Miltä näyttää VOI-liikkeet?

Paikalla makaaminen 2 minuuttia
Hyvällä mallilla. Paikkamakuu on tuttua, mutta muiden kanssa eri aikaan käskyttämistä ei ole hirveästi tehty. Voin kuvitella, että Ilo epäröi (=tahmailee) käskyttäessä maahan ja sivulle. Ennen kokeita täytyy löytää paikkikseen seuraa ja yrittämällä yrittää härnätä Iloa. Piiloa ollaan harjoiteltu muutamia kertoja ja se on ollut ok.

- Häiriökäskyt
- PiiloutuminenSeuraaminen
Hyvällä mallilla. Tykkään Ilon seuraamisesta todella paljon, mutta lähtöjä ja käännöksiä voisi vahvistaa. Täytyy antaa lähdöille ja käännöksille enemmän arvoa. Sivuaskeleita ja peruuttamista pitää vahvistaa. Peruuttamisessa istuu liian helposti tai vaihtoehtoisesti irtoaa liikaa. Sivuaskeleisiin voisi lähteä täpäkämmin ja tiiviimmin mukaan.

- Lähdöt
- Käännökset
- Sivuaskeleet
- Peruuttaminen

Seisominen ja/tai istuminen ja/tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä
Hyvällä mallilla. L-jäävät tuntuu Ilon kanssa paremmilta. Ilo kuuntelee mukavasti käskytystä ja lähtee mukaan seuraamiseen hyvin. Käskyihin voisi aina reagoida täpäkämmin ja käskyjen erottelua voisi vahvistaa vielä lisää.

- Käskyjen erottelu
- Täpäkät asennot

Luoksetulo 
Hyvällä mallilla. Ilo jää hyvin, juoksee nopeasti ja reagoi käskyyn (yleensä?) heti. Stoppia voisi vielä vahvistaa.

- Stoppi

Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo
Hyvällä mallilla. Ruutu on kirottu, joten ikinä ei voi tietää, milloin homma leviää käsiin. Pitää vahvistaa ruudun sijaintia, ruudun paikkaa ja käskyn odottamista. Seuraamaan juoksee vauhdilla, mutta suoruutta voi vahvistaa.

- Sijainti 
- Oikea paikka

Ohjattu noutaminen
Hyvällä mallilla.  Pari aivopierua on tullut, mutta muuten poikkeuksetta lähtenyt oikealle kapulalle ja tehnyt muut osa-alueet hyvin. Suuntia ja palauttamista voisi vahvistaa. Kapulan palauttamisessa on pieni riski tahmautua.

- Suunnat 
- Palauttaminen

Tunnistusnouto
Hyvällä mallilla. Lähtee hyvin etsimään ja kierroksetkin on paremmin hallinnassa tehtävään. Turha mälvääminen on jäänyt ja nenän työskentely on aktiivista. Oikeaan tarttumista voi vahvistaa, jotta saa varmuutta ja vauhtia.

- Oikean valinnan vahvistaminen

Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten
Toiseksi epävarmin liike. Ilo ei erityisesti rakasta noutokapuloita, eikä tietenkään varsinkaan metallisia noutokapuloita. Metallikapulasta pitää tehdä kivempi, puruotteesta varmempi ja hyppyä pitää vahvistaa kapula suussa. Riskinä kapulan tiputtaminen ennen/jälkeen hypyn ja/tai hypyn kiertäminen ja/tai vino perusasento.

- Metallikapula kivaksi 
- Hyppy
- Palautus

Kauko-ohjaus
Epävarmin liike. Takajalkojen maahan liimautumista pitää vahvistaa ja tehdä liikkuroituna, jonka myötä myös tahmailu ja vajaat asennot jää pois. Riskinä takajalkojen tai koko koiran liikkuminen, tahmailu ja vajaat asennot.

- Takajalat paikoillaan 
- Liikkuri


Liikkeet on hyvällä mallilla, mutta viilattavaa löytyy kun alkaa enemmän miettiä. Haaveena ja tavoitteena on päästä korkkaamaan VOI tämän vuoden puolella. Jos metsku ja kaukot saadaan työstettyä, tavoite on mielestäni realistinen. VOI-liikkeitä ollaan työstetty vuosi, joista miinustetaan pentuprojekti. Kaukot on ehdottomasti haastavin, koska seisominen muutti tutun liikeradan totaalisesti. Kaukoja tehdään kepin avustuksella, joka muistuttaa takajalkojen paikoillaan pysymisestä. Nyt ahkeraa treeniä! Haluan jo kokeeseen!

Kommentit

 1. Mielenkiintoinen katsaus! Pitää alkaa itsekin (tulevaisuudessa) tekemään tällaisia niin huomaa, missä on kokonaisuuksien kanssa menossa. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla, että tästä oli jotain hyötyä! :-) Nämä kartoitukset on aina välillä käteviä. Joutuu oikeasti vähän miettimään, missä mennään ja mitä pitäisi tehdä.

  VastaaPoista
 3. Seuraamisessahan ei vielä VOIssa tule sivuaskelia. Tämä siis vain muistutuksena, jos ei ollut muistissa - tokihan niitä anyway on ihan hyvä jo treenailla siltikin :)

  Mut hyvällä mallillahan teillä näyttää liikkeet olevan! Kiva, että VOIn korkkaus lähestyy :)

  VastaaPoista
 4. Ai ei! :-D No hyvä, vaikka toki treenilistalla silti pysyy. Hyvällä mallilla ne on, mutta liikkeillä on ollut taipumusta hajoilla juuri kun olen iloinnut hyvästä tilanteesta. :-D "Innolla" odotan, mikä leviää ensimmäisenä käsiin. Tekemistä riittää, mutta onneksi ei ole kiire ja Ilo ei tuloksista ymmärrä. :-) Pääasia kun treenataan ja pidetään hauskaa. Toivottavasti pian päästään kokeeseen. Käsittämätönsä, että MINULLA on hinku päästä kisaamaan. Niin outoa! Koiraharrastus todella muuttaa ihmistä. :-) Monessa mielessä.

  VastaaPoista
 5. Ja hei, ihana uusi blogi Jipillä! Tosi hauska ulkoasu ja asettelu.

  VastaaPoista
 6. Mulla on kännykässä toi Jippi treenaa oletusblogina, joten siksi antaa sen allekirjoitukseksi aina kännykällä kommentoidessa. Aiempi blogi säilyy kuitenkin pääasiallisena kuulumisten kertomisen väylänä :) Toi Jipin treenipäivis on ihan puhtaasti raaputuksia kaikista agi- ja tokotreeneistä ja siksi aika pelkistetty ulkoasultaan ja sisällöltään. Eli pääasiassa omaksi hyödyksi aloitettu päivis, kun huomasin, etten saa aikaiseksi kirjoittaa treenipäiviksiä vihkon muotoon. Mutta laitoin sen lopulta sitten kuitenkin julkiseksi, jos vaikka joku muu joskus jostain meidän saamasta vinkistä tai treenailukertomuksista hyötyy tms :)

  Tokoliikkeistä tuskin koskaan tulee valmiita eli aina käy niin, että välillä pakka hajoilee, mut niin se menee kaikilla :D Kivaa, että löytyy koeintoa ja sen myötä toki myös treenimotivaatiota! Munkin on tehnyt ihan hirveästi mieli kokeisiin, kun Jippi on ollut treeneissä pitkään superasenteella, mutten uskalla vielä, kun sen kanssa ne koekokonaisuudet oli niin hajalla tossa alkukesästä... Mutta kyllä mekin kohta uskaltaudutaan taas :)

  Ja oon huomannut itekin ton, että on tullut muututtua ihan hirveästi koiraharrastusten myötä. Saanut itsevarmuutta ja hurahtanut myös kisaamiseen/kokeisiin (ennen en ikinä missään harrastuslajissa kaivannut kisakenttiä).

  Tsemppiä treeneihin ja rohkeasti vain kokeeseen! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos ja samoin teille! :-) Kiva blogi ja hyvä idea. Minullakaan ei ole kalenterit oikein lähtenyt vauhtiin, joten blogi voisi toimia. Hmm... Mietintämyssyyn.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit