Iloista ja hupaisaa tokoa 9

Tokossa kokonaisuuksia. Arvottiin 3-4 liikettä, jotka suoritettiin koirakon tason mukaan kokonaisuutena. Treenaamaan pääsi tietysti Ilo, koska Hupin kanssa on tehty vain pohjia liikkeille. Ilolle arvotut liikkeet:  jäävät, metallinouto, kaukot ja ruutu. Tehtiin kokeenomaisesti liikkeet putkeen ja palkkasin lopuksi kehän ulkopuolella.


Järjestys taisi olla L, ruutu, kaukot ja metsku, jos en kauheen väärin muista. L, Ilo otti oikeat asennot ja liikkui kivasti. Ruutu, Ilo bongasi ruudun hyvin, lähti vauhdikkaasti ja stoppasi täpäkästi, mutta kävi makaamaan ennen käskyä. Tuli seuraamiseen hyvin. Kaukot, Ilo teki täpäkät vaihdot. Seisominen on keskeneräinen, joten Ilo teki AVO-kaukot pidemmällä matkalla. Metsku, Ilo lähti hakemaan hyvin, mutta oikaisi hypyn ja jäi seisomaan sivulle. Korjaussarjana tehtiin ruutu ja metsku. Ruudussa Ilo ennakoi stopin, mutta toisella kertaa odotti käskyt stoppiin ja maahanmenoon - palkka siitä. Metskussa lähdettiin hakemaan esteen bongaamista. Jätin Ilon istumaan, kapulan viistoon sen eteen, kapulan jälkeen este ja minä viistossa esteen toisella puolella. Aluksi Ilo jätti kapulaa ottamatta ja kun otti kapulan, jätti esteen hyppäämättä. Säädettiin, helpotettiin ja autettiin. Tehtiin puukapulalla. Ilolle lisää näitä bongausharjoituksia. Voi kun olisi oma hyppyeste. Ostoslistalle mahdollisesti?

Ilo oli vähän hulvattomalla päällä. Se teki omia ratkaisuja, oli vauhdikas, villi ja sillä oli aika hauskaa. Ääntäkin irtosi parissa kohdassa. Ilo on lähiaikoina ollut vähän pölö treenatessa, en tiedä miksi. Sillä on ollut aivan hiton hauskaa, eikä itsekkään ole voinut muuta kuin nauraa. Ilo tuli kivalla asenteella mukana ja palkattomuudesta huolimatta intoa piisasi. Ei olla palkatta treenattu pitkään aikaan ja ennen treenivuoroa palkkailin normaalisti, ei jäänyt kiinni ja lähti hyvin kehuun. Palkkauksen jälkeen tehtiin paikkamakuu. Ilo reagoi hienosti omiin käskyihin ja kesti piiloni. Omatoimisesti tehtiin seuraamisen peruuttamista ja Ilo teki pidempää pätkää kuin koskaan. Alussa välillä irtosi pylly ja yleensä lopetan siihen, mutta tänään en lopettanut ja Ilo korjasi nopeasti paikkansa.


Ilon kanssa meni melkein koko aika, joten Hupille jäi vain muutama hassu minuutti aikaa. Ei tehty mitään järkevää. Leikitin Hupia. Annoin voittaa lelun ja lähdin kikkailemaan toisen lelun kanssa. Aluksi Hupi rallatteli voittamansa lelun kanssa, mutta muisti ajatuksen pian ja lähti kivasti leluihin. Hupi teki luoksetuloa ja maahanmenoa lelupalkalla, koska namia ei ollut. Seuraamista koitin, mutta lelupalkalla vielä aivan liian väljää.

Treenattu aussie, onnellinen aussie. Tiistaina rally-tokoa (ja vähän tokoa) Eijan & koirien ja Pirittan & koirien kanssa, keskiviikkona tottista Teiskon Tahto Tassuilla, torstaina tokoa Tamskilla. Me kaikki tykätään täpöillä.

Kommentit

  1. Meillä on vanhin koira ollut myös vähän hassu, ylienerginen, äänekäs, ja ehkä normaalia innokkaampi esim. seuruussa, kun on päässyt treenaamaan pitempään niin, että alle vuosikas näkee "mä saan palkan sä et, kato ny, mä teen tän näin, ja ny mä leikin" -tyyliin.
    Vaikka pentu on ollut hiljaa, eikä ole välttämättä juttua tajunnut, Sanilla on ainakin ollut hauskaa :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit