätti. Aluksi haisteli kenttää, mutta lähti silti hommiin kanssani ja teki kivalla asenteella. Lähti vastaamaan uusiin puuhiin kivasti.

Kommentit

Suositut tekstit