Omatoimitunnarit, tokoa, agia ja tottista

Alkukuusta vaihtui talvikausi ja sain hallille omatoimitunnarit v-i-h-d-o-i-n! Valitettavasti töiden ja sairastamisen takia olen päässyt treenaamaan vain kaksi kertaa, mutta tästä se taas lähtee. Hallilla luksuspuitteissa on aivan eri treenata kuin ulkona ainaisessa vesisateessa tai kotona ahtaassa eteisessä. Tätä on odotettu tosi kovasti.


Ensimmäisellä kerralla vain Hupi pääsi mukaan, koska Ilo toipui hieronnasta. Hupilla oli oikein tehotreenit ja ei jestas, miten huikea treenipentu. En kestä. ♥ Hupi teki seuraamista, hyppyä, noutoa, kapulan pitämistä, kiertoa ja liikkeestä maahanmenoa. Ei moittimista, jopa nouto oli super! Seuraamista tehdään edelleen avuilla, mutta muuten aivan huikeaa menoa. Samalla reissulla Hupi sai kokeilla toista kertaa elämässään myös vähän agia, takaakiertoa ja putkea. Oli niin pätevä, että voisi vähän enemmänkin tehdä. Kauhea hehkutus, mutta aihetta on.


Toisella kerralla molemmat koirat pääsi tekemään agilityä. Ilo pitkästä aikaa kanssani ja Hupi kolmatta kertaa elämässään. Tehtiin vain muutaman esteen rallatusta. Palkkailin lähdössä pysymisestä, takaakiertoa hypyillä ja putkea. Molemmat oli päteviä ja oli ilo rallatella. Pätkä Iloa ja pätkä Hupia. Tarvitsen kuvaustelineen puhelimelle.


Ilon VOI-liikkeet alkaa olla aika kivalla mallilla, kuten aiempaan postaukseen kirjoitin. Hupin ALO-liikkeet alkaa pohjiltaan olla kivalla mallilla, mutta perusasento ja seuraaminen tuottaa minulle harmaita hiuksia edelleen. Kapulan pitäminen ja kaukokäskyt vaatii myös ahkeraa treenaamista. Hupi on saanut tutustua myös muiden luokkien liikkeisiin ja sen kanssa ei tehdä luokka kerrallaan, kuten Ilon kanssa olen hirveän tyhmästi tehnyt. 

Koirilla on ollut rauhallista treenirintamalla, mutta nyt alkaa säännöllinen ja ahkera treenaaminen. Hupilla pääteemana perusasento ja seuraaminen. Ilolla pääteemana kaukot ja metsku. Toivottavasti Ilon kanssa päästään kokeeseen vielä tänä vuonna ja Hupin kanssa joskus ensi vuoden aikana - kaukaiselta tuntuu ajatus.

Alkukuusta käytiin punanuttujen kanssa myös Teiskon Tahto Tassujen tottistreeneissä.  Hupi teki seuraamista, maahanmenoa ja leikkimistä. Seuraaminen tuntuu hyvältä avuilla, maahanmenot on ihanan ripeitä ja nättejä. Hupi taisteli lelusta kivasti. Leikkimisessä pitäisi vaan heittää itsensä peliin ja mennä pupsin kanssa - antaa pupsin kerätä itseluottamusta. Lopuksi Hupi sai tehdä hiton nopean luoksetulon. Parasta, kuinka alan myös Hupin kanssa päästä koko ajan paremmin siihen Meidän Omaan Kuplaan. Hieno pentu. Ilo teki seuraamista, eteentuloa ja tokojuttuja (kaukoja, luoksaria, jääviä) samaan aikaan "uuden" treenikaverin kanssa. Ilo teki hommia täpöillä minun kanssani, eikä sitä kiinnostanut kukaan tai mikään. Porukka kehui, kuinka Ilo tekee juuri minun kanssani. Se on ihan parasta.  Ilo teki muutenkin kivaa työtä ja ainoastaan kaukot tuotti harmaita hiuksia. Ihan kivoja vaihtoja ajoittain. Oli hyvät treenit ja treeniryhmä on niin kultaa. Ja nämä harrastuskaverini. ♥

Ilo on entisen treenikaverin projektikoira kun hän opiskelee koirahierojaksi. Ilolta on löytynyt melkoisia jumeja pitkin kroppaa ja niitä on työstetty parin viikon välein. Hieronnat jatkuu joulukuulle asti. Ilo on ollut aina melko jumiton tyyppi, joten en keksi muuta syytä jumeille kuin Hupin. Äidin ja tyttären turhan villit ja vauhdikkaat leikit.

Kommentit

Suositut tekstit