Tokoseuraa vihdoin

Marraskuun alussa aloitin työt uudessa työpaikassa ja siksi meillä ei ole tokoryhmää. Olen kateellisena katsellut kun kaikilla on ihania omatoimitreeniporukoita, joten tuumasta toimeen ja kysyin Facebookissa Tampereen seudun auspailijat-ryhmästä olisiko innostunutta (säännöllistä) tokoseuraa tarjolla. Innostuneita löytyi 13 ja se on oikeastaan todella hyvä määrä - lähes aina joku pääsee treenaamaan. Perustimme Whatsapp-ryhmän, jossa sovimme treenipäivät kun ei kykene mihinkään joka perjantai 18.00 meininkiin. Meidän porukka on päässyt treeneihin vasta kaksi kertaa, mutta olen niin innoissani.  Ihanaa samanhenkistä porukkaa! 

Tässä itselleni muistiin pikakelaus muutamista "tehotreeneistä". Tylsää ehkä lukea treenikertomuksia ja varsinkin jälkikäteen useammista treeneistä, mutta en aio ottaa tavaksi. Blogi on jäänyt heitteille työkiireiden ja muun hässäkän takia, mutta koitan ryhdistäytyä. Arki alkaa tasoittua ehkä hiljalleen, ihanaa. Autottomuus tosin rajoittaa hieman treenaamista ja kuljen treeneissä laina-autolla tilanteen mukaan. Ikiomaa autoa odotellessa...

Maanantai 13.11. - ensimmäiset kimppatreenit
Myöhäisillan tokotreenit Hakametsän jäähallin hiekkakentällä. Treeneihin pääsi viisi koirakkoa, neljä aussieita ja yksi schipperke. Päätin ottaa vain Ilon treenattavaksi, koska treenit alkoi niin myöhään. Minä liikkuroin ja annoin palautetta muille. Hienoja koiria oli kaikilla! Ilon kanssa omatoimisesti seuraamista, sekä liikkuroituna kaukoja ja tunnaria. Kaukoissa selvästi otti häiriötä liikkurista takanaan, mutta pääsi yli ja teki muuten ihan ok vaihdot.

Itku meinasi tulla jäähkällä kun Ilo on niin mahtava. Sen kanssa on niin helppoa, huoletonta ja mukavaa mennä ihan mihin tahansa, kenen kanssa tahansa ja tekemään  mitä tahansa. Se on 110% minun kanssani, oltiin sitten esim. lenkillä vilkkaasti liikutulla alueella tai pilkkopimeällä treenikentällä vieraiden rotutovereiden kanssa.

Tiistai 21.11.  
Omalla porukalla hallilla. Hupin synttäripäivän kunniaksi lähinnä Hupi sai tehdä hommia ja tsekattiin, millä mallilla ALO-liikkeet oikein onkaan. Seuraaminen näytti paremmalta kuin ikinä aikaisemmin. Seuruutin hihnassa, lähdöt ja käännökset jäljessä, mutta muuten tuntui hyvältä. Liikkeestä maahanmenossa reagoi käskyyn nopeasti ja maahanmeno näyttää iloiselta. Onnistuu peruuttamalla tai seuruuttamalla. Luoksetulo on vauhdikas, mutta odottamista ja sivulle tulemista täytyy vahvistaa. Hypyssä tismalleen sama asia, mutta hyppää hyvin. Kaukoja on tehty todella vähän, joten tarvii vahvat avut. Kapulan pitäminen riippuu päivästä ja fiiliksestä. Välillä teputtaa taaksepäin, välillä sylkäisee kapulan liian ajoissa, välillä tarttuu varovaisesti ja välillä on tosi kiva. Tässä treenissä vahvistelin tarttumista. Seuraaminen on toistaiseksi haastavinta. Lopuksi Hupi sai tehdä 1v tunnarin ja oma löytyi hienosti. Keskustelemme vielä hieman tunnarin palauttamisesta ja syömisestä.Perjantai 24.11. - toiset kimppatreenit
Aamutreenit hallilla. Treeneihin pääsi meidän lisäksi kaksi koirakkoa, aussie ja schipperke. Ilon treeni ei oikein kulkenut, ruutu tahmasi ja ohjatussa lähti väärälle kapulalle. Kaukot sen sijaan oli super. Hupi oli mahtava! Teki seuruuta, maahanmenoa, kapulan pitämistä, noutamista ja ruutua, sekä harjoitteli rauhoittumista alustalle. Metallikapula ei ollut yhtään kiva ja maahanmenoissa  jäi kiinni leluun, mutta muuten ei mitään huomautettavaa.


 Hupi olisi vaihteeksi halunnut jäädä hallille. 

Tiistai 28.11.
Omalla porukalla tokoilemassa hallilla. Ilolla tahmaa monessa, mutta Hupi oli jälleen tosi pähee. Ilo teki kaikki VOI-liikkeet, vaikeinta oli ruutu (bongaaminen, otti häiriötä muista kohteista kentällä) ja metsku (kiersi palauttaessa hypyn). Superia oli vauhdikas luoksari ja täpäkkä stoppi, sekä oikeat asennot kaukoissa pitkällä matkalla. Hupi oli aika hulvattomalla päällä, mutta se ei vaikuttanut negatiivisesti treeniin. Vaikeinta oli seuruu (väljä). Superia oli ruutu, stoppasi ja meni maahan käskystä, sekä kapulan pitäminen.  Illalla ilmoitin Ilon tokokokeeseen, mutta treeneissä oli aivan liikaa kaikkea ja ei voida korkata voittajaa tänä vuonna, vaikka kuinka haluaisin. Onneksi koe oli täynnä. Ahkeraa treenaamista, hulluttelua, kaavojen rikkomista ja hierontaa luvassa.

Kommentit

  1. Omatoimitreeniporukat on kyllä ihania! Tulee itsellekkin ihan eri tavalla motivaatiota ja on kiva kun saa liikkuri apua ja häiriötreenejä on helpompi tehdä porukalla. Tykkään myös kun pääsee seuraamaan treenikaverien koirien kehitystä :)

    VastaaPoista
  2. Näimpä! On se ihan eri koirakolle treenata yksin kuin muiden kanssa ja meillä se on ollut ongelma. Ja hyvä porukka on superjee.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit