Lasten agilitykurssi 1/5

Minä sitten päätin ilmoittaa tyttäreni ja Ilon Taidoggaalle lasten agilitykurssille.  Kouluttajana tutustumispäivästä tuttu Ria Alatalo. Ensimmäinen kerta oli maanantaina. Kurssia pidetään viisi kertaa, treenikerta kestää tunnin ja ryhmässä harjoittelee neljä koirakkoa. Nuorin lapsi 7-vuotias ja vanhin taisi olla 12-vuotias, jos oikein muistan.

Ensimmäinen treenikerta oli kaamea, koska hullu Ilo on hullu. Ilo on ollut lähiaikoina aivan mahdoton hulluttelija - kotona, lenkillä ja kaikissa treeneissä. Meno on ollut jäätävää ja välillä tekee mieli laittaa silmät kiinni. Lenkillä paimennuskytätään pentua ja juostaan täysiä ympäri peltoja (korvat toimii viiveellä), kotona haastetaan pentua jahtaamisleikkeihin (juoksuleikit on muuten sisällä kielletty) ja yllytetään leluilla, treeneissä mennään sata lasissa ja välillä osaamisesta huolimatta suoritetaan tehtävät vähän sinneppäin. En tiedä, mikä ihme Ilolla on. Lähestyvät juoksut? 4v ikäkriisi? Pentu nuorentaa? Ota tuosta nyt sitten selvää. Syytän lähestyviä juoksuja.

Agissa Ilo on aina ollut vähän hullu, mutta luulin Ilon tekevän maltillisemmin pikkuihmisen kanssa - kuten silloin ensimmäisellä kokeilulla. Okei, jäätävä agitauko ja pölövaihe elämässä vaikeuttaa kuviota entisestään. Ilo oli hirveä treeneissä. Minua hävetti Ilon käytös - ensimmäistä kertaa ikinä? Minua säälitti tyttö, koska hänelle muutenkin paljon uutta asiaa ja koira rallattelee tottelemattomana. Ilo karkaili lähdöistä. Tytön käskyn alta heti kun selkänsä käänsi (yleensä uskoo), mutta koitti karata monta kertaa myös minun käskyn alta. Jouduin todella vahvasti käskyttämään ja silti Ilolle teki tiukkaa. Ilolla on ollut aikaisemmin vahvat lähdöt ja hommia ei ole ikinä saanut tehdä, jos on karannut ennen lupaa. Olen ollut siitä todella tarkka ja huomasin, että kiltti Ilo muuttui tuhmaksi Iloksi ja koitti vedättää tyttöä satasella. Ilon treenivuorolla meni aikaa ylimääräiseen säätämiseen. 

Eikä siinä kaikki, sillä Ilo rallatteli myös putkista muutaman kerran oman mielensä mukaan ja tarjosi puomilla kontaktia. Molemmat on kiellettyä, jos ei toisin pyydetä. Kerran Ilo vetäisi tytöltä jalat alta (tyttö unohti katseen). Ei ehkä maailman fiksuin idea laittaa kiihkeää nopeaa estetykkiä palaamaan yli vuoden kestäneeltä agitauolta juuri lapsi-koira-treeniryhmään. Molemmilla oli kuitenkin hauskaa ja oli kuulemma tosi kivat treenit.


Radalla oli seitsemän estettä. Kolme hyppyä peräkkäin, hyppy vinottain, mutkaputki, mutkaputki ja hyppy. Putkien välissä oli tarkoitus tehdä persjättö ja se oli tämän treenikerran harjoitus. Persjättöä harjoiteltiin aluksi koko lapsikatraan kesken, ilman koiria. Koirana toimi kouluttajan sylissä ollut Muffe-pehmolelu. Harjoitus sujui hyvin, mutta tietysti oikean koiran kanssa oli "hieman" haastavampaa. Meidän tytöt teki rataa muutamassa osassa. 1-3, 4-5, 5-7. Ilo oikoi 4 hyppyä ja viiletti suorinta tietä putkeen. Perjätöt jäi vielä hautumaan, mutta niitä voidaan harjoitella lenkkipolun varrella. Vähän oli haastavaa muistaa pitää katse koirassa ja ohjaus yllä. Viimeksi piti juosta kovaa, mutta nyt piti malttaa odottaa koiraa ja muistaa ohjata. Paljon hämmentäviä asioita pikkuihmisen päähän. Eikä todella ole helpoin ensimmäinen agilitykoira. Nopea kuin mikäkin. Tästä se lähtee! ♥

Kommentit

Suositut tekstit