Tuurausagit Pian ryhmässä 3Eilen 15.03. pääsimme taas Pian ryhmän agilitytreeneihin. Pia oli estynyt tulemaan, joten häntä tuurasi Markku. Hupi on tehnyt agilityä nyt pikaisen laskelman mukaan max. 15 kertaa ja kehityksen tahti on huima. Hupin myötä agi-into on palannut isompana kuin koskaan ja huomaan jopa haaveilevani agilityn ryhmäpaikasta.

Treenasin viimeisenä, koska olin TAAS myöhässä treeneistä. Toista kertaa ja miten nolostuttavaa, vaikka syy olikin mitä parhain (tapasin tulevan kummipoikani ensimmäistä kertaa). Meidän vuoron koittaessa Markku totesi, että nyt tehdään puomia. Minä aloin epäröidä ja paniikissa totesin, ettei se taida uskaltaa kun A:kin oli viikko sitten niin jännä, että kesken matkan piti koittaa hyppiä alas. Pöh ja ei muuta kuin nakit kehiin. Markku nakitti puomin alusta loppuun ja sinne Hupi kipitti nakkijonoa pitkin. Minä kuljin toisella puolella ja Markku toisella puolella. Nakit väheni koko ajan, laitoimme nakkeja vuorotellen Hupin eteen sen edetessä, pian nakkeja oli enää pari koko puomilla ja lopulta nakkeja oli enää puomin alastulolla maassa. Hupi alkoi tarjota puomille menoa ja näin koirani oppi puomin. Ehkä viidessä minuutissa. Ihan käsittämätöntä! Nakin voima on ihmeellinen. 


Teimme Hupin pisintä pätkää koskaan - kuutta estettä. 18 putki toisinpäin, 22, 23, 24, 25 ja 26. Aluksi palkkasin Hupia pelkän 22 esteen takaakierrosta, sitten mukaan tuli yksitellen muita esteitä ja lopulta tuo 18 putki mukaan alkuun. Hupi teki hienoa työtä ja lähti hyvin ohjauksiin. Haastavinta oli eteenmeno 26 esteelle putken jälkeen kun jäin itse jälkeen. Hupi kerkesi kääntää katseensa minuun, koska eteen-käsky on vielä niin uusi. Eteenmenoa pitää vahvistaa ja irtoamista muutenkin kauemmas. Kerran Hupi liukastui (?) 23 esteelle mennessä - paniikki. Onneksi selvisimme säikähdyksellä, vaikka näin jo mielikuvia toisestakin saikkukoirasta.


Tänään 16.03. kävimme hallilla tekemässä samoja juttuja kuin eilen. Eteenmeno putkelta viimeiselle hypylle oli vielä haastavampaa kuin eilen kun ei ollut toista henkilöä palkkaamassa hypyn jälkeen. Jätin hypyn taakse namia, mutta Hupi ehti unohtaa sen matkalla ja ei lähtenyt eteen niin hyvin kuin on ihanteellista. Aina se meni, mutta ei niin vauhdilla ja suoraan kuin tavoite. Eteenmeno ja irtoaminen tehotreeniin! Haastavaa oli myös 24 esteeltä putkeen irtoaminen. Syy jäi epäselväksi, mutta Hupi jäi käteeni pahasti kiinni ja aivan kirjaimellisesti kerran koitti hypätä käteen kiinni. Köh, alkaa aussiepossuilua ilmetä. Ensimmäistä kertaa tuhmaili agikentällä.

Hupi sai kokeilla myös A:ta samalla menetelmällä kuin eilen. Laitoin muutaman nakin ja Hupi lähti suorittamaan. Vähäisetkin nakit jäi hyvin pian pois kun ei Hupi ehtinyt niitä syödä. Ensimmäinen kerta selvästi vähän jännitti, mutta joka toistolla vauhtia löytyi enemmän ja Hupi tekikin hurjan hienosti A:n. Molemmilla kontaktiesteillä piti aika tomerasti olla palkkaamassa, jotta ne jalat pysyy oikeilla mestoilla vapautukseen asti.

Kommentit

Suositut tekstit