Pakkaa pitäisi sekoittaa paljon useammin

Minulla on ollut ongelmia tietokoneen kanssa. Netti ei toiminut ja epätoivo iski, kunnes mieheni huomasi minun painaneen koneesta jonkun estonapin päälle. Nyt tulee muutama treenipostaus peräkkäin, mutta koitan pian kirjoittaa muutakin blogin puolelle. Mielessä on muutamakin postausidea. Kun vain saisi aikaiseksi toteuttaa...

Torstaina 08.02. kävimme omalla porukalla hallilla treenaamassa. Kirjoitin treenivihkoon suunnitelman treeneistä. Olen hienosti onnistunut suunnittelemaan treeniaiheet etukäteen ja pysymään suunnitelmassa, kehitystä. Ohjelmassa Hupille perusjuttuja ja Ilolle kaavojen rikkomista. Koirat oli hienoja ja olikin hyvät treenit!


ILO teki tunnistusnoutoa, ruutua, ohjattua noutoa ja liikkeestä seisomista. Liikkeet, jotka on tökkinyt lähiaikoina lähes poikkeuksetta. Tunnaria ruututötsien välistä. Ensimmäisellä kerralla Ilo hämääntyi tötsistä todella paljon ja toi kaksi kertaa väärän. Toisella kerralla paransi, eikä tuonut vääriä ja kolmannella kerralla oli super.  Ruutua minikoossa. Ruutu oli juuri Ilon mentävä. Lähetin Iloa eri suunnista ja eri matkoilta ruutuun. Lukitsi ruudun hyvin ja reagoi käskyihin hyvin, vaikka kävi aluksi ruutuun vähän harkitummin. Ohjattua lentävillä kapuloilla. Aluksi jätin Ilon seisomaan ja heitin kapulat omille paikoilleen, jonka jälkeen lähetin Ilon hakemaan. Pari kertaa meinasi lähteä väärälle, muuta ryhdistäytyi. Lähti vauhdikkaasti, tarttui hyvin ja palautti hyvin. Lopuksi teimme kokonaisena liikkeenä ja oli super. Seisomista esinekujalla. Laitoin kujaksi ruututötsät, leluja ja noutokapuloita. Teimme peilin edessä, joten minun ei tarvinnut epäröidä oikeaa asentoa. Ilo otti joka kerta oikean asennon ja teki hyvät stopit, mutta alkoi ennakoida. Seuruutin kujan läpi ja siihen loppui. Seisomiseen lisähäiriötä silittelemällä, "tuuppaamalla" kädellä, houkuttelemalla lelulla ja heittämällä lelua. Ryhdistäytyi vaan entisestään.HUPI teki perusasentoa, seuraamista, noutamista ja kuolleelle lelulle juoksemista. Perusasentoa namikädellä ohjattuna peilin edessä. Namikädellä hakee hyvin, mutta ilman namikättä ei ole mitään käsitystä tehtävästä. Epätoivo. Seuraamista imuttamalla pitkästä aikaa, lähti mukaan hyvin. Seuruutin myös leikittämisen jälkeen kainalopalkalla. Tuttua juttua, ihanan innokasta, mutta väljää. Nouto oli supermahtava! Hupin noudosta tulee niiiin hieno kun oppii palauttamaan kapulan sivulle. Pitkällä vauhdikkaalla laukalla kapulalle, hyvä tarttuminen ja pitkällä vauhdikkalla laukalla takaisin. Kuolleelle lelulle lähti tosi hyvin ja vauhdikkaasti eri pituisilta matkoilta. 

Kommentit

Suositut tekstit