Talvitokoa porukalla

Hakametsän jäähallin kentällä kimppatreenit viiden aussien, sheltin ja schipperken toimesta. Tuttuja ja tuntemattomia koirakoita. Pakkasta -10°C, jäätävä tuuli, lumisade ja jäinen kenttä. Ei ihanteellisin treenikeli  ja liukkaan kentän takia treenisuunnitelmaa piti muuttaa, mutta oli hauskaa ja erityisesti PikkuHupille hyödyllistä. 

 Kapu, Tosca, Rilla, Nitro, Nana, Ilo & Hupi.

ILO teki seuraamista, kaukoja ja jääviä. Seuraaminen oli innokasta, mutta hitaasta vauhdista huolimatta jalat luisui ja siksi teimme vain lyhyitä pätkiä. Peruuttamisessa ja sivuaskelissa alkoi tulla vähän mutinaa kun luultavasti turhautti heti alkuun rauhallinen tekeminen. Kaukot oli todella hyvät ensimmäisen suorituksen jälkeen. Ensimmäisellä kerralla heti ensimmäisessä vaihdossa liikahti minua kohti, mutta palautin takaisin paikoilleen ja otimme uudelleen takapalkalla. Ilo otti oikeat ja kokonaiset asennot joka kerta. Hyvin! Jäävissä kaikki asennot kertaalleen. Ensimmäisen seisomiskäskyn sijasta kävi maahan, mutta loput asennot teki oikein.

HUPI teki seuraamista, kaukoja ja luoksaria. Seuraaminen tuntui hyvältä, eikä tuntunut niin väljältä kuin parilla viimeisellä treenikerralla. Teimme lyhyitä pätkiä, aluksi pätkä imuttamalla ja muuten kainalopalkalla. Kaukot todella lyhyellä välimatkalla, mutta otti hienot kokonaiset asennot ja teki nopeat vaihdot. Luoksaria ihmiskujan läpi. Viisi ihmistä teki kujan, jonka läpi Hupin piti juosta. Ensimmäisellä kerralla ihmiset olivat passiivisia, toisella kerralla ihmiset liikkuivat ja kolmannella kerralla yksi kutsui Hupia. Hupi ei edes vilkaissut muita vaan tuli vauhdilla luokseni. Etukäteen ajattelin tämän olevan tosi haastavaa Hupille.  Pitäisi luottaa vaan enemmän.

Hupi teki todella hyvää työtä ja olen aivan äärettömän tyytyväinen. Hymyilin hulluna koko sen ajan kun treenasin Hupin kanssa.  Tänään oli se päivä kun Hupi treenasi ensimmäistä kertaa vieraiden koirien kanssa ulkokentällä VAPAANA ja ei ollut pienintäkään ongelmaa. Me ei olla muutenkaan treenattu pitkään aikaan muiden kanssa. Tajusin, kuinka paljon Hupi on oikeasti kehittynyt ja kuinka tehty työ alkaa tuottamaan tulosta. Hupi halusi tehdä töitä vain minun kanssani, vaikka kentällä oli ihania ihmisiä, ihania koirakavereita ja myös aivan vieraita koiria. Välillä kentällä meni autoja ja liikenne kulki kentän ympärillä koko ajan. Myös treeniolosuhteet oli haastavat. Hupille kelpasi palkaksi ruoat ja lelut, mutta vain minäkin. Tänään ensimmäistä kertaa Ilo oli (treeninsä jälkeen) kiinnostuneempi ympäristöstä - ihanista rotutovereista - kuin Hupi. Erityisesti Rilla kiinnosti.

Perustin treeneille oman salaisen blogin. Olen miettinyt ostavani treenipäiväkirjan, mutta uskon olevani ahkerampi blogin kuin kirjan kanssa. Meidän treeneistä ei saa kukaan mitään irti, koska olen surkea kouluttamaan, rikkomaan kaavoja ja pilkkomaan liikkeitä palasiksi, joten blogi jatkaa salaisena. Tänne tulee kirjoiteltua vähemmän treeneistä, mutta kimppatreeneistä ja erityistreeneistä aion kirjoittaa. Kauankohan toimii!

Kommentit

 1. On erittäin ok pitää treenit omana tietona ja kirjailla päiväkirjatyyliin asioita ylös, mutta
  "Meidän treeneistä ei saa kukaan mitään irti, koska olen surkea kouluttamaan, rikkomaan kaavoja ja pilkkomaan liikkeitä palasiksi, joten blogi jatkaa salaisena."
  tällaiset ajatukset pois omasta päästä samantien :) Jokaisella on oma tapansa kouluttaa eikä kukaan kouluttaja ole koskaan valmis - into ja halua oppia uutta vie jo pitkälle, ja vaikka välillä oma tekeminen tuntuukin surkealta, ei siihen saa jäädä vellomaan :) jo tässä postauksessa kuvaamasi treenionnistumiset kumoavat ajatuksen sun surkeudesta ;)

  VastaaPoista
 2. Totta se on, että en osaa pilkkoa liikkeitä pikkuruisiin palasiin ja keskittyä niihin. :-) Tehdään paljon kerralla ja välillä Ilon kanssa liikkeet on ollut jotain sinneppäin. Samojen asioiden kanssa taisteltu monta kertaa, vaikka toisenlainen kouluttaja varmasti saisi nämä korjattua. Olen käsittämättömän surkea ajattelemaan, miten alkaisin jotain kouluttamaan. :-D En osaa antaa vinkkejä muille kun en keksi vinkkejä itsellenikään ja siksi siis kukaan ei saa mitään irti. :-D Sitä meinasin.

  Onneksi koirat kuitenkin on tyytyväisiä ja ne ei näistä tajua mitään, vaikka omistajaa välillä hajoittaisikin. :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit