OnniDog 2017 lähestyy

OnniDog viikonloppu 07.-10.09.2017 lähestyy. Vähän päälle kuukausi ja  OnniDog valtaa neljättä kertaa Jämsän Himoksen. Suomen monipuolisin koiratapahtuma sopii tietysti kaikille koiraharrastajille, mutta erittäin hyvin myös koirasta haaveileville. Viikonlopun aikana pääsee tutustumaan eri rotuisiin koiriin ja erilaisiin harrastuksiin.

Tänä vuonna OnniDogista löytyy koulutukset: agility, arkitottis, canicross, dobo, esine-etsintä, haku, junior handler, kickbike-vetotreenit, kohteet ja korokkeet, frisbee, koiratanssi, kontaktitunnit, leikitystunnit, makkararuutu, nose work, näyttelykoulutus, pallopaimennus, peltojälki, rally-toko, rentoutustuokio, toko, venyttely, verijälki ja vesipelastus. Luennot: Katriina Tiira: Koiran käyttäytyminen ja persoonallisuus - geenien ja ympäristön vaikutus, Mukavasti näyttelykehissä - iloinen mieli ja vahvat kehätaidot, Piia Laine: Miten jaksaa pitkää koulutusprosessia?, Katriina Tiira: Koiran kognitio, Krista Karhu: Rally-tokon suoritusohjeet ja sudenkuoppien välttäminen, Jirka Vierimaa: Toiminnalliset vahvisteet, Jari Parkkisenniemi: Miksi koira käyttäytyy aggressiivisesti?, Mika Jalonen: Vaihtelevuutta tokotreeneihin, Pentuajan tärkeimmät taidot. Muuta ohjelmaa: match show, rally-tokon möllikisat, SmartDOG-testit, viehejuoksu, lasten OnniDog, koirakahvila Vuhveli, iltanuotio, jättitehtävärata ja tapahtuman päätös, sekä pentunäyttely. OnniDogissa on  myyntikojuja ja lajinäytöksiä. Koulutuksiin ja luentoihin osallistuminen maksaa, mutta alueelle pääsee katselemaan ilmaiseksi.


Minä olen ollut kahtena vuonna bloggaajana OnniDogissa, mutta tänä vuonna - kahden koiran omistajana - päätin jättää hauskan homman väliin. Aikataulu on aina ollut tiukkaa ja kaikkeen kiinnostavaan ei kerkeä millään, joten kahden koiran kanssa osallistuessa olisi mennyt aivan liian nihkeäksi. Minä haluan jakaa tämän huikean koiratapahtuman ilosanomaa kolmen vuoden kokemuksella, vaikka en bloggaajana enää toimi. OnniDogissa bloggaa tänä vuonna uutena bloggaajana Venla ja viime vuodelta tuttu Heljä. OnniDogiin pääset tutustumaan täältä. Facebookista löytyy OnniDog-sivu, sekä erikseen vielä OnniDog 2017-tapahtumasivu. 

Rotukirjo on laaja ja 16.06. rotulistalta on löytynyt: amerikancockerspanieli, appenzellinpaimenkoira, australiankarjakoira, australiankelpie, australianpaimenkoira, basenji, belgianpaimenkoira groenendael, belgianpaimenkoira malinois, belgianpaimenkoira tervueren, bichon frisé, bokseri, bordercollie, bretoni, bullterrieri, cairnterrieri, cavalier kingcharlesspanieli, chihuahua, coton de tuléar, dalmatiankoira, engalnninspringerspanieli, englanninkääpiöterrieri, espanjanvesikoira, eurasier, hovawart, karkeakarvainen mäyräkoira, keskikokoinen villakoira, kleinspitz, kooikerhondje, kromfohrländer, kultainennoutaja, kääpiösnautseri, kääpiövillakoira, labradorinnoutaja, lagotto romagnolo, lancashire heeler, lapinporokoira, länsigöötanmaanpystykorva, novascotiannoutaja, owczarek podhalanski, parsonrussellinterrieri, partacollie, pitkäkarvainen collie, portugalinvesikoira, ranskanbulldoggi, rottweiler, saksanpaimenkoira, schipperke, shetlanninlammaskoira, sileäkarvainen collie, stabijhoun, staffordshirenbullterrieri, suomenlapinkoira, tanskandoggi, valkoinen länsiylämaanterrieri, valkoinenpaimenkoira, venäjänmustaterrieri, welsh corgi pembroke, x-rotu, yorkshirenterrieri. Samana päivänä neljän rodun kärki on ollut: 1. australianpaimenkoira (17), 2. lagotto romagnolo, 3. bordercollie, 4. coton de tuléar. Pelkästään Wirneen-aussieita osallistuu ilmeisesti yli 10kpl.

Vuoden 2016 Wirneen-edustusryhmä: Ilo (I-pentue), Priya (I-pentue), Kayla (J-pentue) & Nox (J-pentue). Vuosina 2014-2015 edusti Ilo, Priya & Kayla. Vuonna 2017 edustaa tämän nelikon lisäksi ainakin Hupi (N-pentue), Polte (N-pentue), Pilke (P-pentue), Hups (O-pentue), Jäynä (J-pentue), Pähee (P-pentue), Pinja (P-pentue), Haiku (O-pentue) ja Djali (K-pentue).

Meidän ohjelma näyttää tältä:

Pe 08.09.
09.00-10.00 venyttely
10.00-12.00 Katriina Tiira: Koiran käyttäytyminen ja persoonallisuus - geenien ja ympäristön vaikutus
12.00-14.00 leikitystunti
14.00-15.00 toko j
15.00-17.00 peltojälki
18.00-19.00 dobo
21.00-22.30 iltanuotio  

La 09.09.
09.00-11.00 Katriina Tiira: Koiran kognitio
11.00-12.00 Mika Jalosen toko (nouto)
12.00-13.00 dobo
14.00-16.00 Jirka Vierimaa: Toiminnalliset vahvisteet
16.00-17.00 kohteet ja korokkeet
17.00-19.00 nose work
21.00-22.30 iltanuotio  

Su 10.09.
09.00-12.00 peltojälki
12.30-14.30 Mika Jalonen: Vaihtelevuutta tokotreeneihin
15.00-17.00 esine-etsintä
17.00-18.00 kohteet ja korokkeet
17.00 - tehtävärata 


En ole varma miten jaan koulutukset koirille, mutta olen miettinyt tätä jakoa. Perjantai: venyttely molemmat jos ok, leikitystunti Hupi, toko Ilo, peltojälki Hupi, dobo Hupi. Lauantai: toko Hupi, dobo Ilo, kohteet ja korokkeet Hupi, nose work Ilo. Sunnuntai: peltojälki Ilo, esine-etsintä molemmat jos ok, kohteet ja korokkeet Ilo. Vähän jännittää lähteä kahden koiran kanssa, mutta otan häkin mukaan ja ainakin Hupi saa odottaa häkissä vuoroaan. Hupi on aika kiihkeä, vauhdikas ja vilkas tyyppi, joten mielenkiinnolla odotan, miten se reagoi koirapaljouteen ja muuhun hälinään.  Hupin kanssa on muutenkin käyty todella vähän koiratapahtumissa. Mietin jo hetken, jos lähtisin matkaan vain Hupinaattorin kanssa (olisi vain yksi koira ja Hupi hillitsisi itsensä ehkä vähän paremmin), mutta olisi kamalaa vääryyttä  jättää Ilo kotiin ja haluan ehdottomasti molemmat mukaan. Hyvää harjoitusta!

Odotan OnniDogia suurella innolla. Ikinä ei ole tarvinnut pettyä ja aina on ollut hirveän kivaa. Se positiivinen ilmapiiri huokuu koko Himoksella.  Kukaan ei tuijota nenänvartta pitkin. Ihmiset hymyilevät, juttelevat ja tutustuvat toisiinsa. Koirat on yhdistävä tekijä ja aivan parasta olla muiden koirahullujen ympäröimänä. Voi puhua koirista niin paljon kuin haluaa, eikä kukaan katso silmiään pyöritellen. OnniDog on vuoden kohokohtia!

Tuletko sinä OnniDogiin? Vielä on muutama viikko aikaa ilmoittautua! ♥

Kommentit

 1. Me ollaan tulossa, odotan innolla pääsinkö kaikkiin minne halusinkin! Ei enää pitkää.. ♥

  VastaaPoista
 2. Tulossa kahden lagoton voimin :) Vähän ärsyttää kun missasin kristan rallykoulutukset, mutta meen katsomaan. Ensin piti lähteä vain yhden koiran voimin mutta en olisi millään voinut osallistua kaikkeen haluaamani yhdellä koiralla joten juniori lähtee mukaan :D

  VastaaPoista
 3. Tulossa ollaan! Pidetään joku Wirneen miittinki jossain välissä :D Vähän jännittää että miten kahden koiran kanssa onnistuu noissa koulutuksissa juokseminen. Toinen odottaa toki autossa, mutta saakohan auton ihan lähelle koulutuskenttiä jos on lämmin ja joutuu pitämään takakonttia auki...? :D Missä te muuten majoitutte?

  VastaaPoista
 4. Tekin jeeee. <3 Huikeeta! Auton saa aika lähelle ja monilla koirat autossa. Varmaan itsekkin pidän, jos pääsen omalla autolla. Ollaan Eijalla yötä. :-)

  VastaaPoista
 5. Me tullaan myös Kodan kanssa lauantaiksi ja sunnuntaiksi! :)

  VastaaPoista
 6. Jee ei enää kauaa 😍 meillä tais olla jtn samoja koulutuksiakin jos en ihan väärin muista omaa aikataulua 😘

  VastaaPoista
 7. Mekin ollaan Freyan kanssa tulossa 😊✌ taisi pari samaa kurssiakin olla meillä! toki otin joka päivälle vaan pari osallistumista noiden luentojen lisäksi. Ei tarvi ihan niin kiirehtiä kun koko juttu on uusi ja varmaan ihan hukassa muutenkin 😄 vähän kans jännittää miten toi hulivili siellä koirapaljoudessa selviää malttaa keskittyä mutta hyvän treenin kannalta ainakin!😁

  VastaaPoista
 8. Djalin kanssa tullaan kans! 😊

  VastaaPoista
 9. Tekin! Jes!!! Olen tippunut ihan kärryiltä näköjään, mutta siis älyttömän monta Wirnistelijää. <3 Pakko saada kimppakuva. Koirista ainakin, mutta ehkä omistajistakin?

  VastaaPoista
 10. Ollaan näköjään perjantaina samalla peltojälki kurssilla! 😊

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit