Tuurausagit Pian ryhmässä 2

Sitten meille tuli treenitauko talviloman ja Kuusamon (♥) reissun takia. Koirat pääsi Eijan hellään huomaan tälläkin kertaa. ♥ Olisin halunnut koirat mukaan, mutta meillä ei ollut turvalliseen kuljetukseen soveltuvaa autoa, koirat ei mahtunut mukaan ja mökissäkin oli eläinkielto. Onnea on maailman paras, tuttu ja turvallinen hoitopaikka. Eijan luona oli sujunut hyvin ja koirat oli kuulemma osannut käyttäytyä ihan hyvin. Punainen Pyörremyrsky oli oikea Punainen Hirmumyrsky, sillä Ilon & Hupin lisäksi Eijalla on toki omat aussiet Kayla & Polte. Menoa ja meininkiä oli riittänyt. Ilo oli päässyt tekemään Eijan kanssa rallya ja koutsin kanssa agilityä. 


Torstaina 08.03. oli toiset Pian ryhmän agilityt, joihin pääsin Hupin kanssa. Ensimmäisellä kerralla Piaa tuurasi Markku, joten nämä oli meille ensimmäiset agilityt Pian opissa. Meillä oli kahden tunnin treenit, sillä edeltävän viikon treenit jäi välistä. Minä olin aamussa töissä ja kotiutumisen jälkeen minua odotti kurakakat kotona (Ilolla oli mennyt vatsa sekaisin ja ei ollut pystynyt pidättämään), joten minulle tuli kauhea kiire treeneihin. Myöhästyin vähän, mutta ehdimme silti tehdä  kaksi settiä. Kaikki koirakot sai tehdä kunnon treenit ja tuli niin hyvä mieli.

Hupi sai tutustua keppeihin ensimmäistä kertaa ikinä. Kepeillä oli ohjurit, minä pakitin vierellä ja ohjasin Hupia voimakkaasti käsillä. Hupia alkoi vähän turhauttamaan kun se varmaan luuli saavansa namia ohjauskädestä. Pari kertaa hyppäsi ohjureiden yli. Myöhemmin kokeilimme ilman ohjureita kuudella kepillä ja Hupi meinasi oikoa. Tällä tapaa ei tulla keppejä tekemään, mietin vielä vähän tapoja. Tulipahan kuitenkin kokeiltua keppejäkin!

Hupi sai tutustua myös muuriin, koska ei ole sitäkään ikinä tehnyt. Ensimmäisellä kerralla meni ohi, mutta sen jälkeen ei ongelmaa ollut. Lisättiin esteitä, hypyn kautta muurille ja muurin kautta hypylle. Hupi teki myös muurin ja hypyn kautta keppejä. Hupi teki pientä rataa 1-4 asti. Hienosti jäi istumaan lähtöön ja vauhdikkaasti lähti matkaan käskystä. Ensimmäisellä kerralla oli myöhässä, koska jäin varmistelemaan ja en uskonut Hupin etenevän niin nopeasti kuin se eteni. Vauhtia on tullut hirveästi lisää. Harjoiteltiin erikseen vähän eteenlähetystä, että pääsin itse paremmin 4 ohjaamaan takaakiertoon. Hupi teki todella hienoa työtä ja aivan huimaa kehitystä!Hupi sai tutustua myös A:han. Hupi on kerran (tai kaksi) aikaisemmin tehnyt kontakteja A:lla, mutta muuten aivan vieras este. Hupi lähti A:lle ihan hyvin, mutta korkeammalla alkoi epäilyttää liikaa ja meinasi hyppiä alas. Hupi sai mennä A, pois, A, pois, A, pois ja samaa renkutusta. Myydään ajatusta siitä, että A:lle voi ihan hyvin mennä ja sieltä voi tulla pois (ILMAN HYPPYÄ), eikä se syö pieniä koiria. Tämä sujui hyvin, ilman epäröintiä.  Lopuksi vielä pakkovalssia. Itse vähän sähläsin kun oli vaikea hahmottaa. Vasemmalla hypyn takana vasen käsi ottaa ja heittää koiran hypylle, oikealla hypyn takana oikea käsi ottaa ja vasen heittää koiran hypylle. Olihan se nyt hirveän haastavaa tälle päälle, voi apua. Onnistui hienosti ja Hupi lähti todella todella hienosti harjoitukseen.Perjantaina 09.03. hallille treenaamaan samoja asioita. Piti ottaa molemmat koirat, mutta Ilolla olikin vatsa vielä sekaisin. Teimme Hupin kanssa lyhyet ja ytimekkäät treenit. Hupi oli hieno! A oli edelleen epäilyttävä. Paukuttelin Hupille keinua ja se vasta epäilyttävää olikin. Videoin samat harjoitukset, mitä ohjatuissa teimme.

Huomaa ihana karvamato! ♥ Hupi makaa nykyään usein karvamatona ja asento löysi tiensä myös treeneihin.

Kommentit

Suositut tekstit