Aussietokoa hallilla ja tallireissu

Tänään hallilla kimppatreenit neljän aussien voimin. Treeneihin pääsi Ketku ja Kapu omistajineen. Päätimme etukäteen tehdä häiriötreeniä koirille, mutta treenasimme myös omissa oloissamme ja välillä ihan yksitellenkin.

Ketku, Ilo, Hupi & Kapu. Hajurako poikapöpöihin.

ILO teki seuraamista, luoksetuloa, ruutua ja paikkaistumisen. Seuraamisessa hyödynsimme treeniseuraa, Ilo ja Kapu saivat häiriötä toisistaan. Seuruutimme toistemme ohi, ihmiset vierekkäin ja koirat vierekkäin. Ilo ei ottanut häiriötä kaverista vaan jopa paransi seuruuta ja kontaktia. Selvästi tiesi, mitä tehtävällä haetaan. Luoksetuloa teimme Kapun ja Ketkun kanssa samalla periaatteella. Pojat teki samaan suuntaan ja Ilo keskellä teki eri suuntaan luoksetulon. Muut teki normaalisti, me teimme stopilla ja Ilo selvästi alkoi epäröimään stopissa. Ensimmäisellä kerralla valui luokseni käskystä välittämättä. Toisella kerralla lähti paikoiltaan vähän epäröiden, mutta stoppiin reagoi hyvin. Ilo selvästi luuli, että sitä jekutetaan. Hyvä harjoitus ja näitä pitäisi tehdä enemmän. Ruutua ei tehty kokonaisena vaan palkkailin oikeasta paikasta. Lähetin Iloa ruutuun eri suunnista ja eri matkoilta, oikea paikka oli hyvin hallussa. Miten sama liike voi välillä toimia ongelmitta ja välillä olla aivan kuraa? Paikkis vanhasta tottumuksesta istumisena (olisi pitänyt maata). Ilo teki piilopaikkiksen istuen, eikä ongelmia.

HUPI teki seuraamista, luoksetuloa, noutoa ja kapulan pitämistä.  Seuraaminen oli samaa tuttua. Luoksaria halusin kokeilla samaan aikaan kun kentällä treenasi toinen koira, eikä Hupi kokenut toista koiraa ongelmana. Ensimmäisellä kerralla lähti luokseni ennen käskyä, mutta toisella kerralla oikein. Palkkailin erikseen maassa pysymisestä. Hupi ei anna hirveän suurta arvoa paikoillaan pysymiseen ja siihen pitäisi panostaa todella. Noutoa ja pitoa ensimmäistä kertaa siten, että toinen ihminen ojensi minulle kapulan. Hupia selvästi vähän ihmetytti ja hetken päässä pyöri "saisinko vähän rakastaa tuota tyyppiä", mutta hienosti malttoi olla aloillaan ja keskittyi tehtäväänsä. Hyvä pito ja hyvä nouto, kapulan vaihtoi leluun taas kohdalla. Hupi malttoi keskittyä hienosti hommiin, vaikka kentällä treenasi kaksi vierasta koiraa. Pari kertaa vilkaisi poikia, mutta siinä se. Viereisellä kentällä treenasi myös iki-ihana Milli ja kaverikoirat,  mutta töitä tehdessä Hupi ei ottanut siitäkään häiriötä. Tauolla Hupi reagoi Millin ääneen heiluttamalla häntää villisti ja koittamalla kurkata aidan yli kertaalleen.

Hyvät ja hyödylliset treenit. En malta odottaa kevättä kun pääsee kunnolla ulos treenaamaan ja VIHDOIN on oikeasti treeniseuraa. Parasta! Treenien jälkeen kävimme lenkillä Kapun kanssa. Lenkki ei ollut ihan niin iloinen kuin ajatuksissani. Nuorta urosta kiinnosti Hupin jälkituoksut ja molempia tyttöjä ärsytti moinen touhu. Tytöt haukkuivat kilpaa, ei kovin rentouttavaa. Koitin Hupille kertoa, että kannattaa juosta yhtä kovaa kuin muutenkin.

Treenireissun jälkeen suuntasimme tallille. Olen alkanut monen vuoden tauon jälkeen heppailla ja koirat on tarkoitus totuttaa heppamaastoihin. Ratsastin hoitoputen kentällä ja ratsastuksen jälkeen koirat pääsivät nuuskuttelemaan hevosia. Hupi on käynyt tallilla kerran aikaisemmin, pikkupentuna. Ilo on käynyt pentuna muutaman kerran ja aikuisena kerran tai pari.  Aluksi otin Hupin yksin  remmissä ja ensimmäinen reaktio oli wouwouwou, kuten etukäteen arvasin. Kaksi kilttiä hevosta söi heinää kaikessa rauhassa, joten Hupi pääsi tarkkailemaan rauhallisia hevosia. Palkkailin Hupia heittelemällä nameja maahan. Muutaman kerran Hupi haukahti hevosille, mutta muuten hienosti. Otin myös Ilon ulos ja päästin koirat vapaaksi. Ei hevoset kauheasti kiinnostanut ja molemmilla pysyi korvat tallella. Tallin omistajan Aapo-labbis pääsi tyttöjä moikkaamaan ja tytöt yllättivät reagoivan samanlailla kuin aiemmin päivällä Kapun kanssa. Ilo & Aapo on tavannut muutaman kerran aikaisemmin ja niillä on ollut hirveän hauskaa. Luulen, että poikapöpöt jäi mieleen aiemmalta lenkiltä ja yllättäen pimeästä täysiä suhahtanut Aapo vaikutti epäilyttävältä. Heitin Ilon autoon ja Hupi olikin vähän hillitympi yksin.

Kommentit

Suositut tekstit