Agilitykenttä veti puoleensa

Tänään piti tehdä vain tokoa, mutta viereinen agilitykenttä houkutteli liikaa. Tokon jälkeen täytyi käydä esteillä.

ILO teki kaukokäskyjen kuuntelutreeniä, eri kohteiden lukitsemista ja seuraamista häiriössä. Kaukot oli hyvät ja asennot oli oikeat. Heitin väliin häiriökäskyinä mm. hedelmien ja paikkakuntien nimiä, mutta se meni aivan liian sekavaksi - minulle. Ei tullut mieleen nimiä ja omat käskyt unohtui, miksi minun pitää olla näin onneton? Ilo meni kerran hämyyn, mutta muuten super. Kaukot on mennyt eteenpäin hienosti. Kohteina käytin ruutua, kiertoa ja hyppyä. Ilo jää helposti kiinni kohteisiin, mutta erottelu on välillä todella haastavaa. Seisoin keskellä, josta oli hyvä linja jokaiseen kohteeseen. Palkkailin kohteen katsomisesta, mutta vähän meinasi olla sellaista vilkaisu ja palkka meininkiä. Pari kertaa lähetin kiertämään ja pari kertaa ruutuun. Seuraamista  agilityesteiden ja tokovermeiden keskellä. Tarkoituksella haastoin Iloa seuruuttamalla ahtaista ja haastavista kohdista. Kerran pääsin huomauttamaan kontaktin tippumisesta, mutta muuten teki hyvällä fiiliksellä ja oikein panosti kontaktiin.


HUPI teki hyppynoutoa ja kaukokäskyjä. Kaukot istu-maahan oli haastavat. Tänään oli kengurubensaa tankissa ja pylly ei meinannut pysyä maassa millään. Täpäkät nousut ja maahanmenot, mutta nousuissa pylly lennähti lähes poikkeuksetta. Asenne on kuitenkin ehdottomasti kohdillaan. Hyppynoutoa ensimmäistä kertaa ikinä, hyppyä ja noutoa on tehty aikaisemmin erikseen. Aluksi kokeilin lelulla, mutta Hupi ei kokenut tarpeelliseksi vaihtaa leluaan toiseen leluun hypyn yli. Koitin kapulalla ja ensimmäisellä kerralla Hupi tiputti kapulan ennen hyppyä ja meinasi kiertää, mutta toisella kerralla hyppäsikin hienosti kapula suussaan takaisin. 

Agilitykentällä oli todella kiva rata valmiina. Harmi, etten varannut suoraan sitä kenttää. Takana oli tokotreenit ja en ollut varannut agikenttää, joten treenit jäi kesken. Jos työt ei estäisi, kävisin testaamassa vielä uudestaan.


Me teimme suunnilleen tällaista rataa. Varmasti virheitä ja mittasuhteet tökkii, mutta jotain tuon tapaista räpelsimme. Ilon kanssa teimme peräti 1-8. Ilo juoksi ja huusi, mutta pysyi hyvin lähdössä ja meni sinne, minne ohjasin. Saimme ihan kivaa settiä aikaiseksi. Hupin kanssa teimme 1-4 ja 4 jumitti, koska ohjaus oli Hupille aivan vieras ja en tajunnut tilanteessa lelulla avittaa. Hupi teki hienoa työtä, eteni järkevästi ja hillitysti. Alussa oli vauhtia vähän enemmän ja huomasin, että pidemmät estevälit sai Hupin lisäämään vauhtia. Väsymys alkoi selvästi loppua kohden vähän painaa tassuissa. Harmittavasti laitoin kameran kuvaamaan tyhmään kohtaan aluksi ja Ilon tekemisestä näkyi vain alkupätkä. Ennen Hupia tajusin siirtää kameran, mutta pätkä jäi lyhyeksi. 

Kommentit

Suositut tekstit