Iloista ja hupaisaa tokoa 11

Kuvia ei ole, joten postausta kuvittaa lenkkijengi viime viikolta kun nähtiin Iidaa & Nitro-aussieta. Nitro on Hupia kaksi päivää nuorempi ja kolmikolla oli hirveän hauskaa.

Tänään oli korvaustreenit. Treenit pidettiin Turtolanpuistossa, josta on tullut ehkä minun lempi treenipaikkani. Jättimäinen nurmikenttä - täydellistä. Jokainen sai valita liikkeen ja minä valitsin Ilolle ohjatun noutamisen. Ilo teki todella kauan ohjattua noutoa kahdella samanlaisella lelulla, koska "ei ollut ajankohtaista" ja minulta puuttui samanlaiset kapulat. Keväällä otin itseäni niskasta kiinni ja ostin vihdoin meille yli-ihanat pinkit kapulat. Kapulatreenit sujui samalla varmuudella kuin lelujen kanssa, kunnes joskus sekoitin pakkaa ottamalla kolmannen kapulan mukaan ja Ilo haki väärän. Sen jälkeen Ilo on pari kertaa lähtenyt hakemaan väärää ja ollut vähän epävarma, vaikka palattiin kahteen kapulaan. Hätiköin ja tuli otettua vähän liian iso pala kakkua selvästi.

Millin kanssa lähdettiin tekemään aivan erilailla. Milli käski jättää Ilon seisomaan, laittaa sen kolmannen kapulan aivan Ilon taakse (eikä siihen kiinnitetty sen jälkeen mitään huomiota) ja heittää kapulat omille puolille - toinen oikealle ja toinen vasemmalle. Ilo teki monta hyvää toistoa, lähti vauhdikkaasti hakemaan kapulaa. Kerran lähti väärälle, mutta ei ollut ihan hereillä. Korjasin ja otettiin uudestaan, jonka jälkeen Ilo toi taas oikean.

Meitä oli vain kolme koirakkoa paikalla, joten ehdin tehdä toisenkin liikkeen. En ollut suunnitellut etukäteen, joten pyysin vain liikkuroidun tunnarin täyskäännöksineen kaikkineen. Ilo teki hyvän tunnarin, kesti kääntymiseni, lähti vauhdikkaasti matkaan, haisteli tarkasti, ei maistellut, ei räjäyttänyt ja toi oikean sivulle asti.

Paikkamakuussa oli vähän häiriötä. Ilo oli keskellä, toisella puolella makasi pentu häkissä ja toiselta puolelta karkasi koira varsin vauhdikkaasti. Paikkamakuu sujui ongelmitta, mutta naapurin karattua kävin välipalkkaamassa. Löysin piilon itselleni puun takaa. Ilo kävi maahan ensimmäisellä käskyllä, mutta olisi voinut käydä nopeammin ja ottaa suoremman asennon. Korjasin. Ilo nousi sivulle täpäkästi ensimmäisesti käskystä. 

Ilo teki omatoimisesti seuraamista, jääviä, stoppiluoksaria ja metallikapulan noutoa. Seuraaminen oli innokasta ja iloisen varmaa. Peruuttaminen takkusi tänään ja Ilo lähti aukeamaan 4-5 askeleen jälkeen. Jäävissä otti oikeat asennot ja lähti seuraamiseen hyvin. Luoksetulon stoppeja tein muutaman kerran kierrättämällä puun ympäri ja vain kerran oikean kaavan mukaan. Hyvät stopit, vaikka voisi ne olla vielä vähän täpäkämmät. Metallikapulan tiputti kerran, mutta muuten teki hyvää työtä. Lähti vauhdikkaasti matkaan, tarttui vähän varoen ja toi vauhdikkaasti takaisin. Ilo oli  hieno treenihauva ja sen kanssa oli kiva tehdä hommia (aina).

Hupi teki perusasentoa, seuraamista, liikkeestä maahanmenoa ja lelunoutoa. Tarvitsee vieläkin kaikkeen vahvat avut, eikä tunnu tajuavan ilman apuja. Perusasentoa namikädellä ohjaamalla. Kerran tuli sivulle käskystä, mutta taisi olla tuuria kun ei toistunut. Seuraamista tein peruuttamalla ja kääntymällä siitä oikeaan suuntaan, jonka myötä Hupi kulki kivasti sivulla. Tässäkin harjoituksessa tarvitsee namikäden tai irtoaa liian kauas. Maahanmenot oli hyviä, palkkasin nameilla ja lelulla vuorotellen. Lelunoutoa tein liinan mitalla kahdella lelulla. Heitin lelun, hetsasin Hupia ja päästin matkaan. Hupin tarttuessa leluun, jes ja palkkasin toisella lelulla. Lähti kivasti, kunnes bongasi Popan. Hupilla ei ollut paras päivä. Kiinnitti liikaa huomiota toisiin koiriin. Juoksut..?

Lopuksi rentoutumisharjoitus. Meidän piti istua alas rauhalliseen paikkaan ja ottaa koira hihnaan. Piti olla rentona, ei saanut räpätä puhelinta tai tehdä muutakaan. Piti tarkkailla koiraa, mutta sille ei saanut puhua, siihen ei saanut koskea, eikä sitä saanut palkata. Tarkoitus oli päästä rentoutumiskuplaan koiran kanssa ja oppia tunnistamaan oman koiran merkkejä, mitä se tekee rauhoittuessaan. Valitsin tehtävään Hupin ja ei löytynyt rauhoittumisen merkkejä. Hupi tarjosi maahanmenoa ja istumista, heilutti häntää, päästeli ääniä, söi ruohoa, katseli muita koiria ja sellaista. Tätä harjoitusta tullaan käyttämään treenien ohella. Jos alkaisi toimia.

Kommentit

  1. Kivan kuuloiset treenit teillä. :) Olin pari viikkoa sitten Miira Hellstenin luennolla ja siellä tuli esiin, että ruohonsyönti itse asiassa on rauhoittava ele eli ts. koira saattaa syödä ruohoa rauhoitellakseen itseään tai muita.

    VastaaPoista
  2. Treenit oli kivat ja aina saa kyllä uusia ajatuksia. Voi kun jäisi kaikki päähän asti. :-) Totta varmaan! Hupilla se oli sellaista härkkimistä tai napsimista lähinnä, mutta ehkä se siitä. :-) Jos ottaisi säännöllisesti treenihetkiin, ehkä tuloksia alkaisi näkyä. Hallilla olen alkanut vähän samaa tehdä tauoilla ja Hupi on malttanut jopa käydä makuulle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit