Iloista ja hupaisaa tokoa 10

 Pepe sai uuden treenilelun ja se oli superjee.

Koirilla oli hirveän hauska aamu, sillä ne pääsi Hupia kaksi päivää nuoremman Nitro-aussien kanssa lenkille. Lenkillä hurahti kaksi tuntia. Hupi ja Nitro on tavannut pikkupentuina kerran, mutta Hupi oli silloin vähän nihkeä Nitrolle ja Nitron veljelle. Tänään löytyi yhteinen sävel ja koirat sai hyvät leikit aikaiseksi. Ilo hullutteli mukana.

Illalla oli tokotreenit ja päätin ottaa vain Hupin treeneihin. Teemana oli tavoiteliikkeet, mutta tehtiin muuta. Tavoiteliikkeet on seuraaminen, nouto ja ruutu. Kaikkiin olen saanut vinkkejä, mutta ei olla vielä päästy ottamaan niitä käyttöön ja tuntui hölmöltä tehdä niitä liikkeitä. Hupi sai tehdä merkin kiertämistä ja kaukoja

Hupin kanssa on tehty merkin kiertoa hyvin vähän. Kerroin Millille, että Hupilla ei ole mitään ajatusta kierrosta ja voimakkailla avuilla kiertää, mutta todella hitaasti. Hupi yllätti ja tarjosi kiertämistä heti. Hupi kiersi tötsän monta kertaa ilman mitään apuja. Vauhtia ei vielä hirveästi ollut, mutta sitä ei vielä tässä vaiheessa hirveästi tarvi ja luultavasti vauhtia tulee tekemisen myötä. Hupin kierrot oli todella hyviä ja tiiviitä, tykkäsin kovasti. Vauhtia lähdettiin hakemaan sillä, että laitettiin lelu tötsän taakse. Minä pidin Hupista kiinni, Milli vei lelun tötsän taakse ja hetsasin ennen kuin päästin matkaan. Vauhtia tuli lisää. Hupilla ei ole vielä fokus tötsässä, mutta sieltä tulee.

Kysyin vinkkejä kaukoihin. I-m-vaihtoja pomppuistumisella. Pompun saa kun käsitargetti on istuvan koiran yläpuolella. Käsitargetti pysyy koko ajan samalla paikalla, jotta koira ei jää kiinni liikkeeseen ja palkka tulee toisesta kädestä. Käsi on niin ylhäällä, että koiralla tulee pieni pomppu koskettaessa kättä. Hupilla on vahva käsitargetti ja lähti hyvin mukaan. Kun pomppu tulee vahvemmin, pompun kautta on hyvä ohjata koira maahan. Tällä tavalla lähdetään kaukoja työstämään. Muuten kaukoihin vinkkinä: takajalkojen paikalla pysymistä voi vahvistaa käyttämällä takajalkojen alla pientä koroketta (esim. lankku) tai etujalat voi nostaa korokkeelle.

Muiden tehdessä paikkista, vahvistelin Hupille paikalla pysymistä vapautukseen asti. Pysyin lähellä, mutta liikuin ja elehdin koko ajan. Hupi vapauttaa itsensä aika helposti, eikä odota-käsky ole kovin vahva. Tarvitsee ahkeraa treenaamista. Hyvin kesti liikkeeni, mutta paikoilla pönöttäminen on vaan niin tylsää. Omatoimisesti Hupi sai tarttua metallikapulaan ja tehdä ensimmäistä kertaa hyppyä. Aluksi juoksutin Hupia hypyn läpi ilman rimaa, mutta nopeasti otettiin rima mukaan. Ensimmäisellä kerralla tiputti, mutta muut kerrat hyppäsi oikeasti yli ja korotin rimaa hieman. Hienosti. Hupi leikki kivasti ja oli mukana hommissa, mutta karkasi ensimmäistä kertaa Milliä moikkaan tehtävän loputtua. Ilmeisesti oli rakastavalle pikkukoijalle liikaa kun oltiin Millin & koirien seurassa pari päivää (I-pentujen mökkeily) ja nyt piti olla samalla kentällä ilman tervehtimistä.

Kommentit

Suositut tekstit