Hupinaattori 11kk

Vastahan Piilomatka oli alkamassa ja kuukauden päästä pentuni täyttääkin jo vuoden. Ei voi ymmärtää, kuinka nopeasti pentuaika on mennyt. Nopeasti siltikin, vaikka ei ole ollut mitenkään ruusuilla tanssimista tällä kertaa.

Hupi on aivan käsittämättömän ihana, hassu ja persoonallinen tyyppi. Hupilla on todella paljon hassuja ilmeitä, eleitä ja tapoja. Päivä päivältä olen enemmän sitä mieltä, että nimi sopii kuin nenä päähän. Jossain välissä mietin, että olisi pitänyt nimetä Hupi vaikka Riehaksi tai vaihtoehtoisesti nimi on enne-tyyliin toivoen Rauhaksi. Hupi on monella tapaa todella ilmeikäs koira. Hupi näyttääkin usein huvittuneelta kun suupielet menee rypylle (aivan liian söpö, en kestä). Hupi myös hymyilee. Hupi näyttää harvoin totiselta ja suupielet ylöspäin tuntuu olevan motto. Hupi alkaa hönkätä helposti, suupielet nousee, hampaat näkyy ja valtava kieli roikkuu poskella.

Hupilla on jotain mystistä kengurubensaa suonissa ja se lähestyy ainakin perheenjäseniä usein etutassut ilmassa. Lätkii ihmeellisesti tassuilla ja erityisesti silloin kuin se on hyvin iloinen meidän näkemisestä. Hupi heilauttelee peppua Ilon edessä todella usein, kierähtää ympäri ja tavallaan taklaa Ilon pepullaan. Hupista löytyy toinen toistaan kummallisempia ääniä ja se ääntelee yllättävän paljon, eikä kuitenkaan häiritseviä ääniä. Tervetuloamurahdushaukahdus on hyvin samankaltainen kuin Ilolla. Hupi venyttelee todella paljon, mielestäni vähän muodon vuoksi "en oikein tiedä miten tässä olisin". Hupi kääntelee helposti päätä kun äänensävyä muuttaa ja pää pyörii kuin pöllöllä. Hupin korvat on todella elävät ja usein Hupi näyttää Potterin Dobbyltä. Hupi on hyvin kiitollinen aina kun saa sitä samaa tuttua kuivanappulaa ja joka kerta on sellaiset riemupyörähdykset ilmassa kuin olisi ollut pitkällä paastolla. Hupi on aika ahne, mutta... valikoiva? epäluuloinen? Kaikki hotkaistaan suuhun, mutta epänormaalit asiat (mm. lihapulla) sylkäistään pihalle monta kertaa ja sitä makustellaan paljon.

Hupi on todella keskeneräinen ja pentumainen vielä. Luonne, keho ja kehonhallinta. Hitaasti kypsyvää tyyppiä selvästi. Hupi on todella - siis todella - innokas, leikkisä, vauhdikas, vilkas ja riehakas. Hupi rakastaa leikkimistä - yksin, Ilon kanssa, muiden koirakavereiden kanssa, ihmisten kanssa. Juoksemista, todella kovaa juoksemista, painimista, hammastelua, nuhjuamista, pallon lussuttamista, lelun riepottamista. Hupi tykkää paimentuijottaa Iloa ja esim. hyökätä sohvalta sen niskaan. Kotona Hupi leikkii todella paljon yksin leluilla ja saattaa herätä iltamyöhään kesken unien leikkimään. Lelut levitetään ympäri asuntoa sitä mukaan kun siivoan.


Kotona Hupista on tullut aivan älyttömän ihana. Tuhobuumi on laantunut VIHDOIN. Yksinolot Hupi on kyllä mahdollisimman rajatulla alueella, varmuuden vuoksi ja vahinkojen välttämiseksi.  Kotona Hupi on alkanut viihtyä lähellä, se tulee viereen tai syliin ja venyttää usein itsensä pitkäksi pötköksi. Samalla hönkäten ja päästäen kummallisia ääniä. Hupi nauttii silityksistä ja heittäytyy kosketuksesta selälleen kerjäämään vatsarapsuja. Hupilla on omat hetket kun halittelu ja pusuttelu on kivaa, mutta suuresti se ei rakkaudenosoituksista nauti. Hupi antaa pusuja todella harvoin ja välillä tuntuu vahingossa pusuttavan - ja se tuntuu olevan vähän ällöä. Hupi on aika iloinen, innokas ja hilpeä tyyppi. Häntä heiluu usein, vaikka mitään ei oikeastaan edes tapahtuisi. ♥

Harrastuksissa Hupi on aina ollut hieno, vaikka en ole itse aktiivisesti asioita opettanut kun on pitänyt enemmän keskittyä siihen meidän suhteeseen. Hupi on tehnyt tokoa, sekä tutustunut muutaman kerran agiin ja jälkeen. Tokossa haastavinta on ihan perusasento ja seuraaminen, mutta muuten tekee kivalla asenteella hommia ja Hupi onkin päässyt tutustumaan eri luokkien liikkeisiin. Harrastuksissa Hupilta löytyy intoa, vauhtia ja potkua. Hupi rakastaa tehdä töitä ja se tekee töitä kivalla asenteella, eikä malttaisi pitää taukoja tai lähteä kentältä pois.

Off-nappi on alkanut hiljalleen löytyä. Hupi on alkanut hiljalleen ymmärtää, ettei koko ajan tarvitse mennä sata lasissa kierrokset kaakossa. Nykyään Hupi rauhoittuu mahtavasti kotona ja aika kivasti myös muualla. Kierrokset on alkanut tasoittumaan, vaikka edelleen nostaa kierrokset 0-100 salamannopeasti - niin hyvässä kuin pahassakin. Hupi kiihtyy tietyistä asioista helposti ja reagoi tiettyihin asioihin kiihkeästi. Näihin asioihin kuuluu lenkkeillessä toiset koirat (erityisesti haukkuvat) ja satunnaisesti autot. Koiriin reagoi kiskomalla ja haukkumalla, autoihin reagoi kyttäämällä. Hupi kiihtyy usein jo eteisessä kun ulos pitäisi lähteä, saattaa äännellä tai hypätä ovea vasten. Hupi kiskoo remmissä, mutta on alkanut vihdoin - ainakin ajoittain - vastaan oioitteluun ja pysähdyksiin. Pienempänä keksi vain korvaavaa puuhaa, jos matka ei jatkunut. Kyttäämisen lopettaa käskystä ja namit kelpaa, mutta koirista kiihtyessä harvoin käskyt tai namit kiinnostaa, ellei välimatkaa ole tarpeeksi. Remmikäytöksessä riittää vielä tekemistä, mutta senkin tunnelin päässä alkaa näkyä nyt valoa.Hupi on todella omalaatuinen ja sitä on vaikea kuvailla sanoilla, varsinkaan kun kaikki koiramaailman sanat ei ole aivan tuttuja merkityksineen. Hupissa on samaan aikaan käsittämätön määrä sisua, säpäkkyyttä, röyhkeyttä, rohkeutta, periksiantamattomuutta ja itsevarmuutta, mutta kuitenkin tietynlaista epävarmuutta. Hupi on vähän epävarma ainakin kovista yllättävistä äänistä (esim. kaatuva rämisevä portti), mutta pääsee  niistä kuitenkin nopeasti yli. Palohälyttimen yksittäiset kimeät piippaukset patterin lähestyessä loppuaan sai Hupin arastelemaan ja kesti vähän kauemmin päästä yli.  Kimakka piip kuului usean kerran ennen kuin heräsin itse.

Hupi on noin 16kg ja *täytyy mitata* cm. Mallia karvaton puikula. Tykkään hirveästi myös Hupin ulkonäöstä.

On se vähän kaheli, mutta aivan ihana kaheli. ♥ Tykkään siitä aivan hirveästi ja  koko meidän perhe tykkää. ♥ Hupikin tykkää meistä. Oikeastaan Hupi tykkää kaikista. Ei ole tullut vastaan sellaista ihmistä, josta Hupi ei olisi tykännyt tai joka olisi ollut Hupin mielestä  epäilyttävä. Jos joku koskee tai edes katsoo Hupia, Hupi meinaa haljeta riemusta. Hupi tykkää myös toisista koirista ja  tullut tähän mennessä kaikkien kanssa toimeen.


Kommentit

 1. Gava ei tykkää myös palohälyttimen piippauksesta, ainut ääni mihin reagoi. Nova kuulostaa samaöta ihmisten kanssa. :D ihana sporttinen rakenne Hupilla!

  VastaaPoista
 2. Hupi on kyllä tosi simpsakka sporttibeibe, mutta niin oli Ilokin tooosi pitkään. Sitten alkoi tulla lihasta ja pentujen myötä tuli vähän muutakin. :-D Ja karva on aika tuuhea, vaikka pitkä ei olekkaan. Vielä kun Hupi saa lihasta niin aa että.

  Se piippaus on kyllä tosi kimakka ja ikävä omaankin korvaan, vaikka ei kuulukkaan yhtäkestoisesti. Ei ihme, että koirat ei tykkää kun kuulokin parempi.

  VastaaPoista
 3. On se nätti.
  Ihana kuvaus, josta tunnistaa niin monen monta serkkupojan piirrettä :).

  VastaaPoista
 4. Hieno Hupi!♥ Niin se aika vaan rientää! :)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä, kiitos. <3 Ajatella! Hullua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit