Tuurausagit Pian ryhmässä 4Torstaina 22.03. pääsimme taas Pian agilitytreeneihin ja oli niin hyvät treenit. Aivan käsittämätöntä, sillä joka kerta Hupin kanssa aksatessa, olen lähtenyt treeneistä hymysuin ja sydämiä silmissä. Aivan jokaikinen kerta.

Rata näytti haastavalta meille, sillä estevälit oli pitkät. Minun olisi pitänyt osata ohjata, juosta ja luottaa. Hupin olisi pitänyt osata irrota. Teimme rataa 1-5 esteillä. Piti ohjata koira putkeen vasemmalla kädellä ja harjoitus oli meille molemmille haastava. Minä lähdin aivan liikaa oikealle ja Hupi lähti perässä ohi putkesta. Kun minä osasin toimia, pidin oikean linjan ja muistin pitää molemmat kädet oikeissa asemissa - myös Hupi onnistui. Jännä? Kerran piti muistuttaa "katso koiraa". 4-5 kiire ja en millään ehtinyt 5, eikä Hupi osannut vielä irrota tarpeeksi hypylle. Radan lisäksi Hupi teki keppejä verkoilla. Ensimmäisellä kerralla hyppäsi verkon yli, mutta siihen loppuikin tyhmäily. Hienosti paransi koko ajan! Kepit molempiin suuntiin ja molemmilta puolilta ohjattuna. 


Ratapiirrustusta ei valitettavasti ole saatavilla, joten väkersin tämän huonolla muistilla ja huonolla hahmottamisella. Varmasti ainakin mittasuhteet pielessä. Idea oli kuitenkin aikalailla tämä. 5 hypyltä olisi jatkunut lyhyeen putkeen, hypylle, hypylle vasemmalle, muurille, 2 putken toiseen päähän, 3 hypylle, kepeille...

Ennen omaa vuoroa Hupi pelästyi treenikaverin kimeää yhtä vinkaisua. Hupi on välillä arastellut tiettyjä kimeitä ääniä. Palohälytin sai aikaan ensimmäiset reaktiot. Patterit oli loppumassa ja palohälyttimestä kuului yksittäisiä piippauksia tietyin väliajoin. Havahduimme unesta vasta turhan myöhään ja Hupi oli ilmeisesti liian kauan saanut kuunnella epäilyttävää piippausta. Lisäksi herkkä palovaroitin on huutanut pari kertaa kun joku (...) on onnistunut kärtsäämään ruoan. Ilmeisesti vinkaisu kuulosti palohälyttimeltä. Reaktion on aiheuttanut myös puhelimen tietyt äänet. Hienoa tässä hommassa oli se, että Hupi pääsi nopeasti yli ja teki hommia 100% omana itsenään. ♥

Perjantaina 23.03. kävimme tekemässä samoja harjoituksia. Hupi teki tosi hienosti! Vauhtia ja intoa riitti. 2 putkeen ohjaaminen sujui huomattavasti edellistä päivää paremmin. Heitin putkeen vallan vasurilla, eikä tarvinnut helpommalla kädellä ohjata kertaakaan. Kepeillä oli vauhtia ja varmuutta huomattavasti enemmän. Huikea Hupi! 


Ilo saikuttaa edelleen, koska se on aika jumissa takapäästä. Ilo sai tulla kuitenkin mukaan hallille, teki vähän perusasentoa ja parit kaukot. Vähän meinasi ääntä lähteä kun ollut liian kauan tekemättä mitään, joutui odottamaan autossa vuoroaan ja pääsi tekemään vain rauhallisia tylsiä tehtäviä. Voi kun normaali arki alkaisi jo!

Kommentit

 1. Hieno Hupi!
  Oletko käyttänyt Iloa osteopaatilla? Meillä ainakin auttaa takapään jumeihin hyvin. Armas käy suunnilleen kahden kuukauden välein koska pitkä selkä, 1-vuotiaana tulleesta lapavammasta jäänyt arpikudos yms. ja aussie-elämä tahtovat jumittaa.

  VastaaPoista
 2. Ilo on käynyt vaan hierojalla. Hupin myötä on jumit lisääntynyt, joten pitäisi lisätä hoitojakin vissiin.

  VastaaPoista
 3. Mun kokemuksen mukaan kantsii välillä käydä myös fyssarilla tai osteopaatilla, jumeista riippuen. Hieroja ei saa kaikkea auki.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit