Tuurausagit Pian ryhmässä 1

Näin TamSKin fb-ryhmässä ilmoituksen, jossa etsittiin tuuraajaa loppukaudeksi agilityryhmään. Mietin asiaa hetken ja otin yhteyttä ilmoittajaan. Sovimme, että menen tuuraamaan aina kun työvuoroiltani ehdin ja seuraavat kolme viikkoa näytti hyvältä. Ryhmän kouluttajana Pia Korpisaari, jolla on itsellään aussieita. Minun piti aloittaa Pian agiryhmässä aikaisemmin, mutta työkuvioiden takia en voinutkaan ottaa ryhmäpaikkaa vastaan. Ryhmä treenaa torstai-iltaisin 18.00-19.00. Valitsin treenikaveriksi  agilityyn Hupin. Hupin ensimmäiset ohjatut agilityt! 

Olen niin tyytyväinen Hupin käytökseen. Hupi odotti välillä hihnassa kanssani ja välillä kevythäkissä kentän laidalla. Hallilla oli hirveästi porukkaa ja meteliä, mutta Hupi oli aivan kiltisti ja hiljaa. Oikein kunnon mallioppilas.

Ensimmäisellä kerralla 08.02. minua jännitti, koska Hupin kanssa on tehty agilityä vain muutama hassu kerta. Treeneissä kouluttajaa oli tuuraamassa Markku Pajulahti. Kerroin hänelle, että Hupi ei osaa oikeastaan muuta kuin juosta putkeen ja tehdä takaakierron. Markku suunnittelikin meille  hyvän treenin tämän tiedon perusteella. 

Aloitettiin hypyn tarjoamisella. Seisoin Hupin kanssa esteen edessä, seisoin vuorotellen kummankin siivekkeen puolella ja en antanut Hupille mitään käskyjä. Hetki meni ennen kuin Hupi tarjosi esteen yli hyppäämistä, palkkasin Hupin lelulla sen siivekkeen puolelle, jolla itse seisoin. Hupi alkoi tarjota hyppyä aktiivisesti molempiin suuntiin. Seuraavaksi Hupi sai tehdä kahdeksikkoa samalla hypyllä. Lähetin Hupin hyppäämään vuorotellen molempien siivekkeiden suuntaan ja "vedin" kädellä takaisin, jolloin Hupi alkoi hyppiä kahdeksikkoa hypyllä. 

Seuraavaksi Hupi sai hyppiä ensiksi yhden esteen yli, sitten kahden ja lopulta kolmen. Kolme oli vaikea, Hupi jäi tuijottamaan vain minua ja ei lähtenyt hyppäämään viimeistä. Ei oikein osannut lukea käsiäni. Markku kokeili Hupin kanssa ja Hupi lähti aika kivasti vieraan miehen matkaan. Toisella kierroksella katsoi vähän kysyvästi minua "onko tämä varmasti ok?". Hupille heitettiin palkka esteen yli ja se auttoi. Tein samaa harjoitusta Hupin kanssa ennen seuraavaa harjoitusta. Seuraavaksi jätin Hupin istumaan ja kävelin esteen toiselle puolelle, jonka jälkeen annoin mennään-käskyn. Hienosti malttoi odottaa käskyä ja teki muutenkin erinomaisen hienoa työtä. 


Sain kotiläksyksi kaksi erilaista harjoitusta. 1. Neljästä esteestä tehty ympyrä. Seison keskellä. Lähetän Hupin hyppäämään yhden esteen ja palkkaan, kaksi estettä ja palkkaan, kolme estettä ja palkkaan, neljä estettä ja palkkaan. Aluksi kuljen riittävän lähellä, mutta lopulta on ajatuksena seistä keskellä ja ohjata koiraa hyppimään esteiden yli. 2. Viidestä esteestä tehty pätkä. Seison keskellä. Lähetän hyppäämään yhden ja kutsun luokse, lähetän hyppäämään kaksi ja kutsun luokse - kunnes hyppii kaikki. Voi tehdä myös sitten, ettei kutsu luokse.

Tänään piti olla toiset treenit, mutta minulle tuli flunssa ja kuume, joten treenit piti jättää valitettavasti väliin...

Kommentit

Suositut tekstit