Menneitä treenimuisteloita

Päätin sittenkin poistaa treeniblogin ja rustata treenihommelit treenikirjaan, kunhan löydän hienon kirjan. Koneella kirjoittaminen on lähempänä sydäntäni kuin käsin kirjoittaminen, joten päätin kirjoittaa isommat treenit myös tänne - kuten joskus Ilon treeneistä teinkin. Silläkin uhalla, että treenit ovat aivan liian usein aivan liian samanlaisia, eikä mielikuvitus riitä rikkomaan kaavoja. Ehkä tämän päätöksen johdosta rohkaistun rikkomaan kaavoja ahkerammin? Tässä vanhasta blogista muutamat treeniturinat. Mitä on tehty, milloin ja miten menikään.

Ma 08.01. TOKO molemmat

Kuukauden tauon jälkeen hallilla kunnon tokotreenit. Surkeiden sattumusten sarjan jälkeen mietin, että taukoa olisi voinut jatkaa heti perään vaikka toisenkin kuukauden. Ei kehuttavaa treeneissä, lenkit meni nenähommiksi ja treenien lopuksi Hupi ansaitsi 25 euron sakot pissaamalla halliin. Hupi treenasi ensimmäistä kertaa juoksuhousut jalassa ja tavaroita keräillessä Hupi sai olla poikkeuksellisesti (ei muuten saa olla enää) vapaana. 

ILO teki seuraamista, kaukokäskyjä ja ohjattua noutoa. Seuraaminen oli nättiä, tiivistä, innokasta ja lennokasta. Etutassut pompotti ihanasti, mutta muuten pysyi aisoissa ja Ilo nautti selvästi. Ilon bravuuri. Kaukot toimi, oikeat asennot ja takajalat pysyi paikoillaan, vaikka Hupinaattori yritti aiheuttaa häiriötä vinkumalla häkissä Ilon selän takana. Ohjattu tökki pahasti ja liike tyssäsi oikeastaan jo seisomiseen. Ilo tarjosi aina vain maahanmenoa ja muistuttelin seisomista erikseen. Ilman kokonaista liikettä seisominen toimi.


HUPI teki seuraamista, ruutua, kapulan pitämistä, ohjatun alkeita ja noutoa. Seuraaminen oli innokasta, kontakti säilyi ja kulki häntä heiluen mukana, mutta paikka oli sivusuunnassa väljä. Seuraamisesta huomasi, että tauko on tehnyt hyvää.  Ruutua kosketusalustalla. Haki hyvin, mutta meni ruutuun ravilla. Vauhtia tulee varmasti varmuuden myötä. Kapulan pitämiseen kokeilin luopumiskättä ja  toimi hienosti. Ei mälvännyt, eikä tiputtanut ja silti tarttuminen oli innokas. Ohjattua kahdella rasialla, joista oikeaan vein namin. Hupi tarjosi namirasioista luopumista, mutta vahvalla katsevihjeellä Hupin katse alkoi siirtyä kohti oikeaa rasiaa ja pääsin palkkaamaan molempiin suuntiin. Nouto tökki pahasti, eikä Hupia kiinnostanut kapula yhtään. Muistin yhden vinkin kapulan potkimisesta ja aloin potkia kapulaa pitkin kenttää - se toimi ja Hupi kiinnostui jälleen kapulasta.


Ma 15.01. TOKO molemmat

Hallilla hyvät tokotreenit molempien kanssa. Koirat oli hienoja ja ehdimme tehdä monenlaista. Tein treenisuunnitelman etukäteen ja siinä myös pysyin. Olen huomannut, että suunnittelu todellakin toimii minulle.

ILO teki ruutua, metallinoutoa, kiertonoutohässäkän alkeita, jääviä, tunnistusnoutoa ja luoksetuloa. Ensimmäisessä setissä kolme ensimmäistä ja toisessa setissä kolme viimeistä. Ruutu yllätti olemalla todella hyvä. Ilo lukitsi ruudun hyvin, juoksi vauhdilla ja reagoi käskyihin nopeasti. Ennakoi vähän maahanmenoa ja siitä sain ajatuksen kokeilla käskyttää suoraan maahan seisomisen sijasta. Koitin takapalkalla saada paikkaa taaksepäin ja ensimmäisellä kerralla vähän valui, mutta toisella kerralla paransi huomattavasti. Metskua teimme ensimmäistä kertaa vieraalla kapulalla, joten palkkasin muutaman kerran kapulaan tarttumisesta. Ilo teki kerrasta onnistuneen metallinoudon, sivulle asettui vähän tahmeasti, mutta en alkanut motkottamaan. Kiertonoutohässäkkän alkeita juoksuttamalla Iloa kahden hypyn välistä kiertotötsälle. Lyhyemmällä välimatkalla hyppyihin teki hyvät kierrot, mutta pidemmällä matkalla tarjosi hyppyjen kiertämistä ja hyppyjen hyppimistä. Piti käskeä pois useamman kerran ja epävarmuudesta alkoi kuulua vaimeaa mutinaa, mutta muistuttelun jälkeen teki hyvät kierrot.  Jäävät peilin kautta katsottuna. Huutelin tiuhaan tahtiin eri käskyjä ja naksuttelin oikeista asennoista. Seisomiset takkusi TAAS aluksi, mutta helpotin peruuttamalla ja alkoi tehdä täydellisiä seisomisia. Tunnaria ensimmäistä kertaa vieraan koiran käyttämillä kapuloilla (sain seuralaiselta) ja se sekoitti pakan totaalisesti. Ilo haisteli kapuloita kauan, maisteli, epäröi ja toi lopulta pitkästä aikaan väärän. Toisella kerralla toi oikean. Luoksaria kentän halki molemmilla stopeilla ja aluksi ennakoi seisomista, joten huutelin joko luoksetuloa, seisomista tai maahanmenoa. Joutui kuuntelemaan ja teki aivan SUPER siistit stopit.


HUPI teki seuraamista, kiertonoutohässäkän alkeita, tunnistusnoutoa, kapulan pitämistä, noutoa ja luoksetuloa. Seuraaminen samalla kaavalla kuin viimeksi, innokkaasti kulki mukana ja kontakti säilyi, mutta paikka oli väljä. Kokeilin pitkästä aikaan imuttamalla ja tavoitteli namia paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Kiertonoutohässäkkää samalla harjoituksella kuin Ilo teki, mutta Hupilla ei ollut mitään ongelmaa hyppyjen kanssa ja Hupi teki todella hienot kierrot. Tunnaria samoilla vieraan koiran käyttämillä kapuloilla ja myös Hupilla takkusi isosti. Haistelun jälkeen Hupi jätti homman kesken, joten helpotin reilusti laittamalla oman kapulan erilleen muista ja Hupi toi oman. Kapulan pitäminen puukapulalla ja vieraalla metallikapulalla, luopumiskäden avulla. Parhaat tarttumiset ja pitämiset ikinä - todella nätti ote. Nouto oli vauhdikas ja innokas, mutta kapulan vaihtaminen leluun tapahtui vasta kohdalla. Tällä kertaa noutokapula oli leluakin kiinnostavampi. Luoksaria hetken mieliteosta ensimmäistä kertaa pysähdyksellä ja Hupi tekikin käsittämättömän hyvät stopit. 


Ke 24.01. TOKO molemmat

Tein kotona molemmille hyvän treenisuunnitelman, mutta ei mennyt suunnitelmien mukaan ja hallilla suunnitelma muuttui lennosta. Ilon piti tehdä VOI-liikkeet kokeenomaisesti (ilman liikkurointia tosin, koska treenasin yksin) muutamassa osassa, mutta meni alusta asti aivan penkin alle ja en voinut antaa Ilon jatkaa possuilua puuttumatta siihen. Jälleen kerran jouduin sanomaan heihei koehaaveille ja epäonnistuminen kirpaisi.

ILO teki seuraamista, L-jääviä, luoksetuloa, ruutua, ohjattua noutamista ja kaukokäskyjä. Seuraamisella aloitettiin ja ei ollut parasta Iloa. Kokeenomaisuuden takia kentällä oli paljon tötsiä valmiina ja Ilo jäi vähän niihin kiinni, jonka takia kontakti rakoili. Ilo myös haukahti ja vinkaisi kerran. L molemmilla kerroilla väärät asennot, meni maahan molemmilla kerroilla. Luoksari muuten hyvä, mutta perusasento oli vino ja siitä en alkanut motkottamaan. Ruutu kamala, ei osannut hakea ja epävarmana alkoi himmailla paljon ennen ruutua. Ohjattu kamalaa säätöä, seisomisen lisäksi myös suunta takkusi ja Ilo meinasi lähteä monta kertaa väärälle kapulalle. Kaukot sentään toimi, takajalat pysyi paikoillaan ja Ilo otti oikeat asennot, vaikka välimatka oli pitkä 10m. Treenit meni surkeasti ja molempien fiilis muuttui surkeaksi. Piti helpottaa tehtäviä, jotta sai edes jonkinlaisen onnistumisen. Lopuksi istuin kentälle ja aloin pyytää Ilolta erilaisia temppuja. Ilo pisti aivan ranttaliksi ja meillä molemmilla oli todella hauskaa, surkea fiilis haihtui yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Ilo, minun koomikkokoirani. 


HUPI teki seuraamista ja perusasentotreeniä korokkeella. Seuraaminen oli Hupimaista eli muuten hyvää, mutta väljää. Paikkaa pitäisi saada tiiviimmäksi, mutta fiilis alkaa olla oikea. Olen vähän hukassa väljyyden kanssa ja siihen pitäisi ehkä alkaa puuttua. Perusasentotreeni korokkeen avulla sujui paremmin kuin aikaisemmin, Hupi käytti hyvin takapäätään ja lähti oikeasti hakemaan oikealle paikalle. Hupin treenisetti jäi aika lyhyeksi, koska kentän kokeenomaiseksi laittamiseen, Ilon kanssa säätämiseen ja höpöilyyn meni aikaa.


To 25.01. AGILITY molemmat

Pitkästä aikaan varasin kentän agilityä ajatellen. Agilityä on tehty viimeksi lokakuussa ja tämä oli Hupille ylipäätään vasta neljäs kerta agilityesteiden parissa. Pätevyys, iloisuus ja silti hillitty olemus jaksaa yllättää positiivisesti. Hupi on ihanan hiljainen ja hillitty Ilon jälkeen. Ilo kiljuu ja kiitää, eikä ole yksi tai kaksi kertaa kun on tehnyt mieli kääriä koko koira pumpuliin. Toki voi olla, että vauhti ja ääni tulee Hupille tekemisen myötä. Agility on vielä niin uutta ja ihmeellistä. Kentällä oli valmiina rata, mutta treenasimme alkupäässä... koska minä.

ILO teki 1-4 ja lisäkikkailuja 2-4. Aluksi Ilo suhahti 2 esteen ohi suoraan putkeen, mutta tarkemmalla ohjauksella sain Ilon lukitsemaan 2 esteen putken sijaan. Vauhdikasta ja äänekästä tekemistä, mutta kuitenkin suhteellisen järkevää. Koitin myös 4-5, mutta putki veti liikaa Iloa puoleensa ja A:ta on tehty radalla aivan liian vähän. Ilo sai tehdä A:ta ja puomia erikseen. Eteni vauhdikkaasti ja varmasti, mutta kontakteista piti muistutella.


HUPI teki 2-4. Aluksi muistuteltiin agilityesteitä, juoksutin Hupia suoran putken läpi ja hyppyytin yhden hypyn yli. Hupi ei epäröinyt hetkeäkään, joten siirryimme radalle. Hupi teki epämääräisessä järjestyksessä esteitä, lähinnä putkea ja takaakiertoja. Yllättävän hyvin lukee ohjausta, vaikka treenikertoja on takana vain muutama hassu. Hupi tekee innokkaasti, mutta hillitysti. Mielenkiinnolla odotan tuleeko vauhtia (ja ääntä...) tekemällä.


Tarvisi löytää hyvä, turvallinen ja ilmainen videonmuokkausohjelma, jotta saisi pidempiä treenivideoita tänne. Instagrammiin tulee päivitettyä ahkerammin, joten jos videot ja kuvat kiinnostaa - instasta löytyy iloajahupia !

Kommentit

  1. Mitä ohjelmaa käytät tuohon agiradan suunnitteluun? Hyvät muistelot, kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :-) Pitäisi ehkä kantaa kameraakin ahkerammin mukana niin saisi vähän laadukkaampia kuvia puhelinkuvien keskelle. Treeneissä vaan on aina niin paljon romua. :-D

    Agilityblues!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit