Agilityä agilityn perään

Perjantaina 09.02. kävimme tekemässä agilityä omatoimisesti. Edellisenä päivänä totesin, että seuraavana päivänä pidän kotipäivän ja en kyllä liiku kotoa mihinkään. Niin sitä kuitenkin löysin itseni hallilta heti aamusta. Kentällä oli valmis rata, mutta me teimme tietysti vain pieninä pätkinä  ja oikeastaan lähinnä fiiliksen  mukaan.

 
ILO teki valkoisten ruutujen perusteella 1-4 asti, mutta 4 lähetin putkeen.  Ilo karkasi kerran lähdöstä ja jouduin palauttamaan, mutta tosi hyvin on malttanut lähiaikoina pysyä. Esteelle 3 heittäminen oli todella vaikeaa, vaikka yksittäisenä onnistui hienosti. Ilolla tuli liian kiire minun perääni, eikä se ehtinyt jäädä suorittamaan estettä. Kokeilin heittää 2 esteelle vähän erilailla, jotta pääsin lähemmäs 3 ja siten sain homman rullaamaan, kunnes armas koira vetäisi 4 hypyn sijaan suoraan houkuttelevaan putkeen. Ilo kävi kierroksilla, juoksi kovasti ja kiljui. Lopuksi Ilo sai tehdä keinua kun meinasi tarjota sitä itse ja siitä se ajatus sitten lähti. Keinu oli Ilon mielestä ihan ok, mutta vauhtia pitää oppia himmaamaan. Ilo sai tehdä myös A:ta ja puomia, hyvä vauhti ja hyvät stopit. Mielestäni saisi vähän rauhallisemminkin mennä, sillä päässäni pyörii toistolla  "ettei nyt vaan sattuis mitään".HUPI teki valkoisten ruutujen 4, 17 ja 8, sekä samaa suoraa toiseen suuntaan. Hupi teki myös takaakiertoa 4 esteellä ja lähetin siitä putkeen. Lähetin Hupia putkeen myös vaikeammasta kulmasta, seisoin itse putken keskikohdalla (tai lähempänä toista suuta), heitin putkeen ja lähdin itse toiseen suuntaan. Ihme kyllä, Hupi lähti vastaamaan todella hienosti. Tosi super! Hupi teki kontakteja A:lla ensimmäistä kertaa ikinä ja oli taas super. 
Maanantaina 12.02. kävimme tekemässä agilityä porukalla. Mukana Iida & Nitro-aussie ja Markku & Sharma-bortsu. Markku on kokenut agi-ihminen, joten hän suunnitteli nopeasti radan ja neuvoi muutenkin meitä kokemattomia. Kentällä oli valmiina hyppytekniikkaa varten 6 hyppyä, joten hyödynsimme suoran ennen rataa.

Ratapiirrustusta minulla ei ole, enkä tajunnut otaa kuvaa radasta. En tehnyt itse kuin muutamia esteitä, joten en edes tarkalleen muista millainen rata oli ja miten se meni, mutta ehkä mahdollisesti jotenkin tähän tyyliin..?ILO on tehnyt hyppytekniikkaa ennenkin, mutta ei pitkään aikaan. Sen kanssa tehtiin samanlailla kuin muidenkin kanssa. Namikuppi laitettiin vuorotellen jokaisen hypyn taakse, ensiksi 1 hyppy, sitten 2 hyppyä, sitten 3 hyppyä ja samanlailla aina 6 hypylle asti. Ilo eteni vauhdilla, fokus oli eteenpäin ja tekniikka oli hyvä.  

Minun piti aloittaa Ilon kanssa ratapätkä, minua jännitti ja en osannut yhtään ajatella, mitä tekisin ja miten. 


HUPI ei ole tehnyt hyppytekniikkaa koskaan aikaisemmin ja epävarmuus nosteli päätään tässäkin tehtävässä. Hupi oli aluksi todella epävarma ja piti useampi kerta tehdä vain yhtä tai kahta estettä. Harjoitusten myötä alkoi varmuutta löytyä ja suoritus parani kerta kerralta. Lopulta Hupi teki kuuden esteen hyppysuoraa todella kivasti.

Hupi teki myös sitä kotiläksyksi saatua neljän esteen ympyräharjoitusta. Hupin epävarmuus näkyi myös tässä harjoituksessa aluksi, mutta oli todella mahtavaa katsoa varmuuden heräämistä ja uskon kasvamista, mitä enemmän teimme. Hupi teki harjoitusta molempiin suuntiin ja aluksi palkka lensi kun hyppäsi yhden hypyn, sitten kun hyppäsi kaksi hyppyä, kolme hyppyä ja neljä hyppyä. Neljän hypyn sujuessa mukaan tulikin vielä suunnan vaihtaminen kun oli hypännyt hypyn ja Hupi lähti todella mukavasti tähänkin harjoitukseen. Hienosti!


Kommentit

Suositut tekstit